• knyttan

    Den nya tråden om distansförhållanden

    Hej alla trånande!


    Den gamla tråden stängde! Så jag gjorde en ny!


    Här kan vi fortsätta utbyta erfarenheter om hur det är att vara tillsammans med någon som är långt bort och prata om olika saker som rör uppehållstillstånd och visa, samt dela med oss av olika problem som kan uppstå när man är från olika länder.

  • Svar på tråden Den nya tråden om distansförhållanden
  • knyttan

    Tänkte bara ge lite uppdatering... Min pojkvän fick uppehållstillstånd väldigt snabt, det gick på mindre än två månader och det var jättelätt att få kontakt med ambassaden i Buenos Aires, de svarade på e-mail nästan på en gång och vi fick intervjutider bara veckan efter vi ansökte. Efter att vi båda gjort våra intervjuer behövde vi inte komplettera med någonting alls, vi trodde att de skulle vilja se olika slags "bevis" (bla. så frågades det i formuläret som jag fick fylla i om jag kunde styrka vår kontakt efter det vi blivit tillsammans med email eller brev etc) men vi behövde inte visa något sådant.


    Vi trodde verkligen att det skulle vara en krångligare process, men det gick mycket snabbt och smidigt för oss.


    Jag är redan i Sverige, men min pojkvän kommer i början på augusti, så nu blir det några lååånga veckor av distansförhållande igen... men det blir ju som tack och lov inte så länge den här gången... Ledsnast är jag för att han inte kan komma hit och få fira svensk midsommar, men han var tvungen att avsluta sin termin på universitetet först innan han kan åka. När han väl kommer hit har vi inte riktigt någon plan för vad han ska göra, först SFI antar jag, och sedan får vi se om han lyckas få något jobb, jag antar att jag får bli ensam familjeförsörjare ett tag, haha...


    Så, Mrs Sutherlin, Krest, Pludie, Kattpoet och Scimietta mfl, berätta gärna hur era distansförhållanden (eller föredetta sådana) fortskrider!

Svar på tråden Den nya tråden om distansförhållanden