• Chriss­e och Jonas
    Äldre 5 Aug 23:29
    7669 visningar
    57 svar
    57
    7669

    OT, Katt hjälp

    OT jag vet men är så van att få superbra tips här så jag hoppas det är ok att sticker imellan med en annan sorts fråga.
    Vår underbara katt som inte är ett år än har blivit förstoppad. Han är långhårig så vi tror det är en hårboll som stoppar upp. Har gett honom flytande glycerin från apoteket i två dagar nu.. han har gått jättelite båda dagarna och han springer dit hela tiden utan att nåt händer. Är det någon här som vet vad mer man kan göra och hur länge man vågar gå innan man går till vetrinären. Hade hoppats på att lösa det själv eftersom det är så himla dyrt att gå dit men måste vi så måste vi. Tacksam för hjälp och tips.

  • Svar på tråden OT, Katt hjälp
  • Chriss­e och Jonas
    Äldre 6 Aug 00:18
    #2

    ja.. jag har kollat massor på nätet men där står mest om glycerinet och messmör (som vi ska prova imorgon) och så upsök vetrinär.. men ingenstans om hur länge man ska prova själv innan man ska söka upp vetrinär. Försäkring satt jag precis och googlade faktiskt. Det måste vi ta.

  • Chriss­e och Jonas
    Äldre 6 Aug 11:07
    #7

    Inget hände under natten så nu ska jag försöka få en vetrinär tid idag. (300 kr var verkligen billigt, det billigaste jag betalt var närmre 1000 lappen och när vi fick åka in jour ska vi inte snacka om) Han har hela tiden ätit och druckit som vanligt, det är därför jag avvaktat. Kissa har han också gjort.
    Men nu vågar vi inte vänta längre.. stackars kisse.

  • Chriss­e och Jonas
    Äldre 6 Aug 22:37
    #13

    Ok, så vi åkte till vetrinären. Fanns såklart inga tider någonstans samma dag så det fick bli akut. De behöll honom över natten, han har en urinvägsinfektion och de måste spola honom.. förstoppningen visste de inget om förrän de röntgat honom. Kommer kosta 5000 kr bara för idag och natt och sen ytterligare 2000 kr för varje dag de behåller honom.. suck..
    Så där rök den soffan vi hade tänkt köpa. Vi får väl se var slutnotan hamnar. Hoppas han kan komma hem imorgon.
    Men vad gör man inte för sina små gulletroll.

  • Chriss­e och Jonas
    Äldre 6 Aug 23:00
    #15

    Så sant så sant.. önskar vi gjort det precis när vi fick honom.. men det var så mycket.. bröllop bl a.. så vi trodde det kunde vänta..och sen fick han en urinvägsinfektion innan och i och med även om man tar försäkring så gäller det inte mot just det.. det suger.. men klart vi ska ta det endå.


    Divina73 skrev 2009-08-06 22:55:58 följande:
    försäkra djuren! säger jag då - alltid!
  • Chriss­e och Jonas
    Äldre 7 Aug 10:41
    #17

    Ja absolut!


    Snäckan4 skrev 2009-08-07 09:22:10 följande:
    Hej Chrisse, tråkigt att höra att det blev så dyrt men skönt att lillkissen blir frisk! Det är ju det viktigaste.
  • Chriss­e och Jonas
    Äldre 10 Aug 15:35
    #18

    Nu är vår lilla älskling hemma. Fick hämta honom i lördags eftermiddag. Han var så kelen så han visste inte var han skulle ta vägen.. aaah. Så söt så söt.
    En kille där sa att det troligtvis var maten som bidragit. Har man en känslig katt, som vi tydligen har, så kan man inte köpa mat i vanliga affärer.. och då hade vi endå köpt för just inomhus katter, men det hjälpte inte.. han sa den är alldeles för salt. Suck.. tänk om man vetat det innan så kunde han fått specialmat istället och sluppit detta.
    Slutnotan gick på lite över 10.000 kr.. suck. Inte så kul när man är arbetslös. Men nu är han hemma hos oss igen iallfall, skönt!

    ps, om någon känner till ett bra ledigt jobb i Malmö så hojta till.. hahaha

  • Chriss­e och Jonas
    Äldre 17 Aug 10:47
    #24

    Ansvarslöst och ansvarslöst..jag tror inte alla vet hur dyrt det kan bli med djurvård. Vi hade tex ingen aning att det var så himla dyrt. Har haft katt innan men han var aldrig sjuk. Förstår nu att vi hade tur men endå. Betalade bara kastrering och vaccinationer och sånt. Inget som detta. Anledningen att vi inte hade tagit på vår nuvarande katt är för att han inte ens är ett år och vi trodde inte det var så bråttom. (han är innekatt) Med stora utgifter som bröllop och flytt så tänkte vi det kunde vänta ett halvår eller så... men det var ju fel. Hade vi känt till att det kostade så mycket för djurvård hade vi inte väntat. ( har bott utomlands i många år och precis flyttat hem)

  • Chriss­e och Jonas
    Äldre 17 Aug 10:51
    #25

    Ja just det. Royal eller purina. Purina fick vi rekomenderat till just våran katt. Hade ingen aning om att "vanlig" kattmat var så illa. Trodde bara att den kanske inte var lika bra, men nu förstår jag ju att för känsliga katter är den direkt farlig.


    Divina73 skrev 2009-08-17 10:46:24 följande:
    Till ts och alla kattägare:Kattmaten d.v.s. torrfodret som ni kan köpa i vanliga livsmedelsaffärer typ friskies etc. är inte rätt mat för kattter. Det kan du använda mer som gosis. Alla katter behöver ha en bättre basmat såsom ex. Royal Canines torrfoder. Till torrfodret är det superbra att kombinera med Mjau kattmat (tetrapak är bäst tycker jag). Då får katten i sig en allsidig kost och vätska. Maju blötmat kan man ge som morgon, middag och kvällsmål och ha torrfoder framme där emellan.
  • Chriss­e och Jonas
    Äldre 17 Aug 10:57
    #30

    Nä.. visst, olika djur har ju olika behov. Vår förra katt åt vanlig billig mat och det fungerade hur bra som helst hela hans liv. Men han vi har nu överlever inte om vi köper t ex friskies till honom. En särskild sort från Purina måste han ha för att ha en chans här i livet. Inte så kul när det är dyrt och jag är arbetslös men jag har inget val. Som tur är får han bara äta en viss mängd om dagen eftersom han är kastrerad innekatt, så en påse varar länge.

  • Chriss­e och Jonas
    Äldre 17 Aug 11:00
    #31

    Ja, visst hade det varit bra om de som säljer katter och hundar hade upplyst lite mer. Själv har vi nu sagt till alla vi känner som har djur att de måste försäkra sina djur om de inte redan gjort det så de inte åker på en sånhär smäll.


    JustMeAndMyLove skrev 2009-08-17 10:54:06 följande:
    Just därflr ser jag att man som kattägare som säljer kattungar har ett ansvar att upplysa om det. (tänker på mig själv nu och eventuella kennlar etc)Folk tror det är billigt med katt, att det inet kostar så mycket pengar eller tid, men så är ju inte fallet. Vi hade ingen aning om att katter var så kostsamt när vi kom hem med två st kattungar! Önskar själv att jag läst på mer.Chrisse och Jonas skrev 2009-08-17 10:47:22 följande:
Svar på tråden OT, Katt hjälp