Inlägg från: aikidoaasa |Visa alla inlägg
  • aikidoaasa

    Amerikanskt?

    Är din blivande en kapten från den amerikanska flottan? Då tycker jag att ni ska köra på det. Det är en riktigt snygg uniform... men är han det inte så får ni nog tänka om. En man/kvinna bär inte en uniform som denne inte har sitt yrke i... om det inte är en maskerad där alla vet att man inte är den personen som man föreställer. (Och varför man ska låtsas vara någon annan på sin bröllopsdag måste jag väl erkänna känns aningen konstigt.)
    Tänk bara på att den anglosaxiska traditionen är strängare med vett och etikett än vad de svenska traditionerna är så det gör det inte lättare att köra "vi vill" snacket än vad det annars är.


    Kommentar: Om ni kommer att ha en anglosaxisk tradition så har ni ingen marskalk... då kallas denne för en bestman. Han SKA då ha samma typ av kläder som brudgummen och vara den som håller koll på alla ringar. (Har ni dessutom flera bestmen så är det som sagt meningen att de också ska vara klädda på samma sätt.) Det ska synas att de är följe till brudgummen. (På samma sätt som alla bridesmaids är för bruden, men de har inte samma klänning som bruden dock. )


    Men hur har ni tänkt få ihop det övrigai det amerikanska temat? Skall ni dekorera kyrkan/lokalen/ute med massro av blommor som representerar de tre färgerna? (Den typen av dekorartioner om lokalen tillåter det kostar en väldigt massa så det gäller att planera ut i förväg hur det ska se ut.)


    Har ni tänkt följa de traditionerna hela vägen genom alla "momenten" eller tar ni bara de delar som ni känner för? Eller är det just för själva delen med uniformen och brudöverlämningen som ni väljer det temat?


     

Svar på tråden Amerikanskt?