• Dotter­sion
    Äldre 28 Dec 22:13
    22853 visningar
    171 svar
    171
    22853

    Umeåbrudar 2010 Del 2!

    Umeåbrudar 2010:

    13 februari, Elbe Helena Elisabeths kyrka
    20 Februari, CarolineL, Helena Elisabethkyrkan
    27 Februari, CeNedra, Backens kyrka
    6 Mars Eadirf, Umeå Stadskyrka
    20 Mars Miim2, på Umeälven alt Broparken (Borgerlig ceremoni)
    19 Juni Dottersion Svedjans Kapell Tavelsjö
    25 juni Ellabay Holmsunds kyrka
    17 juli Björnisarna. Helena Elisabethkyrkan
    17 Juli, Maldita, backenkyrkan
    17 juli Pälsboll. Göstas Loge
    31 juli LindaochStefan. Täfteå Byakyrka
    7 augusti mafm, Backens kyrka
    21 Augusti Pilan, Helena Elisabethkyrkan

    Våra planer har legat på is ett tag nu men har ändå kommit en bit. Klänningen är köpt och hämtad,mannens kläder klara, ringarna beställda,hyrt lokalen. Färgtemat börjar arta sig men vem ska man välja till festkommiteén? Har hittat inbjudningskorten men det känns lite tidigt att beställa dem nu. Frissan är bokad också. Herregud, verkar som om vi tagit oss en del frammåt iaf =)

    Hoppas att ni haft en härlig jul och får ett roligt nyår!!!!

  • Dotter­sion
    Äldre 12 Jan 09:59
    #30

    Hej tjejer!!

    Nu var det länge sen jag var inne och skrev. Kul att det kommit till så många fler "brudar" !!!

    Till Cuddly och Jeanette85:
    Vi har bokat Aschanska villan och det är vi jättenöjda med. En mysig liten lokal och de tar hand om allt. Vi får dekorera lokalen själva och lite annat pyssel men de fixar mat,dryck,dukar,städning mm. Vi får låna deras projektor om vi vill ha en slideshow t ex. De har en viss musikutrustning oxå men vi har valt att ta med egen DJ. I vår kuvertavgift så ingår välkomstdrink, två glas vin/öl till maten, vi lutar åt buffé just nu, efterrätt med kaffe och tårta. Priset blir 550kr varav vi tar 350kr av gästerna. Glömde säga att vi inte behöver betala någon lokalhyra så länge vi överstiger 60 gäster=) Då vi blir ca 75st så passar det oss väldigt bra. Ev vickning kan ingå i priset oxå men det är jag osäker på.

    Vi funderade oxå på b la Sävargården men kände att då vi blir så många att priset skjuter iväg.
    Jag tror att man ska välja lite efter hur många man blir och vilken budget man har. Blir man lite färre och vill unna sig mera så är det ju bara att köra på. Det är väldigt fint och mysigt där så man förstår att det är populärt!!

    Vi pratade mycket om vilken typ av bröllop vi ville ha och kom fram till att vi ville slappna av och känna lugnet och njuta och framförallt att våra föräldrar slapp kuta kors och tvärs hela tiden=)

    Hoppas att det kan hjälpa lite grann i er planering!!! Det är väldigt kul!!

    Om ni funderar på klänning så valde jag att beställa min från Kina. Den blev måttsydd efter mina mått och kostade 1800kr. Min pappa trodde att jag betalat 6000kr för den så man kan inte se att den är "billig" =) Känner mig som en prinsessa i den så syftet är uppnått hahaha.

    Ska beställla våra inbjudningskort. Jag har tummen mitt i handen när det gäller mer konstnärliga saker så göra egna blir det inte=)

    Vi gifter oss i Svedjans kapell i Tavelsjö. Utsikten där är helt fantastisk över Tavelsjön. Ett litet tips. Ett litet rött träkapell. Prästen är oxå bokad.

    Om man har lite guld el silver över kan man ju göra egna ringar. Blev lite dyrare för oss där men jag fick två ringar utöver förlovningsringen. Det man sparar in på andra ställen går ut på andra hihi.

    Frissan är bokad sen länge men vi har inte fixat fotograf än. Har mailat Anna Thurfjell men inte fått något svar. Får höra av mig igen kanske.

    Jag har säkert glömt bort något men det är ju bara att fråga på så kanske det kommer ett svar.

    Lycka till med alla bestyr!!!

  • Dotter­sion
    Äldre 12 Jan 14:14
    #34

    Skönt att ni är ute i god tid!! Klart man ska göra som man vill ha det. Vore ju hemskt om man skulle stå där på sin bröllopsdag och ångra sig!!

    Alla har nog någon form av budget. Skulle väl tro att ju längre man väntar och sparar desto mera kan man göra men allting är ju så individuellt. En del tar en snabbis på flygplatsen och sticker iväg, andra kör fullt ut och en del kanske gör något mitt emellan.

    Vi kände att vi bjuder de vi vill ha med på vår stora dag och kan göra den rolig och speciell. Får hoppas att det blir så=)

    Trist att du inte kunde ha din mammas klänning!! Hade nog varit en härlig känsla att ha den på sig!!

  • Dotter­sion
    Äldre 13 Jan 13:01
    #41

    Vi beställde våra ringar från Kjellins. De var supertrevliga och kunniga. Känner oss väldigt nöjda med dem=)

    Har inte kommit så långt som fotograf. För något år sedan tog vi kort hos Anna Thurfjell och blev väldigt nöjda. Jättefina kort och duktig. Synd att hon har flyttat till Luleå. Såg dock på hennes hemsida att man kunde göra en förfrågan. Får nog göra det=)

    Tänkte ta en tur på bröllopsmässan,kan ju inte skada att få lite mera ideér.....

  • Dotter­sion
    Äldre 14 Jan 17:58
    #51

    Nu är fotografen bokad=) Anna Thurfjell var ledig. Är så glad!!! Vet dock inte om hon kommer att vara på bröllopsmässan.

    Vet inte om det är sed att skicka med en meny med inbjudan. Sist vi var på bröllop hade de inte skickat med någon meny. Kanske man kan göra som det passar en själv? Om man har någon som tar hand om frågor ang bröllopet, kanske de kan svara på ev mat frågor från gästerna. Vi har ingen aning än vilken mat vi ska servera. Kanske det är dags för oss att ta tag i det. Tror inte att vi skickar med någon meny. Vi funderar på att göra maten så att alla kan äta oavsett om man ät köttätare el vegetarian. Hur nu det ska gå till=)

  • Dotter­sion
    Äldre 20 Jan 10:40
    #66

    Jeanette85: Jag köpte min på Tradera hos en kille som går under namnet Weddingdresses. Hans företag var jätteduktiga. Snabbt och smidigt och jättetrevlig. Jag har inte behövt ändra någonting. Den satt perfekt!! Är jättenöjd=)

    Vi funderar på att åka på bröllopsresa till Thailand. Har spanat in ett fint hotell som är barnvänligt. Stumpan måste ju ha lite roligt hon också=)

Svar på tråden Umeåbrudar 2010 Del 2!