• Lyckli­ga013b­ruden
    Äldre 4 Dec 14:57
    42108 visningar
    239 svar
    239
    42108

    April 2010 del 3

    Det är lite svårt när det kommer till klädkoder, alla har sin syn på dem. Visst kan klädkoderna kännas tråkiga mm, men dem är till för att underlätta för gästerna. att skriva uppklädd eller finare klädsel kan tolkas väldigt olika och gästerna skulle kunna känna sig felklädda.

    Vi skrev kavaj på hemsidan har vi en förklaring av vad som menas med kavaj och att klädkoden är inget tvång utan mer som riktlinje.


    chenda86 skrev 2009-12-04 14:41:31 följande:
    Wohooo nu har våra inbjudningskort kommit! Vi är supernöjda! Vad har/kommer ni ha för dresscode? Alltså vi är inte så petiga med vad gästerna har på sig, huvudsaken är att dom kommer i kläder dom själva känner sig fina i. Kan man ha: "Uppklädd" eller "finare klädsel" känns så himla formellt att skriva "Kavaj", "Frack" (inte för att vi vill att gästerna ska ha frack, men ni förstår kanske vad jag menar?Shit alltså, nu är det 4 månader (och 6 dagar..om man ska va petig) kvar... tiden kommer flyga iväg!
  • Lyckli­ga013b­ruden
    Äldre 6 Dec 08:18

    Jag blir lite stressad när du berättar om allt du fixat, jag har inte fixat något känns det som i jämförelse


    pandis81 skrev 2009-12-05 23:57:04 följande:
    jo tack tycker att det går bra, det jag håller på med nu är att jag har fått kontakt genom min mamma för en ny fotograf. Så det ska jag kolla upp vidare. Och så håller jag på med infobladen till våra inbjudningar som jag hoppas på ska ut med julkorten. Sen håller jag även på med framsidorna till vigsel och festprogram. Så jag har klippt ut 100 hjärtan som jag ska ha på framsidan. Och så spånar jag vidare på maten. Vi ska ju ha egen buffé så klurar vad vi ska bjuda på. Var idag på ett 35 års kalas och vart tipsad om ett gott vitt vin. Så det ska jag också räkna lite på. ja det är väl det som jag håller på med i dagsläget.
  • Lyckli­ga013b­ruden
    Äldre 6 Dec 09:39

    Jag pluggar och jobbar lite och gubben jobbar vanliga tider. Vi har ju inga barn eller andra måsten som tar tid, det är nog lite lathet. Jag har koll på läget, jag har börjat beställa klänning från kina (var tvungen att skaffa paypal och måste vänta på någon kod från dem blablabla)
    Vi har kyrka, festlokal, han har hittat kläder, toastmaster, marsalk, tärna, gästerna på gästlistan har fått inbjudningskort.

    Borde fixa ett bageri, tårtdekorationen, frissa och smink, något till klänningen att ha om axlarna, fixa skor, fotograf, börja fixa med festprogrammen.
    Menyn fixas i jan, buketten vet jag hur den ska se ut men inte vem som ska göra den.

    Något mer jag borde fixa?

    Gubben fixar musik, just det ja danslektioner borde jag försöka hitta. Hmm kanske kan få den här dagen att gå också, fixa bröllopssaker på arbetstid inte helt fel


    pandis81 skrev 2009-12-06 09:29:01 följande:
    att jag har planerat mycket är lite för att vi har jobb som tar väldigt mycket tid, då man jobbar konstiga tider, och så har sambon innebandyn som tar mycket tid och så dottern och allt annat som händer runt omkring, så därför har jag börjat tidigt. Men jag känner mig ändå stressad, det är ju bara 4 månader och 2 veckor kvar.
  • Lyckli­ga013b­ruden
    Äldre 6 Dec 20:49

    Gå till en annan butik och prova om det finns. Annars gå tillbaka och prova igen och hoppas på att han inte är där. Är han där igen försök utan att låta arg, aggressiv eller sur att förklara för honom att du inte tyckte han lyssnade och var tydlig med vad du vill.
    Jag var ute för samma i en butik, till slut sa jag, lugnt sansat och snällt. "Jag tycker det är skitfult med broderier och blommor och tänker inte prova någon mer klänning med det"
    Det gick fram och expediten fattade, sen kom en annan expedit och ville jag skulle prova en klänning med broderier och jag stod på mig och vägrade.
    Man måste vara tydlig och enkel i kommunikationen, utan att låta elak, arg, mm.


    fruMe skrev 2009-12-06 18:50:25 följande:
    Jag har panik över klänning! VAr i en stor brudklänningsaffär här i stan men hittade INGEN jag tyckte om... Jag vet precis vad jag tänkt mig, men killen som hjälpte mig lyssnade inte på vad det var jag sa dvs "att jag vill ha en enkel vadlång axelbandslös klänning alt en enkel axelbandslös lång utan släp" utan han drog fram den ena pärlklädda varianten efter den andra med släp och en massa grejs på . De var alldeles "too much" för min smak och dessutom ska vi vigas i rådhuset med bara våra närmsta och därefter äta middag på restaurang, that´s it! Ingen "fest" eller dans... Vi ska åka på långresa 3 dagar efter vigsel och hade egentligen tänkt vigas utomlands men kom på att vi ändå vill ha våra föräldrar och syskon med vid vigselnSå jag blev superirriterad på att han inte lyssnade på mig, utan gick på personlig smak....Vet inte riktigt hur jag ska gå tillväga nu?!?!?! HAr kollat lite på nätet...Imorgon ska vi ringa restaurangen för prisoffert, men vi har kollat så där är ledigt innan!Fortfarande ingen som vet, vi klurar på hur vi ska berätta...
  • Lyckli­ga013b­ruden
    Äldre 11 Dec 23:44

    fotograf tårta smink hår skor klänning smaka och bestämma meny brudgummenskläder festprogrammen programmet till kyrkan
    är det jag kommer jag på nu, finns säääkert massor mer jag glömt =)

  • Lyckli­ga013b­ruden
    Äldre 11 Dec 23:47

    kommer inte ihåg vad det heter men det står vilken psalm som ska sjungas när, när säger ja, lite sådant där.
    Just de psalmerna ska man kanske bestämma också


    EåN2010 skrev 2009-12-11 23:45:22 följande:
    program i kyrkan???????
  • Lyckli­ga013b­ruden
    Äldre 11 Dec 23:58

    bordsplaceringen bävar jag för. Jag vet inte hur jag ska para ihop alla på ett bra sätt när jag inte träffat alla eller ens vet vad de heter.
    Vi har bjudit in allas respektive också det är därför jag inte träffat eller knappt vet namnet på alla.

  • Lyckli­ga013b­ruden
    Äldre 12 Dec 00:08

    några sådana har jag inte vad jag vet, men jag har varit på fester med bordsplacering och hamnat med tråkiga bordsgrannar så jag vet hur otroligt tråkigt det är.
    Nu ska vi iof ha dans efter middagen för att folk ska slippa sitta och prata med sin ev tråkige bordsgranne hela kvällen.
    Jag har sådana där som inte riktigt passar in som inte har något gemensamt med någon mer än den de gift sig med. Typ fastrar och mostrar och liknande.

  • Lyckli­ga013b­ruden
    Äldre 12 Dec 00:20

    försöka så långt det går iaf. Jag vill försöka bryta upp par så de får träffa andra men jag vill också att alla ska ha någon de känner i närheten. Jag har hamnat helt själv bland okända människor som jag inte klickat med å det är så trist. Jag vill verkligen inte att någon ska behöva uppleva det. Å dom jag kände satt ungefär s långt bort från mig de kunde, åså var det bara ätande hela kvällen ingen dans, inte så mycket struktur. det var trist.

  • Lyckli­ga013b­ruden
    Äldre 12 Dec 00:27

    Det jobbigaste var när hela bordet gick ut för att röka, å då sitter man kvar där so icke rökare och vet inte var man ska ta vägen riktigt. Jag tar med mig de erfarenheterna och ska försöka undvika de på vårt bröllop.

    Man kanske inte behöver just sin make/maka i närheten beroende på hur det går med varannan kille tjej, så kan de bli en kompis eller syster också. Men jag vill nu innan jag tar itu med bordsplaceringen att alla ska ha en okänd och en känd i närheten minst.

  • Lyckli­ga013b­ruden
    Äldre 12 Dec 00:37

    precis och klickar de inte med den dem aldrig träffat så har dem iaf en som de känner och kan prata med.
    Å se blir de dans så då slipper alla sitta och prata och kan röra sig mera fritt.
    De missade de på bröllopet där jag kände mig övergiven, brudparet dansade men det gick aldrig fram om det var tänkt att vi andra skulle dansa sen också eller.

  • Lyckli­ga013b­ruden
    Äldre 12 Dec 00:48

    Jag med!

    Kan låta tråkigt men jag tänkte försöka ha ett ungefärligt schema i festprogrammet. Så gästerna vet att det blir dans och när den är tänkt att börja. Och de vet hur länge det är tänkt att vi ska äta och när ska tårtan ätas osv.

    På det bröllopet var det buffe så vi satt vid bords från kanske halv sex, sex. Till elva tror jag å då dansade dom och sen drog vi hem vid midnatt för jag skulle jobba dagen efter.
    För brudparet kanske det var jättekul och skönt med långmat men jag gillade det inte. Vi visste inte hur länge det var tänkt att äta det gjorde inte personalen heller för de låt maten stå framme lite extra ifall någon vill ha lite mer. Och sen var det samma sak med kaffet.

Svar på tråden April 2010 del 3