• Björni­sarna
    Äldre 26 Sep 21:46
    31136 visningar
    242 svar
    242
    31136

    Umeåbrudar 2010

    Hade lagt upp på fel tidigare så nu lägger ja upp en här. Inte är jag väl den enda Umebruden som gifter sig 2010?! Var finns ni??!:)

  • Svar på tråden Umeåbrudar 2010
  • Björni­sarna
    Äldre 30 Sep 19:45
    #11

    Okej! Backenkyrkan är ju jättefin, vi valde mellan den å Helena Elisabeth!:) Har ni varit å kollat på Göstas Loge någonting?

    Vi håller på att kolla upp olika ställen att hålla festen på just nu, någon som har någon erfarenhet av Brännlands Wärdshus, Baggböle herrgård, Officersmessen, Fabriken eller Skeppsvik?

  • Vanadi­n
    Äldre 30 Sep 22:06
    #12

    Har bokat kyrka och prel bokat lokal. och skrivit ett utkast på gästlista ;)

    Brännlands Wärldshus har jag hört är bra. Åtminstond är maten varit bra de gånger jag ätit där. Skeppsvik tittade vi på innan vi bestämde oss för annan ort ser rväldigt fint ut...

  • Björni­sarna
    Äldre 30 Sep 22:14
    #13

    Ja, det finns mycke å välja på. Och ändå inte, eftersom två ställen vi var sugna på har stängt i juli börjar jag vara orolig för om typ alla är det!! Är ju bröllopsmässa på Brännlands den 17oktober, så himla synd att jag är i sthlm då alltså..hade velat gå :/ Har du hittat din drömklänning än då Vanadin?

  • Lindao­chStef­an
    Äldre 30 Sep 22:50
    #14

    Officersmessen är jättefin och menyn verkar vara helt ok. Vi hade tänkt vara där först men eftersom det kommer vara en hel del barn så känns det inte rätt. Vi hade sambons 30års fest där och det var mer än lyckat. Nu har svärfar dock varit officer så då fick vi låna messen...

    Skeppsvik är också bra men har hört att det är väldigt litet där.

    Vi kommer att ha ca. 75 vuxna och ca. 25 barn på vårat bröllop och då är det nästan bara släkten, allra närmsta vännerna och grannarna vi umgås mest med.

    Ni andra då?

    Hur gör ni med klänning? Jag har tänkt beställa min från millys. Har tre kursare från Universitetstiden som varit helnöjda. Priset är det inget fel på heller. Fast har inte riktigt bestämt mig för vilken än...

  • Björni­sarna
    Äldre 30 Sep 23:09
    #15

    Ok, jag har skickat runt lite mail till officersmessen, brännlands wärdshus m.f för och höra mig för.. ringde Skeppsvik idag och de sa att det kostade 10.000 att boka och då måste man låta andra vara där fram till kl 20.00.. vill inte att andra folk ska vara där och äta då vi har bröllopsfest ju! Fast de är i andra lokaler.. :/

    Vi kommer kanske ha ca 60 gäster.. gästlistan är inte spikad ännu.
    Jag spanar på brudklänningar på nätet mest varje dag :) Har bokat tid på Änglalikt, hon har rea på sina brudklänningar och där kan man hyra också om man skulle vilja det.. Ska dit och få lite inspiration och se vad hon har :) Millys har jag ingen erfarenhet av, har läst varierande omdömen om det här på BT iaf! Vilken slags klänning är du ute efter? Maräng? Enkel?

  • mafm
    Äldre 1 Oct 19:23
    #16

    Björnisarna: vi valde också mellan Backen och Helena Elisabeth men valde Backen eftersom den är större och vi blir nog ganska många på vigseln. Ja vi har varit och tittat på Göstas Loge och tror att det blir perfekt. Det är ju inte en loge egentligen men den är jättefin inuti och förhoppningsvis blir det bra väder så att vi kan dricka bubbel vid sjön. Det är tydligen många som gifter sig utomhus där så det kan vara någon för pälsboll att kolla kanske?

    Vi kommer att bli 60-70 personer på middagen och valde Göstas eftersom man kan ha catering och egen personal. Skeppsvik och Baggböle herrgård är fina ställen men det blir ju så dyrt när man inte kan ordna alkohol och personal själva.

    Idag har jag bokat Festcatering som ska stå för maten samt Red and Black som ska sminka mig och göra håruppsättningen. De stora sakerna som är kvar att ordna är fotograf, band/trubadur till festen och våra kläder.

    Hur går planeringen för er andra?

  • Pälsbo­ll
    Äldre 1 Oct 19:33
    #17

    Vi har tänkt kolla upp Skeppsvik, tycker det ser mysigt och fint ut :)
    Men det lät ju inte så bra att man måste låta andra vara där... för våran tanke var att ha själva bröllopet där också.
    Men vi får kolla upp det lite bättre, har ju inte bestämt helt än. Men jag tycker oxå det är lite dåligt att man inte kan fixa alkohol å sånt själv...

    Vars är Göstas Loge?

  • mafm
    Äldre 1 Oct 19:49
    #18

    Göstas Loge ligge ligger i Yttersjö inte fullt 2mil utanför Umeå. Det ser inte ut som en loge men lokalen är jättefin med utsikt över sjön. Det är en stor gräsmatta vid sjön som är lämplig för en utomhusvigsel. Regnar det kan man ha vigseln inomhus eller kanske sätta upp ett partytält.

    gostasbuss.se/system/visa.asp&HID=72&HSID=603&ActMenu=605

  • Pälsbo­ll
    Äldre 1 Oct 20:10
    #19

    Det låter fint :)
    Så det måste vi oxå kolla upp.
    Tack så mycket :)

    Föresten, vad händer på en bröllopsmässa?
    är det bara kläder eller finns det annat nyttigt oxå?

  • Björni­sarna
    Äldre 1 Oct 20:21
    #20

    Ok, spännande!! Vi kommer ha kanske 50gäster och tyckte Helena Elisabeth sku va perfekt, backenkyrkan tar nog hur mycke folk som helst stor som den är :)

    Ja...klurigt när man inte kan ordna med mat/dricka själv på de flesta ställerna, blir som en slant extra då ju.. :/ Men, man får väl sätta pengarna där man själv vill :)

    Jadu, jag har aldri vart på en bröllopsmässa men tanken är väl att man ska inspiration, tips och idéer på allt som har med bröllop att göra :)

    Vad kostar Göstas Loge att hyra?

    Har nån av er varrt på Änglalikt och tittat på hennes klänningar? Hon ska ju ha rea på brudklänningar just nu ;)

Svar på tråden Umeåbrudar 2010