• mrsJR
    Äldre 29 Sep 12:47
    4637 visningar
    27 svar
    27
    4637

    Tillskott i familjen

    Är så glad! Idag blev det klart att vi får hem en liten hundvalp till oss den 14 november. Går och tänker så mycket på vårt lilla nytillskott att jag nästan glömmer att vi har ett bröllop att se fram emot också. Tänk att man kan ha så mycket att glädjas åt i livet!

    Någon hundägare här som kan ge mig lite tips och råd inför livet med en liten valp? Är vår första hund så alla tips är välkomna!

  • Svar på tråden Tillskott i familjen
  • mrsJR
    Äldre 29 Sep 13:01
    #2

    Vi har köpt en Cavalier King Charles Spaniel. Vi ska få träffa honom första gången nästa vecka, då är han 3 veckor. Inser att det kommer bli mycket jobb men kul förhoppningsvis, får se det som träning inför framtida barn ;).

    Vad för ras är er hund?

  • mrsJR
    Äldre 29 Sep 13:02
    #3

    Vi gifter oss inte förän 28 maj 2011 så då har han hunnit bli stor pojke!

  • mrsJR
    Äldre 29 Sep 13:10
    #6

    Vad lustigt, vår hund ska också heta Charlie!

  • mrsJR
    Äldre 29 Sep 13:18
    #8

    Är ett riktigt bra hundnamn tycker jag :) Det jag mest funderar på nu är vad det är för saker vi behöver köpa tills han kommer hem. Halsband, koppel, matskål, något att sova på...är ju mycket att tänka på! Har köpt en bok om valpar så får bli lusläsning av den på kvällarna.

  • mrsJR
    Äldre 29 Sep 15:11
    #12

    Jag är väl medveten om att djur inte är människor och har aldrig sagt att jag skulle behandla hunden som ett barn utan tycker som Emma87 att det är bra träning inför det ansvar och det tålamod som det innebär att ha ett barn. Jag tror att det kommer göra oss starkare som par att ha något att ta hand om och uppfostra tillsammans. Att man ser hunden som en familjemedlem och ger den massor med kärlek betyder ju inte att man låter den göra som den vill.

    Jag har ridit i massor av år och där gäller precis samma sak, visa vem som bestämmer och låt inte hästen ta över så den biten kommer nog inte bli något problem.

    Däremot tycker jag ALLTID att man ska plocka upp efter hunden oavsett om den går i buskarna eller inte, det finns ju barn som leker bland buskar och träd och inte skulle jag vilja att min unge fick bajs få skorna.

  • mrsJR
    Äldre 3 Oct 20:37
    #18

    Vart har ni låtit valpen sova första tiden? Vi funderar på att ha den i vårt sovrum men känner mig lite osäker. Jag har läst vissa råd om att man ska ha den nära sig så att man kan trösta den när den gnäller och andra råd om att man ska vänja den vid den sovplats man tänkt ut redan från början. Har ni något bra tips?

  • mrsJR
    Äldre 6 Oct 11:49
    #22

    Han kommer få sova i vårt sovrum men inte i sängen, det blir så dels för att vi vill ha honom nära men också för att vi helt enkelt inte har något annat passande ställe. Hade helst lagt honom i ett lite lungt hörn i köket men vi har inget hörn "ledigt", är fullt med möbler överallt så då får det bli sovrummet.

    På torsdag får vi träffa uppfödaren och valparna, då ska vi också välja ut den hund som ska bli vår. Det finns tre hanar i kullen så en av dem kommer bli lilla Charlie. :)

  • mrsJR
    Äldre 6 Oct 15:27
    #24
    Niini skrev 2009-10-06 15:03:52 följande:
    Ett tips är att låta valpen välja er :)
    Det tänker vi absolut göra! Hoppas någon av dem vill ha oss bara ;)
  • mrsJR
    Äldre 18 Nov 10:07
    #26

    På fredag får vi hämta honom, hjälp vad fort det har gått. Tyckte att det var igår det var två månader kvar. Ska bli så kul!

Svar på tråden Tillskott i familjen