• Cecili­aA
    Äldre 26 Jun 10:49
    26863 visningar
    30 svar
    30
    26863

    Jag vill åka till Portugal!! Men vart ska man åka?

    Hej alla!

    Får be lite om ursäkt för alla mina inlägg om resor.. Har nog drabbats av lite resfeber..

    Som jag tidigare skrivit i något inlägg här så ska jag och Johan och syrran och hennes kille åka
    utomlands ihop i september.

    Det får inte bli för dyrt resmål utan mest en getaway ihop. Så Grekland har ju känts som det kanske blir
    men det är väl egentligen ingen av oss som känner oss så sugna på att åka dit.

    Funderar på Portugal, de har ju fantastiskt vackra stränder och bra mat. Men funderar lite på vilken del av landet man ska välja..

    Någon med bra tips om man vill ha ett trevlig ställe med nära till fina stränder, lite stadsliv, massor med bra restauranger?

    Är det algarve som gäller eller ska man söka sig närmre lissabon? Eller kanske åka någon helt annanstans i landet...?

    Hoppas på guidning!
    /Cecilia

  • Svar på tråden Jag vill åka till Portugal!! Men vart ska man åka?
  • Cecili­aA
    Äldre 26 Jun 11:01
    #2

    Ja någon av turistorterna blir det nog, orkar inte hålla på att fixa med massa annat så det blir någon typ av charter. Hur var det i Lissabon? Finns några stränder i närheten där? Hur var maten? Shoppingutbud? Prisläge?


    shakynose skrev 2009-06-26 10:59:14 följande:
    Portugal är ett ganska fattigt land, så vill man att allt ska vara fint o fräscht så ska man nog satsa på turistorter.Men det är ett underbart land även om det är lite slitet, och fantastisk mat finns överallt. Jag har inte varit i Algarve, men jag har varit på bonnvischan i norra Portugal och i Lissabon och tyckte mycket om det.
  • Cecili­aA
    Äldre 26 Jun 11:15
    #4

    Ja det är nog smartare att bo i en schysst badort och sen ta en dagstur till Lissabon..

    Någon med tips vart man kan vara en vecka i Portugal? Och en bra arrangör dit/bra hotell?


    shakynose skrev 2009-06-26 11:09:47 följande:
    Det var tre år sedan jag var där, och jag kollade faktiskt inte så mycket i affärer. Men vad jag minns så var det ganska billigt och utbudet lite roligare än hemma. De har ju Sephora t.ex. och skor ska vara mycket prisvärt att handla.Om man vill bada får man åka buss från stan, så om ni vill ha nära till fina stränder så skulle jag åkt till en riktig badort istället och tagit t.ex. en natt på hotell i Lissabon.Maten är fantastiskt god och billig, särskilt allt från havet smakar underbart i Portugal!
  • Cecili­aA
    Äldre 26 Jun 12:36
    #6

    Madeira är helt fantastiskt!! Älskar den ön över alla andra resmål! Var där senast för 2 månader sen.. =) Och ska dit så snart jag får möjlighet igen. Roligt att du också känner den känslan, första gången jag kom till Madeira var det precis som att jag hittat hem. Jag hoppas kunna bosätta mig där i framtiden för den ön har verkligen allt! Helt fantastisk!

    Hur har du bott när du har åkt dit? Åkte du med solresor? Hotell Pestana Casino Park är helt fantastiskt med toppenläge! Synd att det är så dyrt att åka dit bara..

    Men det är kärleken till Madeira som gjort att jag vill se mer av Portugal och se vilka influenser som är madeirianernas egna och vilka som är portugiskiska. Man kan ju bara hoppas att maten är lika fantastisk.... *dreglar*


    Carrod skrev 2009-06-26 12:27:45 följande:
    Maderia är superfin å mysigt.. inte kryllar det av stränder men det finns lite konstgjorda. men klimatet är underbart och när man strosar runt på gatorna känner man sig hemma. Alla är trevliga och lugna. Rekommenderar det verkligen.
  • Cecili­aA
    Äldre 27 Jun 22:54
    #10

    När var detta och i vilken by bodde du?

