• Betty Boop august­i2009
    Äldre 27 Jun 22:46
    26829 visningar
    30 svar
    30
    26829

    Jag vill åka till Portugal!! Men vart ska man åka?

    Jag har varit i portugal, algarve, och jag tyckte inte alls om det. Det kändes ganska fattigt, inte fint, inte god mat, iskallt hav. Stranden var ganska fin, det är det enda positiva jag kan komma på.
    Varför inte hellre Grekland? Jag hade absolut hellre åkt till Grekland. Har varit på tretton öar och en massa på fastlandet och har bara blivit besviken en gång och det var på Rhodos (men då är Rhodos paradiset jämfört med algarve).
    Sen så finns det kanske andra fina ställen och Lissabon är såklart en helt annan sak kan jag tänka mig.

  • Betty Boop august­i2009
    Äldre 28 Jun 09:44
    #11

    Kan bara inte komma ihåg vad stället hette. Men det var ganska nära Albufeira, vi åkte över dit en dag.
    Det här stället hade en massa hotell, barer och restauranger men det var så fult. Jag hade en smutsig känsla hela tiden.
    Det finns ju fattiga länder men som ändå har fina "turistställen".
    Vill absolut påpeka att vi bara var på detta ställe och Albufeira (Albufeira var finare, mysig gamla stan, men jag skulle aldrig åka tillbaka).
    Såg att du frågade om Montenegro också. Har inte varit där men tror faktiskt att det är mycket bättre (känner folk som åker dit ofta).
    Vill liksom inte skrämma dig bort från Portugal (eller jo det vill jag ).

  • Betty Boop august­i2009
    Äldre 30 Jun 07:11
    #22

    I jämförelse med många andra länder i Europa så är Portugal fattigt. Lite som östländerna som någon annan skrev.
    Grekland är inte alls lika fattigt. Det är stor skillnad.
    Du kommer märka det på hur byggnader, cafeér, restauranger, barer, vanliga hus osv ser ut. Jag tycker det är ganska trevligt med lite uppiffade ställen. I Grekland finns ju jättefina ställen både modernt och gammaldags. Vill bara säga detta så du inte blir besviken för det blev verkligen jag.


    CeciliaA skrev 2009-06-29 10:41:20 följande:
    Nej hade faktiskt också för mig att det inte är fattigt längre. Visst är inte saker lika välordnade som i Svedala men det är det ju långt ifrån i Grekland heller..Att det är mycket turister gör mig ingenting, tvärtom att åka till ett ställe där inte turistkänslan finns är inte intressant för oss. Tycker inte det finns något värre än att känna att det är någons vardag när man är ledig. Jag tror inte det blir Lissabon, kanske att man åker dit över en dag men tror inte det är riktigt rätt för oss en hel vecka.Ska kolla upp Sesimbra vet att ving har hotell där...Ja maila jättegärna bidler!! Inboxar min mailadress.Såg att ni bokat bröllopsresa till Madeira, bra val!! Världens vackraste plats..
  • Betty Boop august­i2009
    Äldre 1 Jul 09:03
    #26

    Det är säkert mycket finare i Lissabon.
    Sen att folk är lyckliga behöver inte ha med ekonomin att göra.
    Grekland är mycket fattigare än Sverige men jag kan lova att människorna där är myyycket lyckligare än här i Sverige trots att de får kämpa på och har det svårt. Förstår precis vad du menar.
    Det kanske bara ser lite sådär fattigt ut där jag var. Du vet såklart bättre än jag.

    TS - Ha en trevlig resa till Portugal, om det blir det.


    lillabruden skrev 2009-07-01 03:02:09 följande:
    Betty Boop augusti2009 skrev 2009-06-30 07:11:28 följande:
    Byggnaderna låts förfalla för att det är billigare att bara lämna dem och bygga nytt. Men i Lissabon kan du t.ex se ett gammalt förfallet hur bredvid ett stort pampigt 'dyrt' hus. Det har med ekonomi politiken från 70talet att göra /eller 60talet, minns inte...Jag kan inte säga något om östländerna, för där har jag inte varit, men precis som överallt annars hittar du rikare städer och områden lite varstans. Caiscais är ett sådant område tex. Du får självklart ha din uppfattning men jag kan fortfarande inte förstå det fattiga i Portugal i dagsläget....men det är kanske olika synsätt. Jag ser lyckliga människor i härlig omgivning, jämfört med här där allt är grått och tråkigt och folk hatar främlingar...
Svar på tråden Jag vill åka till Portugal!! Men vart ska man åka?