• Imma
    Äldre 20 Nov 12:48
    82530 visningar
    24 svar
    24
    82530

    Hur framför man att man vill ha pengar i bröllopspresent??

    För oss var det helt otänktbart att skriva presentönskemål i inbjudan. För oss betyder det "kom på vår fest, ni tar väl med er en present?!" och det vill vi inte.

    Längst ner på inbjudan skrev vi "Övriga frågor besvaras av X på tel. Y". De gäster som ville veta vad vi önskade oss hörde av sig till X eller frågade oss direkt.

    Vissa hittade på helt egna presenter, vilka vi såklart var jätteglada över, eftersom det låg en tanke bakom. En önskelista är trots allt bara en önskan och inte något som gästerna ska känna som tvång. Det anser jag att det blir om man skriver med det i inbjudan.

    Pengar tycker jag att det är okej att önska sig (så länge man inte ber om det i inbjudan), men jag tycker att det är trevligt om man som gäst då vet vad pengarna ska gå till. Vi valde att ha en önskelista med saker i olika prisklass och en av sakerna på listan var "bidrag till en kaffemaskin".

    No Foofoo skrev 2009-11-07 17:54:19 följande:


    Det skulle kännas mycket bättre att inte behöva skriva det i inbjudan men vi kommer inte att ha någon hemsida eller värdpar som tar emot anmälningar osv. Ja ja vi kommer nog önska oss pengar till en resa men vi får se hur vi förmedlar det till våra gäster. Tar fortfarande tacksamt emot förslag på hur man kan göra det på ett snyggt sätt.
Svar på tråden Hur framför man att man vill ha pengar i bröllopspresent??