• mafm
    Äldre 30 Sep 19:27
    31144 visningar
    242 svar
    242
    31144

    Umeåbrudar 2010

    Hej!

    Jag och min hittills oäkta hälft gifter oss i aug i Backenkyrkan. Göstas Loge är också bokad men längre än så har vi inte kommit ännu.

  • mafm
    Äldre 1 Oct 19:23
    #16

    Björnisarna: vi valde också mellan Backen och Helena Elisabeth men valde Backen eftersom den är större och vi blir nog ganska många på vigseln. Ja vi har varit och tittat på Göstas Loge och tror att det blir perfekt. Det är ju inte en loge egentligen men den är jättefin inuti och förhoppningsvis blir det bra väder så att vi kan dricka bubbel vid sjön. Det är tydligen många som gifter sig utomhus där så det kan vara någon för pälsboll att kolla kanske?

    Vi kommer att bli 60-70 personer på middagen och valde Göstas eftersom man kan ha catering och egen personal. Skeppsvik och Baggböle herrgård är fina ställen men det blir ju så dyrt när man inte kan ordna alkohol och personal själva.

    Idag har jag bokat Festcatering som ska stå för maten samt Red and Black som ska sminka mig och göra håruppsättningen. De stora sakerna som är kvar att ordna är fotograf, band/trubadur till festen och våra kläder.

    Hur går planeringen för er andra?

  • mafm
    Äldre 1 Oct 19:49
    #18

    Göstas Loge ligge ligger i Yttersjö inte fullt 2mil utanför Umeå. Det ser inte ut som en loge men lokalen är jättefin med utsikt över sjön. Det är en stor gräsmatta vid sjön som är lämplig för en utomhusvigsel. Regnar det kan man ha vigseln inomhus eller kanske sätta upp ett partytält.

    gostasbuss.se/system/visa.asp&HID=72&HSID=603&ActMenu=605

  • mafm
    Äldre 2 Oct 08:06
    #24

    Kan rekommendera Kummin de är jättebra! Har anlitat dem ett antal ggr i jobbsammanhang och har varit väldigt nöjd varenda gång.

    Göstas Loge kostar 4000kr att hyra men då har man lokalen från fredag till söndag och städning ingår.

  • mafm
    Äldre 2 Oct 09:46
    #26

    Björnisarna: Vi har inte anlitat buss från Göstas utan tänkte nog anlita några bekanta som får köra hem folk på kvällen/natten i skytteltrafik, alla vill knappast åka hem samtidigt. Men ev anlitar vi en buss från kyrkan men har inte kollat några priser. Nästan alla våra gäster kommer från Umeå så jag tror att de flesta har möjlighet att ta sig dit själva.

    Vi kommer att ha tre servitörer som hjälper till med middagen och disken för vi ska inte ha buffé. Sedan kommer en av dem att stanna kvar och stå i baren resten av kvällen. Vi kommer att ha bar till självkostnadspris efter middagen. Vi har inte anlitat personal från Göstas utan tar även där hjälp av bekanta till en billigare peng.

  • mafm
    Äldre 6 Oct 13:21
    #52

    Jag har köpt en klänning, det blev en Lilly 08-3080 på rea! Jag som aldrig brukar göra fynd på rea har faktiskt lyckats. Känns nästan overkligt men jag är mycket nöjd.

    Ring har jag också hittat men inte beställt den ännu. Vi köpte Engelbert förlovningsringar och hittade redan då vigselringen. Den heter låg flack faden. Ringarna är handgjorda och därför ganska dyra men har man hittat en favorit så har man.

    CeNedra: Jag har varit på ett bröllop i Stöcksjö Bygdegård och den blev jättefin med lite dekoration.

  • mafm
    Äldre 6 Oct 16:47
    #54

    Jag är i Stockholm och jobbar i veckan så jag hittade klänningen på Lilly Brud & Fest. www.lilly.nu/

  • mafm
    Äldre 9 Oct 08:42
    #67

    Jag ska både sminka mig och fixa håret på Red and Black. Hon är superduktig och det kostar 2000kr.

  • mafm
    Äldre 9 Oct 13:18
    #69

    Björnisarna: Nej jag känner inte henne men har varit hos henne tidigare samt att jag har två kompisar som anlitat henne vid sina bröllop och hon är verkligen jätteduktig.

  • mafm
    Äldre 12 Oct 07:36
    #76

    Jag håller också på att spara håret för fullt så det ska nog hinna bli hyffsat långt innan 7 aug men antar att det blir till att köpa lite löshår iaf. Har inte funderat så mycket på hur jag vill ha uppsättningen ännu men ev en tiara.

  • mafm
    Äldre 22 Oct 18:05

    27 Februari, CeNedra, Backens kyrka
    6 Mars Eadirf, Umeå Stadskyrka
    25 juni Ellabay Holmsunds kyrka
    10 juli Björnisarna. Helena Elisabethkyrkan
    17 Juli, Maldita, backenkyrkan
    17 juli Pälsboll. Göstas Loge
    31 juli LindaochStefan. Täfteå Byakyrka
    7 augusti mafm, Backens kyrka

  • mafm
    Äldre 22 Oct 18:52

    Nu har jag hittat inbjudningskort m.m. Det blir kortdesigt för jag är inte så duktigt på att pyssla och skulle jag ge mig på det är risken stor att det inte blir något bröllop för inbjudningarna skulle aldrig bli klara. Det blir en serie som heter believe och beställer inbjudningskort, placeringskort, festprogram och tackkort. Snabbt och enkelt utan pyssel

    Vi ska ha festen på Göstas Loge och gjorde som han remmenderade bokade festcatering till middagen. Han tar 185ke per pers för förrätt samt varmrätt. Men det bästa är att han alltid stannar kvar under middag och hjälper till. Det är värt mycket enligt mig!

    Klänningen är köpt hos Lilly brud och fest i Stockholm och hon är jättetrevlig. Hon beställde klänningen när jag var där för några veckor sedan och har den nu i butiken i väntan på att jag ska hämta den nästa gång jag åker till Stockholm. Jag kommer antagligen att behöva lägga upp den lite eftersom jag inte kan ha några klackar på skorna pga en skada i foten, så säg till mig om ni ser något lämpligt. Pälsboll du skulle kanske kunna hjälpa mig med att lägga upp klänningen?

    Vi har också bokat stora hoteller för bröllopsnatten och ska dit och välja svit om några veckor. De har tydligen 8 sviter och först till kvarn får välja. 1700kr för piffat rum och frukost på sängen är helt ok.

    Jag har hittat en tårta på Finas som jag gillar men tårtorna är ganska dyra där, från 35kr per bit. Men vad tusan ska väl bara gifta mig en gång och smakar det så kostar det.

    Har ni börjat fundera på musik ännu? Tror att vi ska gå ut till Ronja rövardotter, går att provlyssna på www.kyrkomusik.se. Har en tjej som ska sjunga i kyrkan och det blir nog ännu doftar kärlek. Sedan skulle jag vilja dansa valsen till Annies song fast med svensk text. Är det någon som vet var man kan få tag på trubadurer till festen?

    Så nu har jag skrivit av mig lite men hinner väl ändra mig 20ggr innan augusti. Gud vad det är länge kvar men tur att ni finns för det gör det lite lättare att hålla tyst om planerna så att det blir en överraskning för vännerna när inbjudningarna dimper ner i brevlådan.

  • mafm
    Äldre 26 Oct 20:04

    Pälsboll: Ja vi har valt av menyn på festcaterings hemsida. Det blir tunnbrödskorgar till förrätt men vi har inte bestämt fyllningen ännu, varmrätten blir fläskfilé deluxe.

    Ex animo: Jag blir inte ledsen om Finas säljer tårtor för 28kr/bit, till mig sa dom 35kr eller mer? Men allt som blir billigare än budgeterat är mer än välkommet!

Svar på tråden Umeåbrudar 2010