• Möhippa?

  Mån 11 jan 2010 14:10 Läst 23196 gånger Totalt 14 svar
  Visar endast inlägg av Aleta - Visa alla inlägg
 • Mån 11 jan 2010 14:10 #1

  Alla de möhippor jag har varit med om att ordna så har det varit flera vänner till bruden som har fixat allt tillsammans. Det är även det traditionella sättet.

  Numera verkar det finnas en hel del som anser att tärnan/tärnorna helt ensamma ska anordna möhippan och bjuda in gäster till den. Personligen tycker jag att det är en sämre lösning eftersom man missar en massa input från vänner ur olika perioder i livet.
  Det är bättre om tärnan bara är sammankallande och ser till att vännerna ordnar något. (Tycker jag.)

  En del brudar som inte kan släppa kontrollen ordnar till och med sin egen möhippa.

  Ett sätt att ordna möhippa brukar vara att be brudgummen om en gästlista. Sedan kontaktar man alla på den och frågar om de vill vara med och anordna en möhippa. Ibland vill även folk utanför gästlistan vara med. Så var det t ex när jag gifte mig. Det dök upp alla möjliga på min möhippa vilket jag blev otroligt glad för. På kvällen kom det ännu fler och var med och festade. Bara en bråkdel av dessa var inbjudna till bröllopet.

  Man brukar försöka ha ett par träffar där man lägger upp en plan och budget och sedan hjälps man åt att fixa olika delar av dagen. Mailkontakt både före och efter gör att fler kan vara med och anordna även om man inte kan vara med på mötet. En del vill inte eller hinner inte vara med om planeringen, men kommer gärna på själva dagen.

  Vad kan man hitta på?
  Möjligheterna är oändliga och man behöver inte göra allting jättedyrt. Om man funderar på vad som passar bruden, låter henne göra något som hon tycker om (eller inte, beroende på hur elak man är ) så kan man få många idéer.

  Det är kul att ha ett genomgående tema om mankommer på något.

  Några exempel:
  En tjej som gillar hästar fick under dagen prova på att köra en riktig travhäst, rida en westernhäst och få instruktioner, få en dressyrlektion med en duktig dressyrryttarinna, prova på voltige tillsammans med folk som verkligen kan det.
  Sedan hade vi middag på kvällen.

  En tjej som är lite petig med maten fick direkt på morgonen när hon kidnappades en låda full med levande sniglar som hon fick tillaga under dagens gång. (Det är många moment, så dessa följde med hela dagen.) Under tiden fick hon även: Byta olja på en bil, en kort kurs i blomsterarrangemang, sy ett par kalsonger åt sin blivande man på trottoaren utanför en sybehörsaffär (de var mycket hjälpsamma, vi fick låna en maskin av dem) och spela lazerdome. Under lazerdomet så upptäckte hon att det andra laget bestod av hennes blivande och svensexegänget. De fick båda ögonbindel efteråt och alla blev knäpptysta, sedan tog vi "fel" och åkte till nästa aktivitet. Brudgummen fick en kurs i gravidandning och annat trams medan bruden fick dricka öl och basta med killarna. Efter det hade vi spionutväxling på en bro där vi bytte tillbaka.
  På kvällen var det middag med sniglar (som blev goda) och annat gott.

  En tjej som hatar att motionera fick ta ut sig rejält. Efter en lugn picknick med krocket blev det militär hinderbana med inlånad militär som ledde det hela, sedan cykling, klättring på vägg och välförtjänt bubbelbadning efter det. Avslutning med en jättefest där fler anslöt och en massa herrar lagade maten, serverade och underhöll.

  En tjej behöll vi i två dagar och hade som huvudgrej att vi hade vidtalat ett dansband som lät henne komma upp och sjunga en låt under deras spelning. Under hela dagen fick hon plugga in låten mellan alla aktiviteter.

  En gång hade vi bondgårdstema med fårklippning, horsemanship, mjölkning, lassokastning, knivkastning. Det avslutades med en middag med helstekt lamm och sedan sov all (som inte var allergiska) på ett höloft tillsammans.

  En matintresserad tjej fixade vi in på en lyxrestaurang i Stockholm, hon fick under ett par timmar vara med och arbeta i köket.
  En gång hade vi festen på kvällen på en kvarterskrog där tjejen fick laga maten (delvis) till alla.

  Själv så brukar jag ofta undervisa i orientalisk dans på möhippor.

  Hoppas att ni kommer på något kul som passar just henne jättebra!

 • Mån 11 jan 2010 16:54 #5

  CeKe - oj vad kul! (Stackarn.)

  Om hon gillar att baka kan ni kanske kolla på något bageri om hon kan få praoa ett par timmar hos dem (förutsatt att hon aldrig har gjort något liknande). Det måste givetvis vara seriöst, hon ska vara riktigt klädd, nykter och ni får säkert inte vara med (så var det på restaurangen som jag nämnde ovan), det kan bli en spännande upplevelse för henne.

 • Tis 12 jan 2010 09:58 #11

  Den mest ambitiösa kidnappning som jag känner till var till en svensexa som min dåvarande var med och ordnade.

  De hade talat med den här killens chef och gjort upp om en dag som de kunde kidnappa honom. Den här dagen var det en stor konferens i Uppsala (han bodde i Stockholm). De skickade en falsk inbjudan att hålla en föreläsning inom ett specialområde som han var skicklig på. De skrev ut program som såg officiella ut där han fanns med med tider och sal.
  Han hade en kontaktperson som han kunde ringa till och ställa frågor. Allt såg mycket äkta och seriöst ut, fast allt var bluff!
  När han kom till salen (som låg i anslutning till resten av konferensen) så var det ganska mycket folk där, alla var inlånade kompisars kompisar som han inte kände. De var en ganska besvärlig publik. Mobiltelefoner ringde, någon fick hostattacker, andra ställde otroligt konstiga frågor, de var jobbiga helt enkelt, fast inget överdrivet. Efter en stund kom hela svensexegänget in och tjoade. Killen blev jättenervös. "Nej, inte nu! Försvinn." Han trodde fortfarande att allt var på riktigt och att detta var en seriös föreläsning. Det tog jättelång tid innan han verkligen trodde på dem.
  Föreläsningen videofilmades givetvis, han hade informerats om att alla föreläsningar skulle filmas. Resultatet visades på bröllopet.

  Varning, varning! Visa inte möhippe/svensexefilmer på bröllopet! Det är bara roligt för de inblandade. Gamla faster Asta blir inte överlycklig av att sitta framför en filmduk och se på när lille Pelle är full.

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll