Inlägg från: Steinhammersfru |Visa alla inlägg
  • Steinhammersfru

    Amerikanskt?

    Förstår att din blivande vill ha den vita uniformen, den är riktigt snygg {#lang_emotions_wink}
    Det är US Navy's "Full dress whites", en formell uniform. Kan inte tänka mig att den är så lätt att få tag på, och om den är det så är den nog rätt dyr.

    Jag har bott i USA och dejtat en kille som tjänstgjorde i US Marines. Han berättade för mig att dom får betala för sina egna formella uniformer och att dom är DYRA, så det är inte alla som har en. Som jag förstod på honom så köper dom sina uniformer på sina militärbaser.

    Min m2b är just nu anställd av Försvarsmakten och tjänstgör just nu i Afghanistan. Dock är snart dom 6 mån där borta över och han kommer hem om 2.5 veckor. Jag längtar såååå. Han ska ha på sig svenska arméns högtidsdräkt på vårt bröllop och det kommer vara såååå snyggt :) Hans marsalk kommer ha en likadan. Hade nog inte varit lika snyggt om hans marsalk hade haft en kostym, då brudgummen har uniform. Men det är min åsikt.

    Det jag egentligen vill säga är att om man inte gjort sig "behörig" till att bära en militäruniform så tycker jag inte att man ska göra det. Jag tycker man ska "förtjäna" att bära den. Din m2b kan ju bära en vit kostym eller frack tex för att få en liknande känsla som med den vita uniformen.

    Någon annan skrev tidigare något om att ha fler än en bestman. I USA så kan man bara ha en bestman, dom andra grabbarna kallas för groomsmen. Samma som man bara kan ha en "Maid of honor", dom andra tjejerna kallas för bridesmaid. Men det hör egentligen inte hit :) 

Svar på tråden Amerikanskt?