• tigern
  Äldre 29 Jul 13:45
  56065 visningar
  62 svar
  62
  56065

  bettskena och käkspänningar

  Jag har problem med spänningar som ger mig spänningshuvudvärk. Har däremot inte funderat så mycket på bettskena men hade nog skaffat det om jag blivit rekommenderad det. Nu får jag istället botox-behandlig vilket har gett mig en god avslappning. Låter kanske lite lustigt men förutom pannan så har tinningarna, käken, nacken och axlar behandlats och jag vaknar numera utan dessa spänningar.
  Jag har fått en tremånaders testbehanling och om det fungerar bra tror jag att man kan få halvårsvis behandlingar istället. Det är min specielle migränläkare som gör detta. (Mina spänningshuvudvärkar brukar övergå i migrän)
  Kanske är sexigare med slät panna än bettskena ;) Fast jag gillade rosa glitter! Lite osexit är det att min tendens att dräggla då jag sover har ökat, men det tycker jag det är värt.

  Jag vet inte om man kan få denna medicinska behandling någon annan stans, dvs om den är vanlig. Man vill nog inte gå till "skönhetsdoktorn" och betala 4000kr/per spruta eller vad det nu kostar. Tror dom petade in typ 4st på mig...

  Jag är nyfiken på vilka grundproblem Ejnie känner till och vilken hjälp hon fick för att behandla sitt.
  Jag har blivit ordinerad sjukgymnast för spänningshuvudvärken. Innan botoxen var det akupunktur och värmebehandling och nu är det träning och värmebehandling som gäller.

 • tigern
  Äldre 29 Jul 18:25
  #0

  ullis_p: Bettskenan går väl runt hela tänderna? Dom borde ju kunna ta bort en del i fram så det blir lättare att andas? Man "bettar" ju oftast inte där.

  Ejnie: Tack för förklaringen!

Svar på tråden bettskena och käkspänningar