• Äldre 19 Sep 22:43
    28930 visningar
    28 svar
    28
    28930

    Kommer ni att ha favors till gästerna på ert bröllop?

    Den här tråden är 4 år gammal, så haka inte upp er på vad som var "trendigt" när tråden skrevs bara Flört

    När det gäller favours så är jag både för och emot kan man säga...
    Jag tycker att det är roligt med gåvor som är genomtänkta, speglar brudparet eller temat och inte bara finns där för att man "måste" ge något.
    Exempelvis så läste jag om ett brudpar som köpte några kartonger med billigt pås-te och hällde ut innehållet (antagligen sparade till senare) och så fyllde dom påsarna med sina favorit-teer och gjorde egna sådana där "tags" som sitter på påsarna där det istället för "earl grey" stod "brudens favorit" och "brudgummens favorit" samt små burkar med hemkokt marmelad.
    Flera av deras gäster skulle sova över på något vandrarhem, så det var ett bra sätt att ge dom en trevlig frukost morgonen därpå :) 


    Andra som haft mer party-fester med sprit i mängder har gjort "dagen efter-påsar" som gästerna kan ta med när dom går hem...

    Några har haft "brudens och brudgummens favoritgodis". typ en ask med 2 godisbitar.

    Vi hade medeltidstema och vi har en granne som är smed.
    Så vi hade ofantlig tur och fick ett superpris på smidda trollkors. 
    Så varje gäst fick ett trollkors monterat på ett vaxat svart linsnöre och en förklaring på vad det var och en önskan om att det skulle ge dom lycka och skydd om dom bar det på sig eller hängde det över ytterdörren.
    Det var ett minne av oss, av dagen och ett tack för att dom ställde upp på att göra vår dag så trevlig som dom gjorde Glad
    Alla tog med sina halsband hem, de flesta hängde på sig dom direkt och flera har visat efteråt att dom använder dom mer eller mindre dagligen.


     


    Det jag inte gillar är favours som finns "bara för att det ser så sött ut" eller för "att alla andra har och jag vill bräcka dom"...
    Vad ska jag med ETT vinglas med brudparets namn och datum graverat på (eller ens ett glas med mitt namn på) det är inte så lätt att ta hand om något sånt och frakta hem..
    Eller liknande saker (som gavs som exempel ovan bland annat... nyckelringar med brudparets bild osv).
    Jag blir inte arg, inte irriterad, inte upprörd, ledsen eller något annat sånt.
    Jag tycker bara att det känns onödigt och som ett slöseri på pengar liksom. Men man ler, tackar och tar emot och stoppar det i något skåp där hemma tills vidare Tungan ute

Svar på tråden Kommer ni att ha favors till gästerna på ert bröllop?