• Lapine­tte
    Äldre 28 Jul 03:56
    1086147 visningar
    8486 svar
    8486
    1086147

    Livets viktiga och oviktiga frågor

    Bra initiativ med ny trådstart!

    Idag kom tanten med besked . Åter igen så där smygande med bara lite värk och lite blod men självfallet slog hon till på stort när vi anlände till dagens mål - Buellton/Los Olivos/Solvang. Hittade ett piller och la mig på sängen en stund för att sedan försöka ge mig ut för lite vinprovning. Det var ju det som var planerat denna eftermiddag. Kommer till första stället och hinner prova 2 vita viner innan jag blir alldeles kallsvettig, spyfärdig och får skitont i magen. Maken fick prova vidare medan jag går ut och sätter mig. Japp, sen var det bara att åka hem och lägga sig.

    Tycker det är så jäkla orättvist. Jag vill inte ha den där jäkla tanten och när hon kommer så gör hon livet så surt för mig.

    Kokisen - där slog jag dig allt i ego-inlägg . Skönt att du/ni fick en ny tvättmasking.

  • Lapine­tte
    Äldre 29 Jul 18:27

    Oj, vad det har tagit fart i tråden. Har inte läst allt utan skummat lite här och där. Vaknade tidigt och sen legat och slöat i sängen och nu måste vi istället skynda oss ned innan de stänger frukosten på det lilla b&b som vi bor på i Carmel.

    Muggles - grattis på bröllopsdagen och vad härligt med solsemester i höst. Kan maken inte ta mer semester eftersom han inte kan följa med?

    Vickan - lycka till på KUB!

    Jag mår nu mycket bättre. Det var i princip de tre timmar vi skulle ha ägnat åt oss vinprovning som jag mådde skit. Vet inte om det har blivit värre sen min utomkveds men mängden blod och klumpar fanns inte där tidigare. Att få mensen i sig gjorde mig inte ledsen men varför ska det göra så jäkla ont?

    Nå väl, sånt är livet! Vi har det bra här borta men resan närmar sig med snabba steg mot sitt slut . Ha det så bra allihop!

  • Lapine­tte
    Äldre 30 Jul 18:49

    muggles - ska också ta mig i kragen och kolla lite "prickar" efter sommaren. Själv har jag ingen husläkare och har alltid samma problem att veta vart jag ska vända mig.

    Telis - förstår att du vill ha semester! Brukar själv alltid ha i augusti, slutet av juli men i år åkte vi iväg 2 veckor tidigare än vanligt och det kändes jäkligt skönt. När vi kommer hem blir det fortfarande lite lugnt i början med 4 dagars arbetsvecka i augusti (långhelger).

    Idag drar vi vidare till den sista anhalten - Napa. Kram på er!

  • Lapine­tte
    Äldre 31 Jul 06:56

    Kramar till Tinga och Piff o Puff!

    Kramar till Kängu och amningen!

    Kramar till Liten som mått dåligt!

    Och til alla andra som behöver en kram !

  • Lapine­tte
    Äldre 31 Jul 07:23

    Har suttit och skrivit på resetråden och undrade vem i helsike som varit inne och skrivit så tidigt! Hos oss är det snart läggdags 22.30.

  • Lapine­tte
    Äldre 31 Jul 07:32

    Säger godnatt/godmorgon till alla! Imorgon är det vår sista dag här i Kalifornien.

  • Lapine­tte
    Äldre 31 Jul 07:33

    Frejis - du är välkommen! Jag har skrivit en massa dravvel utmed resans gång.

  • Lapine­tte
    Äldre 1 Aug 07:40

    Skickar ett grattis i efterskott till tråden! Tänk att 3 år har gått ...

    Telis - dont worry, jag har druckit vin för er alla som är gravida här på tråden de senaste dagarna. Var igår på en superfin restaurang för lunch med utsikt över Napa dalen och sen direkt till vinprovning och några timmar senare middag med vin. Idag började vi 10.45 med vinprovning och sen har dagen rullat på i samma takt .

    Liten - jag vill till Rom och älskar Florens så ni har ett delikat problem att lösa .

    Kokisen - maken tackar också ja till inbjudan att få se SYTYCD hemma hos er, gärna med middag .

    EA - skit med BOM men skönt att cykeln har blivit kortare.

    Imorgon åker vi hem . Trist att semestern är över men samtidigt skönt att komma hem ... har försökt att lära maken säga "borta bra men hemma bäst" idag.

  • Lapine­tte
    Äldre 1 Aug 18:37

    Snaily - kommer hem på söndag (imorgon) och börjar jobba på måndag. Det här är den längsta sammanhängande semestern vi har haft sen vi träffades! Jag har tagit 3 veckor och maken 2 veckor + 2 dagar. Det blir så då vi alltid far iväg till alperna och någon annanstans under våren. Denna vår var vi ju nere i Champagne. Nå väl, vi mjukstartar med att jobba i 4 dagar sen blir det en minisemester i Göteborg .

    Kängu - vad skönt att amningen går bättre. Min kollega berättade att hon inte hade någon mjölk och var jättefrustrerad över att försöka och försöka. Hon tycker rent generellt att det där med amningen var lite väl mycket hysteri över.

    Gällande lån så betalar vi av ganska mycket (i svenska mått) per månad. I Frankrike betalar man av sitt hus på 20 år så maken förstod/förstår inte alls den svenska mentaliteten med amorteringsfritt.

    Kram på er! Maken har packat det sista medan jag har läst här och om någon timma ska vi bege oss till flygplatsen i SF.

  • Lapine­tte
    Äldre 2 Aug 18:47

    *vinkar febrilt till nennelainen*
    - så klart det blir ett majbarn!!!!

    Vi har landat men som vanligt inte våra väskor. Bra undaflykt att ta första arbetsdagen hemifrån ... i väntan på väskorna. Lagom mjukstart. Är annars helt vimmelkantiga efter den långa resan och aldeles för lite sömn. Försöker nu hålla oss vakna så länge som möjligt ... typ i ett par timmar till innan vi faller i dvala.

Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor