• Locka ut ur "grottan"

  Fre 12 mar 2010 13:08 Läst 2379 gånger Totalt 12 svar
  Visar endast inlägg av anne på grönkulla - Visa alla inlägg
 • Fre 12 mar 2010 13:08 #5

  Är ni särbo? Jag tror det är viktigt att dels ha vardag på varsitt håll och dels ha vardag tillsammans då (är särbo sen flera år, så detta är vår erfarenhet). Varför man är särbo och tidsperspektivet på det är viktigt också, liksom att ha gemensamma planer som utvecklar relationen trots att man inte har vardag ihop jämnt. Men allt det där hänger på hur man själv ser på saken, det är svårt att bestämma för nån annan. För oss har det funkat bra, och snart ser vi slutet på det.

  Jag berättar gärna mer om du har intresse av det, om hur vi har hanterat situationen.

 • Fre 12 mar 2010 13:29 #7

  Klurigt - jag skulle nog i det läget försöka diskret peka på möjligheter och inte bara problem med att flytta, också jobbmässigt - men det beror ju på vad han gör. Nätverka lite i förväg under besök kan ju hjälpa t ex för att få jobb så tidigt som möjligt efter flytten.

  Vår situation var väldigt annorlunda (där var det mitt jobb som lockade), men det är alltid svårt när man mår dåligt av beslut som man själv fattat och som kanske inte eg är fullt rationella (för jag utgår ifrån att du inte tycker hans försörjning i början i ett nytt land skulle ändra din bild av honom och er relation - tvärtom är det ju jättemodigt att bryta upp och börja på nytt!).

 • Fre 12 mar 2010 14:09 #10

  Ja, skype för vardagskontakt är en livräddare! Att ha projekt och aktiviteter gemensamt trots särboendet (resa, inredning, spela spel på nätet, el vad man nu är intresserad av). Balansen mellan de grejerna och de egna aktiviteterna (träna, umgås med kompisarn och så) är lite olika över tid, märker jag - ibland behöver man det egna mer och ibland det andra.

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll