• Sonja6­8
    Äldre 16 Nov 21:19
    11245 visningar
    79 svar
    79
    11245

    Hur orolig ska man vara för svininfluensan?

    Jag var inte speciellt orolig, men hade ändå tänkt låta vaccinera min familj (två barn 4 resp 6 år gamla). Den yngsta hade RS-virus när hon var bebis och har haft en hel del luftvägsbesvär så jag tänkte att vi gör det för hennes skull.
    Men vi hann aldrig!
    Helt plötsligt fick hon 40.6 i feber, hosta, snuva och ont i huvudet och benen som hon sa. Sedan blev resten av familjen sjuk. Sexåringen fick 39.5 i feber spydde en gång, sov två dygn och sen var hon kryare. Jag och min man fick feber ett par dagar, muskelvärk, huvudvärk och hosta. Som en vanlig influensa ungefär.
    Men lillan hon hade över 40 graders feber, som visserligen gick upp och ner med hjälp av febernedsättande men utan det, 40 grader, i nio dygn ! Och hostade så hon nästan inte fick luft.
    Tillslut bråkade jag på VC så att de tog influensaprov, lungröntgen och dessutom blev hon ordentligt undersökt och det togs en massa prover på barnkliniken på länssjukhuset. TACK vare att hon hela tiden druckit ordentligt så var hon inte uttorkad och behövde inte läggas in på sjukhus.
    Vi fick senare provsvar att det VAR svininfluensa plus en annan bakterie som inte var så farlig.
    Två veckor var hon krasslig. En riktig pärs!
    Nu är hon frisk och kry och jag tycker det känns onödigt för vår familj att vaccinera oss.

Svar på tråden Hur orolig ska man vara för svininfluensan?