• shakyn­ose
    Äldre 6 Aug 09:42
    7842 visningar
    57 svar
    57
    7842

    OT, Katt hjälp

    Dyrt? Jag betalar aldrig mer än 300kr för en undersökning och det tycker jag att det är väl värt. När katternas magar krånglar kan det vara dumt att vänta... Äter och dricker han normalt? Man ska aldrig vänta mer än ett dygn om kattens slutar att äta eller dricka. Hoppas att han kryar på sig!

  • shakyn­ose
    Äldre 6 Aug 12:14
    #9

    Oj då, hoppas att allt går bra!

  • shakyn­ose
    Äldre 16 Aug 16:48
    #21

    TS: Skönt att han är hemma, och jag hoppas att det ska funka med magen i framtiden nu när ni vet orsaken.


    JustMeAndMyLove skrev 2009-08-16 16:26:31 följande:
    Förstår att det känns dyrt men man bör ta katten till vetrinären omedelbart, i alla fall ringa (vilket ju är gratis)Vi har agrias bästa försäkring på våra katter, kostar under 1000 kr/år.Kan själv inte förstå att man har oförsäkrade djur när en vetrinärräkning lätt springer upp till 10.000 :s
    Jo därför att man alldeles för många gånger varit med om att försäkringsbolagen inte betalar ändå... Känns ju inte så kul att trycka in pengar som man aldrig får tillbaka.

    Jag har också mina katter försäkrade, men för det allra lägsta beloppet, sedan har jag ett kattsparkonto istället (mitt enda riktiga sparande...) ifall att det skulle behövas mer än vad försäkringen täcker.

    Jag skulle hellre skuldsätta mig upp över öronen för resten av mitt liv än att avliva ett djur som kan räddas, men jag vägrar att ge bort en massa pengar i onödan till försäkringsbolagen INNAN en sådan händelse skulle inträffa.

    Detta är bara min syn på saken och jag vet att alla inte tycker som jag.
  • shakyn­ose
    Äldre 17 Aug 11:41
    #34
    JustMeAndMyLove skrev 2009-08-17 10:39:07 följande:
    Att läsa vilkoren och försäkra sin katt i tid gör att man slipper oroa sig.Agria har alltid betalat ut det de lovat.Min hund hade jag fått avliva för jag har inga resurser som tillåter mig att "skuldsätta mig upp över öronen" för en hunds skull. Vår katt skulle ha kostat 50.000 i operationskostnader om hon inte var försäkrad. 5.500 betalade vi. Och då har vi numer också ett akutkonto för den summan, som är rätt stor i vår ekonomi.Enligt mig så är det ansvarslöst att ha djur oförsäkrade. Men då speciellt hund, eftersom en hund kan skada andra. Men det är ju min mening.
    Jag kan inte hålla med om att det är ansvarslöst så länge man vet att man har möjlighet att skaffa fram pengar för veterinärvård eller dyl. om det skulle behövas. Det är bara ansvarslöst att vara aningslös!
  • shakyn­ose
    Äldre 17 Aug 11:45
    #36

    BARF är kanon! Önskar att jag hade en köttkvarn och en större frys bara, men min ambition är att gå över till det helt så småningom.

    Mina katter har tillgång till torrisar (MJAU) dygnet runt, får blötmat på morgonen och något rått kött på kvällen. Den ena har känslig mage men torrfoder från MJAU eller RC´s Sensible, går bra för honom.

  • shakyn­ose
    Äldre 17 Aug 11:48
    #39
    JustMeAndMyLove skrev 2009-08-17 11:44:15 följande:
    Fast vem kan skaffa fram 50.000 för en ledoperation för en katt?Jag hade valt att avliva om vi inte haft försäkring. 50.000 är en tredjedel av min CSN skuld och inget jag skulle lägga på ett djur, hur mycket jag än älskar det.
    Ja, jag kan då det...
  • shakyn­ose
    Äldre 17 Aug 11:59
    #42
    JustMeAndMyLove skrev 2009-08-17 11:49:34 följande:
    Okej... ja jag kan då inte förstå hur man kan riskera att lägga 50.000 vid en olycka när den absolut bästa Agria-försäkringen kostar 1000 kr / år Inte måga katter som blir över 50
    Den siffran (1000kr/år) är ju inte konstant, utan ökar ju med kattens levnadsår. Dessutom får man ju lägga till kostnaden för självrisk o så vidare...
    OM någon av mina katter (gud förbjude) skulle behöva en operation så betalar jag gladeligen veterinären direkt. Du kanske tycker att jag är dum/ansvarslös, men jag har förklarat min ståndpunkt och jag tycker inte att dina argument håller mot mina helt enkelt.
  • shakyn­ose
    Äldre 17 Aug 12:00
    #43

    TesshjärtaFred skrev 2009-08-17 11:57:44 följande:


