• FruTez
    Äldre 30 Sep 13:35
    66892 visningar
    562 svar
    562
    66892

    Fikasugna Göteborgsfrugor slutar aldrig tjöta. Tråd 14!

    Tiden går fort när man har kul. Dax för ny tråd!!

  • Svar på tråden Fikasugna Göteborgsfrugor slutar aldrig tjöta. Tråd 14!
  • FruTez
    Äldre 9 Oct 09:06
    #98

    Hej tjejer! Här har det hänt grejer.

    Linum: Grattis i efterskott på bröllopsdagen och välkommen tillbaka!

    Nibla: Kul, med intervjun, jag håller tummar och tår!

    Ang. "Vem vet mest", en kollega ska vara med i mitten av december och tävla!

    Filmen några av er pratat om låter nice!

  • FruTez
    Äldre 13 Oct 08:18

    Morsning!

    Jag kommer inte till Dahls idag. Går visserligen på lunch 11.40-12.20, men då har jag bara 40 min för att jag ska promenixa bort dit, hinna äta, tjöta lite och promenixa tillbaka till jobbet. Det går inte så fort längre för mig. Varken när jag äter eller går! Ha det så trevligt!

  • FruTez
    Äldre 13 Oct 11:14

    Carma: Va kul för lilltjejen, men trist för dig att hon absolut måste äta själv och skvätta så! Du får plasta in köket med plastfolie, hihi!

  • FruTez
    Äldre 14 Oct 12:48

    Måste då bara berätta om Herr Blaha! *fniss* Sist han var här så kom han till receptionen och bad min kollega om hjälp med att beställa en taxi. Hon ringde taxibolaget, beställde och de frågade som brukligt efter namnet. "Ehm, jo namnet är Blaha", svarade hon. Taxitelefonisten förstod inte vad hon menade så min kollega fick förklara och bokstavera namnet, innan de fattade att det inte var ett skämt! *fmiss*

  • FruTez
    Äldre 16 Oct 09:15

    Linum: Idag var det inga problem att köra på 40:an. Det regnade och var trist, men ingen halka som de pratade om. Den olyckan som var igår var precis vid "vårt" mot. Jag var på väg till motorvägen med bilen, (maken har jourbil denna veckan så jag tar bilen) när jag mötte massvis med bilar som körde av motorvägen och mot Hindås. Förstod att det hade hänt nått så jag svängde av och körde innervägarna till nästa mot. Kom givetvis försent till jobbet, men slapp sitta i köerna!

    Det var tydligen en väldigt chockad man som dog. Han hade klättrat över vägräcket på bron och ramlat 15 meter ner i skogen. Läskigt! Vägen till hindås går nämligen precis under bron där olyckan var!

    Gräsänka i helgen. Ska faktiskt bli skönt. Det innebär nämligen inget jobb med huset och inga svärföräldrar som är där och hjälper till. (de är toppen, men ibland blir det lite för ofta) Jag tänkte köpa lite papper och påbörja några julkort! Nån som vill pyssla? Det är bara att komma på besök. Jag har Chocolate Chip Cookies i frysen, som är redo att gräddas!

  • FruTez
    Äldre 16 Oct 10:23

    Nibla: Har totalt missat den mässan! Var är den?

    Carma: Det är bara att höra av dig om du skulle vara sugen på pyssel och få tid över! Du har väl mitt mobilnummer? Vet inte hur ofta jag kommer att kolla mailen.

    Linum: När man är chockad så kan man tydligen göra de mest konstiga saker. Jag var på en Hjärt lungräddningskurs igår och då pratade vi just om det här med chock. Flera av deltagarna hade historier om folk som gjort helt tokiga saker i chocktillstånd.

    Ang. svinisvaccinet: Jag tror precis som Linum att Socialstyrelsen och Läkemedelsverket aldrig skulle rekomendera gravida att vaccinera sig om det var nån större fara. Däremot är det intressant att veta att det tydligen inte utförs några studier på gravida, så man kan ju inte låta bli att undra hur de kan veta att det är riskfritt? Jag troooor att jag inte kommer att vaccinera mig. Känns som att om alla runt omkring mig vaccinerar sig, så borde jag klara mig. Speciellt med tanke på att svinis inte (än) blivit så stort som man först trott. Får se. Har inte bestämt mig helt, men jag trooor att det blir så. Hur ska ni andra göra?

    Carma: Vinterjackaproblemet. Jag köpte en ny jacka i Ullared för 379 kr! *kap* Den är varm och go och jag kommer förhoppningsvis kunna ha den ett tag till! *håller tummarna* Annars så kanske du kan låna någon av mina andra vinterjackor? Jag får ju inte på mig dom och de kanske passar när du växt lite?

  • FruTez
    Äldre 16 Oct 10:54

    Carma: Mycket man hör är rykten. Det är svårt att veta vad som är sant eller inte om vaccinet. Förstår att du tycker det är svårt att veta hur du ska göra. Har hört nånstans att det inte ska vara farligt för barnet om mamman insjuknar i svininfluensan. Däremot ska man tydligen vara mer utsatt om man är gravid och kan få komplikationer som tex. svår lunginflammation. Du får skriva en lista med för och emot.

    Carma: Jag väntar inte på dig i helgen. Skulle du ringa så är det bara en trevlig överraskning! :)

  • FruTez
    Äldre 16 Oct 11:43

    Linum: Tack för länkarna! Ska definitivt läsa igenom i helgen.

    Jag kan inte låta bli att slås av tanken på tex. Neurosedyn som (enligt Wikipedias sida) marknadsfördes som ett ofarligt sömnmedel, men som senare visade sig ha allvarliga biverkningar...

    Vågar man vaccineras? Vågar man låta bli?

    Ingen aning...

    Ni andra som inte är gravida, ska ni vaccieras?

  • FruTez
    Äldre 16 Oct 13:24

    Linum: Ytterligare en sak jag "hört" om vaccinet. Det skiljer sig en del från tidigare influensavaccin som tex. Tamiflu. Svinvaccinet ska man tex. inte ta om man är äggallergiker, men det är ok med tamiflu.

    Nibla: Har totalt missat den mässan, men har väl haft huvet fullt av andra tankar!

Svar på tråden Fikasugna Göteborgsfrugor slutar aldrig tjöta. Tråd 14!