• Björni­sarna
    Äldre 30 Mar 18:38
    31322 visningar
    182 svar
    182
    31322

    Umeåbrudar 2010 del 3

    Då påbörjar vi Umeåbrudar 2010 vår tredje tråd där vi diskuterar, frågar och berättar allt som har med bröllop att göra!:)
    Välkomna!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-03-30 21:10
    Här är de hittills "registrerade" 2010´s Umebrudar. Är du ny, kopiera namnlistan från den senast upplagda och lägg till dig själv!:)

    13 februari, Elbe Helena Elisabeths kyrka
    20 Februari, CarolineL, Helena Elisabethkyrkan
    27 Februari, CeNedra, Backens kyrka
    6 Mars Eadirf, Umeå Stadskyrka
    20 Mars Miim2, på Umeälven alt Broparken (Borgerlig ceremoni)
    12 juni, Väntar på något, Trysunda kapell, höga kusten
    12 juni, HannaoMarkus, Strömbäcks kyrka
    25 juni Ellabay Holmsunds kyrka
    10 juli,Tjorven81, sankt Mikaels kapellet i Vindeln
    17 juli Björnisarna. Helena Elisabethkyrkan
    17 Juli, Maldita, backenkyrkan
    17 juli Pälsboll. Göstas Loge
    31 juli LindaochStefan. Täfteå Byakyrka
    7 augusti mafm, Backens kyrka
    21 Augusti Pilan, Helena Elisabethkyrkan

  • Svar på tråden Umeåbrudar 2010 del 3
  • Björni­sarna
    Äldre 30 Mar 18:39
    #1

    Har ni bestämt er för varifrån ni ska köpa era bröllopstårtor än? Vi velar fram och tillbaka.. men är nog ganska säkra på att vi vill ha en chokladmoussetårta med färska jordgubbar iaf :)

  • Björni­sarna
    Äldre 30 Mar 21:11
    #4

    Pälsboll: tänkte göra det från början men sen hade ja lite bråttom iväg så ja hann inte börja leta efter den, men nu är den uppe iaf ;) Tårta är svårt... och caketopper ännu svårare :)

  • Björni­sarna
    Äldre 30 Mar 21:16
    #5

    Loppansson: Välkommen hit! Kopiera gärna listan och lägg till er på den :) Vi bokade Fabriken 9månader i förväg.. och då var det datumet vi först ville ha (10juli) uppbokat så vi ändrade bröllopsdatumet till den 17juli, så de kan ju va bra å va ute i förväg om det är ett speciellt datum man tänkt sig!
    När jag först anlände till fabriken för att spana in hur det såg ut tyckte ja det var lite ruffigt med teglet å så, men själva entrén är jättefin och där inne är det vita väggar och fina toaletter, snygg bar och så. Vi gillar det skarpt och är helnöjda med att ha festen där!! Man störs verkligen inte av industriområdet! När man svängt av på avfarten till Fabriken ser man inte de andra byggnaderna utan det är skog framför och Umeälven alldeles intill, vackert och avskilt är det! Vi ska gifta oss i Helena ELisabethkyrkan men den tar nog bara 100pers, så mysig kyrka för 120 vet jag inte..om ni inte vill ha ngn av de stora? Backenkyrkan är fin tycker jag. Kapellet i Tavelsjö är lite och mysigt och rymmer säkert 120, men det är ju en ganska lång väg därifrån till Fabriken om ni vill ha festen där sen! Hoppas ni hittar nå bra! Har ni fler frågor så är ni välkomna och ställa dem med :)

  • Björni­sarna
    Äldre 30 Mar 22:24
    #8

    Loppansson: Gör det, bild på Helena Elisabeth kyrkan finns på min sida. Det är en åttakantig träkyrka som tillhör Västerbottens museum, och man hyr den via dem. Så liten och söt är den :)

    Väntar på något: Jag vet hur jag vill att den ska se ut. Ljusrosa rosor i en bollbukett, troligtvis med lite vita pärlor här å var. :) Holsunds blommor hade gjort en skitfin sådan som de hade på sin blogg, kostade dock 1500 så jag ska kolla med floristerna i stan vad de skulle ta för en liknande :) Vad planerar du att ha?

