• Emma87
    Äldre 29 Sep 12:54
    4702 visningar
    27 svar
    27
    4702

    Tillskott i familjen

    Hej! Vi köpte våra valp för ca två månader sen.. Oj Oj säger jag bara. han är världens sötaste och har verkligen tagit en plats i familjen (stor). Men vilket jobb det är. Han kräver uppmärksamhet all vaken tid :) Håller just nu på att försöka lära han att gå i koppel, han är 17 veckor nu :) Vad är det för ras ni har köpt? När ska du gifta dig?

  • Emma87
    Äldre 29 Sep 13:03
    #4

    Precis så täntke jag med, min kille vill gärna ha barn men jag tyckte att vi skulle börja med en hund, VÄLDIGT bra träning :) Charlie är en blandning mellan labbe, flate cote och Golden. Mest Golden :) Har du några frågor, har hur mkt som helst att berätta men jag vet inte var jag ska börja :)

  • Emma87
    Äldre 29 Sep 13:11
    #7

    va? Va coolt :) Men det är ju ett vädigt fint hundnamn :)

  • Emma87
    Äldre 29 Sep 14:12
    #9

    jag läste jätte mkt. KÖPT NÅTT SOM HAN KAN TUGGA PÅ! just nu tar Charlie min stövel för 900 kr och tuggar på, inte så skoj. Ett tips är att köpa ett läder koppel, dyrar men det gör inte alls lika ont att gå med om hunden drar lite :)Charlie älskar vita tuggben som finns att köpa i alla affärer, super bra att alltid ha hemma. Glöm inte bajs påsar också ett måste. När ni ska hämta hem han ta med en handduk, Charlie spydde på vägen hem, lite åksjuk. Hmm ska se om jag kommer på nått mer :)

  • Emma87
    Äldre 29 Sep 14:30
    #11

    När jag skrev att det va en bra grej att skaffa hund innan barn menade jag självklart INTE att en hund är ett barn!!! Det förstår nog dom flesta och självklart ska dom inte behandlas som barn, men det är en väldigt bra träning på att ta ansvar tillsammans!!

    Och att en hund inte får dra är också en självklarhet, men ingen hund födds till att kunna gå i koppel det krävs träning för att dom ska lära sig det och under den tiden dras det en del!!

    Och det finns faktiskt hundar som går in i andras buskar eller på deras tomter och bajsar och då ska man självklart ha bajspåsar med sig och plocka upp detta!

  • Emma87
    Äldre 29 Sep 16:01
    #13

    Hunden för verkligen oss närmare varandra, helt underbart att ha en hund att bry sig om och hitta på massa roliga saker med. Vi brukar åka ut till havet där man får ha hundar och leka med han, super mysigt. Har ni tänkt gå nån valp kurs?
    Det gör vi med Charlie och han ÄLSKAR det, man får lära sig en del bra saker + att det är en väldigt mysig söndags aktivitet :)

  • Emma87
    Äldre 29 Sep 17:47
    #15

    När vi hälsade på våran hund första gången berättade uppfödaren att hon skickade med en filt med mmamans lukt när man hämtade valpen. Vii tog också undan alla skor och saker som han kunde tugga på, sladdarna har vi aldrig behövt skydda men det kan ju vara bra att tänka på :) Att få valpen rumsren är det ju ett hel del jobb med, men oj vad skönt det är när han väl är rumsren. Charlie va duktig tog bara ett par veckor.

    Varje gång han kissade eller bajsade inne, bar vi ut honom. Fick höra att man absolut inte får skälla på dom när dom kissar inne, så det gjorde vi aldrig och detta verkar ha fungerat bra, för som sagt det tog bara två veckor sen va han rumsren.

Svar på tråden Tillskott i familjen