• Aniara­4
    Äldre 23 Dec 11:43
    13847 visningar
    12 svar
    12
    13847

    Valssteg for dummies?

    Jag tror förvirringen beror på att #1 och 3 beskriver vanlig "bondvals" medan viqueur har dansat wienervals eller tävlingsvals. Jag har själv dansat folkdans under uppväxten och tyckte vals var plättlätt, men när vi bestämde oss för att köra på wienervals blev det svårt för mig i början eftersom jag hela tiden ville sätta ihop fötterna på tvåan.

    Wienervals är mycket svårare och ska man dansa till en "riktig" vals går det dessutom galet fort, men det blir väldigt tjusigt. Jag kan nästan ångra att vi inte valde nåt lättare. Det gick jättebra på slutet när vi övade (då hade vi tagit ett par lektioner också), men vad jag inte hade räknat med var klänningen, som dels var lång och vid så att vi båda trampade på den hela tiden, dels satt som ett skruvstäd runt revbenen så att jag inte kunde djupandas på hela dagen - vilket gick rätt bra tills vi började dansa och syrebehovet ökade, då blev jag raskt yr i huvudet och var tvungen att stanna upp hela tiden för att jag höll på att svimma. Så det blev inte så tjusigt ändå i slutänden...

  • Aniara­4
    Äldre 27 Dec 13:46
    #11
    viqueur skrev 2011-12-26 22:46:31 följande:
    aniara4
    ja, jag har dansat både "vanlig" vals i tävlingssammanhang och wienervals. :) men dessa steg är samma i båda danserna, wienervalsen är dock snabbare och "snurrigare". väldigt fartfylld och rolig dans! tempot kan man dock dra ner, så då är det lättare att dansa den.
    Jag antar att vad man anser vara "vanlig" vals är olika, men för mig är vanlig vals när man tar ett steg åt sidan på 1, sätter ihop fötterna på 2 och trampar på stället på 3.
Svar på tråden Valssteg for dummies?