• Jj?
  Äldre 29 Jul 13:19
  56037 visningar
  62 svar
  62
  56037

  bettskena och käkspänningar

  Bettskena är underbart! Min har spår efter hur jag rör käkarna i sömnen...

  Jag tror att jag använde min mer eller mindre varje natt de första året eller så. Sedan dess har jag använt den i perioder. Kortare eller längre. Nu känner jag oftast när jag behöver den och då räcker det med en natt eller två för att få käkarna att slappna av igen. Misstänker att det börjar bli dags att plocka fram den. Jag är nog mer stressad över detaljerna för bröllopet än vad jag tror.

  Jag fick min gjord av specialisttandläkare och enligt henne så har bettskena positiv inverkan på de flesta (alltså även de som inte direkt har "problem") eftersom det skonar tänderna mot visst slitage. Hon hade inga kommentarer på att den skulle användas en begränsad period. (Men hon konstaterade att jag förmodligen förr eller senare skulle tappa bort den, eller så skulle hunden hitta den och ta till leksak *ler*)

  Jag fick också mina tänder slipade eftersom jag hade lyckats gnissla mig till ett ojämnt bett.

  Lyllos dig fru Åsagåsa som fick välja färg...

 • Jj?
  Äldre 8 Aug 08:31
  #0

  Fii, när jag är stel om jag skulle stretcha som du beskriver så skulle mina käkar hoppa ur led... *ler* Precis så har jag fått lära mig att dra rätt käken om disken ploppar ut. (Fast lite raskare och mer bestämt än stretching naturligtvis)

  Hur många av er med bettskena har käkleder som knäpper (poppar)?

Svar på tråden bettskena och käkspänningar