• miss going mrs
    Äldre 8 Jun 13:55
    8839 visningar
    48 svar
    48
    8839

    Gå ner i vikt. Resultattråden för pepp.

    Hej!


    Jag har börjat gå ner i vikt för att bli skitsnygg till bröllopet i början av september. Antar att jag inte är särskilt unik på något sätt i denna önskan. Och visst är det trist att man inte lyckats tidigare. Men är det någon gång man är motiverad till viktinedgång så är det ju nu.


    Så min tanke är att dela med mig av mina resultat; vikt, BMI och midjemått under resans gång. Detta för att peppa mig själv och kanske även dig. Kanske är det fler som vill dela med sig av sina resultat.


    Jag började den 27 maj och då såg det ut så här:


    Vikt: 72,7


    BMI: 26,7


    Midjemått: 95


     


    Idag:


    Vikt: 69,2


    BMI: 25,7


    Hittade inte måttbandet.


     


    Min målvikt är 60 kilo. En bit kvar alltså!


    Någon som vill hjälpas åt?


     

  • Svar på tråden Gå ner i vikt. Resultattråden för pepp.
  • miss going mrs
    Äldre 11 Jun 10:12
    #2

    Underbart ProjectX! Det går ju skitbra för dig. Jag måste erkänna att jag inte allt är lika ambitiös med träningen, men jag ska inspireras av dig och ta mig ut i löpspåret i helgen.


    Själv kör jag diet. En egen variant där jag äter oftare och lite mindre än vanligt. Bröd på morgonen, frukt till mellisar och protein och sallad till lunch och middag. Jag försöker hålla nere fettnivån och ta mindre porttioner än vanligt. Tanken är att jag ska kunna hålla den här dieten ganska länge utan att flippa ut.


    Att rapportera min vikt här blir som en billighetsvariant av ViktVäktarna eller liknande där man ska väga sig tillsammans för att peppas att gå ner i vikt.


    Så, vad visade då vågen i morse...


    Vikt: 68,3 kg


    BMI: 25,1


    Midjemått: 88 cm


     


     

  • miss going mrs
    Äldre 23 Jun 08:18
    #19

    Hej på er!


     


    Jo, det har gått både upp och ned. Det har varit flera omgångar med kompisar som varit på besök. Och flera fester som innehållit allt från kak-, vinfrestelser till ckokladorgier. Jag har med andra ord haft lite svårt att hålla mig på rätt köl. 


    Men jag har nu tagit mig i kragen och lyckats vända skutan. Det temporära misslyckandet har dock sporrat mig att vara lite tuffare för att inte tappa fokus. Jag har ganska lätt att slappna av och njuta lite för mycket. Och oups så visar vågen plus igen. Därför funderar jag på att köra en eller två veckor på pulver någon gång under sommaren. Någon som har erfarenhet av detta? Tips på något som inte är skitäckligt?


    Ja, hur har det gått då?


    Vikt: 67,9 - Underbart med en ny siffra


    Midjemått: 86


    BMI: 24,9 - Med andra ord inte längre övervikt enligt BMI :)


     

  • miss going mrs
    Äldre 15 Aug 16:45
    #38

    Hej på er!


     


    Long time no write. Sommar är en svår säsong att gå ner i vikt på. Vin och långa middagar varje kväll känns det nästan som. Trots detta svåra utgångsläge som grillväder innebär har jag faktiskt gått ner en aning. Kommer inte ihåg exakt vad jag vägde sist men imorse vägde jag in mig på 64,3, vilket är nytt rekord!!!!! Underbart. Fantastiskt.


    Så nu har jag fått blodad tand och testar att ersätta ett mål om dagen med Nutrilett under några dagar. Sedan en och en halv månad tränar jag dessutom två gånger i veckan.


    Vår vigsel är ganska snart, den 4 september. Och jag har slagit vad med mig själv om att jag ska lyckas jag ner mig till 62, 7 tills dess. Det innebär en total viktnedgång med 10 kilo sedan i maj.


    Väger in mig med tätare intervaller fram tills bröllopet och ska skriva midjemåttet också nästa gång. Hur mäter ni? Jag mäter i navelhöj.


    Nu kör vi!

  • miss going mrs
    Äldre 15 Aug 16:47
    #39

    Jo, just det.


    BMI: 23,6


    Ciao

  • miss going mrs
    Äldre 16 Aug 09:16
    #41

    Hej igen,


    nu har jag lyckats hitta det där måttbandet. Nu mäter jag som du gör ProjectX. Du har nog rätt i att det är midja där du mäter och mage vid navel.


    Midja: 73 cm


    Mage: 83 cm


    Det känns bra att magmåttet börjar närma sig 80. Över 80 cm mätt över naveln ska man som kvinna se upp, då det innebär en ökad hälsorisk. Så kan man inte motivera sig att gå ner i vikt för att komma i kläder eller bli lite snyggare kan hälsofaktorn peppa.


    För mig känns det lite motigt, men jag tänker att det inte är så långt kvar till bröllopet och att jag ska försöka hålla ut tills dess. Därefter ska jag satsa på att gå upp igen. :) Vi hoppas att det ska komma ett till barn och förgylla vårt liv. Därför känns det extra skönt att ha gått ner innan dess så att det inte bara plussas på och jag väger ett ton i slutänden.


    Under den förra graviditeten fick jag havandeskapsförgiftning. Att gå ner i vikt innan nästa graviditet hoppas jag ska hjälpa till att öka chanserna för ett lägre blodtryck och en lyckad graviditet.


     


    Positiva tankar


     

  • miss going mrs
    Äldre 27 Aug 10:32
    #46

    Hej!


     


    Mycket att ordna med inför bröllopet. Lite tid över för vägning och dylikt. Men en kortrapport ska jag väl lyckas med.


    27 maj


    Vikt: 72,7


    BMI: 26,7


    Mage: 95


     


    Idag:


    Vikt: 64


    BMI: 23,5


    Midja: 73


    Mage: 82


     


    Utöver detta har jag faktiskt lyckats skaffa mig ett gymkort och kommit igång med träningen. Tack för inspirationen ProjectX!


     


    Nu är det bara en vecka kvar till bröllopet och massor att göra. Jag har svårt att se att jag skulle kunna uppbnå målet att gå ner till 62,7 tills dess, men men. Återkommer...


     


     

Svar på tråden Gå ner i vikt. Resultattråden för pepp.