  • Björni­sarna
    Äldre 31 Mar 05:07
    #10

    jeanette85: Vi ska ju ha vårat bröllop i Helena Elisabeth kyrkan å har diskuterat det med personalen som har hand om kyrkan, den SKA ta 100 sittande gäster.
    Jag har betalat 5000 för min brudklänning, den kostar egentligen 8000. Tärnklänningen betalade vi också, den kostade nästan 3000.

  • Björni­sarna
    Äldre 31 Mar 16:02
    #12

    LindaochStefan: Oh nu blir jag nervös!! Jag tyckte själv att det såg litet ut och frågade museumpersonalen flertalet gånger om den verkligen tar 100 och de försäkrade mig att kyrkan ska ta 100 sittande gäster så då väljer jag och tro på dem.. men nervöst är det! Bollbuketter är verkligen fint! Ska du också ha din i rosa?:)

  • Björni­sarna
    Äldre 1 Apr 04:50
    #16

    Väntar på något: Jag har hört att en konsultation kostar i Holmsund, har du/ni någon aning om hur mycket det kostar? Är ju sugen på deras bollformade bukett.... :)

    LindaochStefan: Okej, det blir nog superfint!:)

    jeanette85: Joo, men ändå.. vi tyckte själva den kändes liten.. nåväl, de lär ju märkas om den är liten eller ej på själva dagen ;)
    M3Bs kläder kostade 5400 så han vart dyrare än min klänning nu när jag fick den billigare.. :)

    Har ni köpt skor än? Vad ska ni ha för skor?

  • Björni­sarna
    Äldre 1 Apr 14:18
    #21

    Väntar på något: Jag mailade dem och fick detta till svar: "Vi brukar boka in en konsultationstid som kostar 350kr som dras av vid den slutliga betalningen där vi kommer överens om vad ni vill ha för blommor. Vid konsultationen räknar vi också ur mer exakt pris för blommorna.
    Här kommer lite ca priser:
    Rundbunden i hållare: 1300-1900
    Rund handbunden: 1100-1600
    Tärnbukett: 500-800
    Coursage: 100-150kr
    Med vänliga hälsningar Jessika Holmsunds blommor."
    Tycker 350kr är ganska mycket för en konsultation ja.. de har ju inte de billigaste buketterna precis så jag vet inte om jag idag vågar säga att jag efter en konsultation skulle vilja köpa från dem. Vet man att man ska köpa från dem så dras ju konsultationen av och då spelar de ju ingen roll..men jag vill nog kika på blomaffärerna i stan vad de skulle ta för de blommor vi är ute efter innan vi bestämmer oss för vart vi vill köpa från. Bestämmer vi att vi ska köpa från holmsund så blir ju konsultationen gratis då. De här mailet fick jag före jul så det kan ju hända att de ändrat också? Snygga skor du hittat förresten!:) Jag köpte vita vagabondskor med nitar baktill, finns på mitt galleri, och funderar på att specialbeställa rosa låga converseskor i skinn som jag själv designat så jag kan byta om till dem när de vankas dans och fötterna värker av 9cm klacken på skorna ja redan köpt ;)

    Loppansson: Vad en klänning kan kosta kan variera såå mycke.. från 1000 och uppåt.. de flesta jag tittat på har kostat mellan 4000-12.000 iaf. Att hyra de klänningar ja provat har kostat ca 2000-3000 mindre än köpespriset men det varierar nog mycket på stad och butik också.

  • Björni­sarna
    Äldre 6 Apr 18:16
    #33

    Pälsboll: Vilken butik om man får fråga????

Svar på tråden Umeåbrudar 2010 del 3