    TS: Skönt att kissen blev frisk. Min katt hade urinträgningar för två somrar sen och då hon inte är försäkrad (dumt jag vet, men det är lätt att vara efterklok) så gick det på ca 30000 med alla turer fram och tillbaka och operation och ultraljud och allt vad det var. MEN, jag tvekade inte en sekund att betala det. Vi fick också rådet att byta mat, eftersom hon vägde lite för mycket. Nu får hon enbart Hills torrfoder som är specialanpassat för hennes behov och hon får bara en viss mängd per dag, på fasta tider. Det där som någon skrev att ge katten mjukmat och sen ha torrfoder framme hela tiden funkar kanske om man har en katt som är ute och som är väldigt aktiv, men för vår innekatt skulle det inte funka. Vår veterinär sa dessutom att alldeles för många katter är överviktiga eftersom de har mat framme hela tiden och då kan småäta vilket inte är bra för dem. Och att många katter blir sjuka just för att de är överviktiga. Ett tips att tänka på bara.
    Jag har väldigt aktiva innekatter, bengaler!
  • shakyn­ose
    Äldre 17 Aug 13:54
    #47
    JustMeAndMyLove skrev 2009-08-17 13:36:02 följande:
    Jag säger inte att du är dum eller ansvarslös, utan undrar bara varför man ska välja det dyraste alternativet.Våra katter kostar inte ens 1000kr/månad eftersom vi har många försäkringar i samma bolag.Sen talar jag ur en "fattigs" perspektiv där oväntade utgifter på över några tusenlappar helt enkelt inte går att hantera.
    Jag har som sagt den billigaste försäkringen som faktiskt täcker en del, men jag tänker aldrig någonsin mer lita på att jag får ut pengarna. Ingen kan övertyga mig om att det är bra att ha en omfattande och dyr försäkring.
    Ditt resonemang (som f.ö. liknar försäkringssäljarprat) har flera svaga punkter enligt mig.

    1) Att man är påläst om vad ens försäkring täcker hjälper inte ett dugg. Katten drabbas inte av en sjukdom som försäkringsbolaget inte ersätter för att JAG inte läst på villkoren. Det var inte jag som smittade min katt med FIP.
    2) Det är inte nödvändigtvis det dyraste alternativet! Det kostar ifall katten blir svårt sjuk, ja, men om katten inte blir sjuk så har jag istället sparat en jäkla massa.
    3) Jag kanske inte är fattig, men jag har också studielån som ska betalas tillbaka. Detta kommer jag dock aldrig någonsin att prioritera framför ett djurs liv även om jag skulle bli fattig. Det var jag som valde att studera, inte katten.

    Du och jag har helt enkelt HELT olika sätt att resonera när det gäller pengar i förhållande till husdjur.
  • shakyn­ose
    Äldre 17 Aug 17:24
    #50

    Katten kan väl bli sjuk hur bra jag än förstår villkoren? Att försäkringsbolaget inte går in och täcker är för mig inte en orsak att inte behandla. Kan katten bli frisk så betalar jag vad det kostar. Och ja, jag tycker faktiskt att det är märkligt att inte vilja göra det.

    Nej FIP går inte att vaccinera för i nuläget. Dock måste man testa katten för andra sjukdomar för att utesluta dem (eftersom FIP endast kan konstateras efter obduktion). Skulle det dock visa sig att det troligtvis är FIP så betalar Agria ingen ersättning om katten inte varit försäkrad en viss tid, och då FIP oftast drabbar kattungar så får man inte ett öre utbetalat. Om man sedan utför en obduktion och ändå inte säkert kan konstatera att det verkligen är denna sjukdom så kanske man inte heller får livvärdet tillbaka (om man livförsäkrat).

    Kort sagt: Även om man läser villkoren så ändrar inte det förutsättningarna ifall katten skulle drabbas av en sjukdom som bolaget har krångliga regler för. Att man inte blir överraskad över beskedet att man inte får ut några pengar hjälper inte ett dugg mot sjukdomen i sig.

    Detta är bara ett av villkoren som jag tycker är helt förkastliga, och det är skäl nog för mig att inte betala mer än ett litet basbelopp till utsugarna! Eventuellt slutar jag även med det snart...

    Sorry för OT!

  • shakyn­ose
    Äldre 17 Aug 17:36
    #52
    JustMeAndMyLove skrev 2009-08-17 17:28:18 följande:
    Det är ett företag, inte en hjälporganisation.
    Och just det kan vara en orsak att inte ge dem några pengar.
  • shakyn­ose
    Äldre 17 Aug 17:51
    #54
    JustMeAndMyLove skrev 2009-08-17 17:40:06 följande:
    Och så kan man ju odla allt hemma för att inte stödja ICa också..Förstår inte hur man kan envisas med att göra allt så dyrt som möjligt för sig själv. Eller riskera att göra det.Är väl ovanligt feg jag själv antar jag
    Tycker att det är en enorm skillnad på att betala ett företag för det man behöver och vill ha och att betala för något man eventuellt kanske kommer att behöva. DET om något är att envisas med att göra allt dyrt för sig själv.
    Ja lite feg kanske du är!
  • shakyn­ose
    Äldre 17 Aug 18:31
    #56

    Ja du, att hetsa upp sig är sällan bra!
    I detta trygghetsknarkarland så betalar folk gärna för lite trygghet. Det behöver inte vara fullständig trygghet, det kan till och med vara falsk trygghet, bara det är just lite trygghet. Jag är inte en av er.
    Jag har också haft otur i mitt liv, jag har också begravt vänner, blivit hotad med vapen och avlivat djur, och det har inte gjort mig det minsta sugen på att betala mer pengar till annat än det jag behöver eller till välgörenhet.


    JustMeAndMyLove skrev 2009-08-17 17:58:09 följande:
    Jag tror jag vet varför jag hetsar upp mig.Det är samma mentalitet som skapar sjukvården i USA.Man betalar inte för andra utan för sig själv enbart. Och jag är försäkrad för det mesta, bil, djur, hem. Men jag är nogran och medveten. Finns ingen onödig försäkring hos mig.Men då lever jag ett liv där jag ständigt förlorar allt jag har. Bara i år har jag fått tigga matpengar hos kyrkan, avlivat min hund, begravt en nära vän, blivit hotad med kniv i mitt eget trapphus, flyttat 3 ggr... Då är det enbart i år och det här är nästan ett av mina bättre.Vi lever i ett land där det är ungefär lika dyrt att må dåligt psykiskt som att ha en katt som bryter armbågsleden. Så jag betalar gärna det jag har tråd med idag så slipper jag stå panik nästa år när hunden behöver vård
Svar på tråden OT, Katt hjälp