    Betty Boop augusti2009 skrev 2009-06-27 22:46:56 följande:


    Jag har varit i portugal, algarve, och jag tyckte inte alls om det. Det kändes ganska fattigt, inte fint, inte god mat, iskallt hav. Stranden var ganska fin, det är det enda positiva jag kan komma på.Varför inte hellre Grekland? Jag hade absolut hellre åkt till Grekland. Har varit på tretton öar och en massa på fastlandet och har bara blivit besviken en gång och det var på Rhodos (men då är Rhodos paradiset jämfört med algarve).Sen så finns det kanske andra fina ställen och Lissabon är såklart en helt annan sak kan jag tänka mig.
  • Cecili­aA
    Äldre 29 Jun 10:28
    #16

    Har kollat lite på de två städerna.. Airtours kör ganska billigt dit.. Frågan är vilekt man helst väljer algarve eller de städerna? Vad tror du? Finns det fina stränder? Bra restauranger?


    vintage skrev 2009-06-28 18:48:12 följande:
    Har varit i Cascais och Estoril, det var väldigt fint, ligger väldigt nära varandra. Ligger även nära till Lissabon om man vill ta tåget dit någon dag.Jag gillade Portugal väldigt mkt, tusen ggr mer än Grekland.
  • Cecili­aA
    Äldre 29 Jun 10:34
    #17

    Vad roligt med fler som gillar Portugal! Började bli lite nervös där.. Har kikat runt lite på olika orter och fastnat lite för Alvor, hittade ett jättefint Pestanahotell där: www.fritidsresor.se/resa/portugal/alvor/hotell-pestana-dom-joao-ii/

    Ser det inte underbart ut?

    Någon som vet hur Alvor är som ort?

    Har kikat på Vilamoura med och det verkar väldigt mysigt.. Frågan är om det är lite dyrt, breskrevs ju lite som jetset ort?

    Hmm vilken ort ska man välja!?


    CoA2010 skrev 2009-06-28 21:57:37 följande:
    Jag kan verkligen rekommendera Portugal! Beroende på vad man är ute efter finns det olika ställen att åka till. Porto är fint runt floden och där kan man gå på portvinsturer och strosa runt. Lissabon är den största staden och där finns allt möjligt! Gamla stadsdelar, men även nyare, mer moderna. Man kan också åka ut till städerna utanför, vid stränderna, som Estoril och Cascais. Algarvekusten är lite mer turistiskt. Där finns stora härliga stränder och fin golf. Jag kan rekommendera Quarteira och Vilamoura som städer, men även Lagos! Albufeira är mer turistiskt och det är dit svenska charterresor går. Flygplatser finns i Porto, Lissabon och Faro (Algarve). Det finns massor med härliga utflykter att göra på all resställen och Portugal är inte alls så fattigt som folk innan i tråden gett sken av. Hoppas ni får en trevlig semester!
  • Cecili­aA
    Äldre 29 Jun 10:41
    #18

    Nej hade faktiskt också för mig att det inte är fattigt längre. Visst är inte saker lika välordnade som i Svedala men det är det ju långt ifrån i Grekland heller..

    Att det är mycket turister gör mig ingenting, tvärtom att åka till ett ställe där inte turistkänslan finns är inte intressant för oss. Tycker inte det finns något värre än att känna att det är någons vardag när man är ledig.

    Jag tror inte det blir Lissabon, kanske att man åker dit över en dag men tror inte det är riktigt rätt för oss en hel vecka.

    Ska kolla upp Sesimbra vet att ving har hotell där...

    Ja maila jättegärna bidler!! Inboxar min mailadress.

    Såg att ni bokat bröllopsresa till Madeira, bra val!! Världens vackraste plats..


    lillabruden skrev 2009-06-29 04:14:57 följande:
    Var i hela världen har ni fått för er att Portugal är fattigt?! Det var det när jag var liten, inte nu och inte sen dem gick med i EU! Jag har halva släkten där nere och är där jätteofta, har varit längs med kusten upp och ner och lite hit o dit. Ni som tycker det är fattigt, hur lever ni egentligen?Jag tipsar Algarve till dig TS. Där är allt du nämnt att du vill ha, men där är också jättemycket turister.. har man tillgång till bil så är det jättemysigt att köra runt lite och dem bästa restaurangerna är ute på vischan Dem har forum lite överallt i hela Portugal där dem har 4våningar med shopping,mat och nöje. Dem stänger midnatt i dem städerna jag varit på forum, i Lissabon området. Ska du till Lissabon så kan jag säga att Costa Da Caparica stranden har förändrats drastiskt, det är mindre sandstrand och därmed mindre plats att sola på....det är mer en surfingstrand nu tror jag....Sesimbra är den absoluta stranden i Lissabon området för mig!!! Hittar du ett bra hotel där så åk! Och TS, vill du ha ltie bilder från Portugal som jag tagit så hör av dig!!
Svar på tråden Jag vill åka till Portugal!! Men vart ska man åka?