• Undert­ecknad
    Äldre 4 Sep 21:15
    11242 visningar
    79 svar
    79
    11242

    Hur orolig ska man vara för svininfluensan?

    Har inte läst alla kommentarer, men skriver ändå.
    Jag är gravid och kommer ta vaccinet när det kommer. Hoppas folk som blir smittade och inte tagit vaccinet håller sig hemma och borta från allmänheten tills de inte är smittsamma. Varje människa är fri att välja själv om han/hon vill bli vaccinerad, men det är skit om man ska smitta andra som kan få komplikationer (t.ex. gravida).

  • Undert­ecknad
    Äldre 6 Sep 11:06
    #37

    Jag jobbar på hotell och skola, så jag spritar på.

  • Undert­ecknad
    Äldre 16 Sep 15:23
    #66

    Man kan nog bli "ett dugg rädd" om man är gravid och bär på en annan människa. Hade jag inte varit gravid hade jag inte brytt mig lika mycket, men nu skulle jag vilja se tvångsvaccinering så att jag (som är lite orolig över hur den typen av kvicksilver som finns i vaccinet kan påverka min bebis hjärna) inte behöver oroa mig för att bli smittad. För jag har redan svårt att andas med bebben som klämmer på lungorna...
    Så iväg med er och vaccinera er så att jag slipper bli smittad av er!


    jofmanytalents skrev 2009-09-15 20:20:31 följande:
    Ne, varför ska man bli ett dugg rädd om man inte har typ HIV eller annan immunsupprimerande sjukdom? Basala hygienrutiner tror jag var hjälten i det här "dramat", vilket gjorde att jag o barnen slapp drabbas. Men ärligt, media har gjort väldigt mycket skada, folk tror att det är en ny pest som sprids men det som gjort H1N1 mer allvarlig än de vanliga influensaepidemierna som kommer varje höst, är att det är lättare att smittas, inte att fler dör. Det är bara en annan åldersgrupp än man är van vid, och det som ligger bakom mediahysterin är oron för att alla arbetsföra ska insjukna samtidigt, vilket skulle orsaka stora förluster för näringslivet och stora kommunala instanser som skolor.
Svar på tråden Hur orolig ska man vara för svininfluensan?