• KatjaB
    Äldre 3 Jan 09:58
    82223 visningar
    24 svar
    24
    82223

    Hur framför man att man vill ha pengar i bröllopspresent??

    själv tycker jag det känns väldigt jobbigt att önska sig pengar. Det är vanligt förekommande, jag vet, men för mig känns det lite smått jobbigt.
    Sen beroende på hur man ber om det, så uppfattas det ju såklart olika. Ett par bekanta hade med en lång lista med inbjudan med exakt antal av alla glas och tallrikar mm som fattades för att de skulle få fulla serviser av dem som de samlade till. De hade ju inte kommit så långt i samlandet så det var rätt mycket, tex 12 koppar och fat av XX eller 9 stora fat av XX, 12 rödvinsglas osv.

    Då tyckte jag att de skulle ha valt att ha en bröllopshemsida, eller att ha gett uppgiften att berätta till någon annan, istället för att lägga med det i inbjudan. Det man ska tänka på också när man gör en önskelista är att ta saker i olika prisklasser så att det inte blir så dyrt för dem som inte tänkt lägga en halv förmögenhet på presenten.

    Ett annat bröllop så stod det i bröllopshemsidan att bröllopsresan blir så långt bort som de kommer, och att de önskade sig ett bidrag till resan.
    Minns inte exakta formuleringen, men det var lite fyndigt och roligt skrivet och de kom faktiskt iväg på en bröllopsresa av alla bidragen

Svar på tråden Hur framför man att man vill ha pengar i bröllopspresent??