• Selma2­010
    Äldre 4 May 10:59
    63375 visningar
    608 svar
    608
    63375

    Vinterbrudar

    Gifter oss i februari så då kan jag hoppa med här! :)

  • Selma2­010
    Äldre 4 May 19:18
    #8

    Har ni varit igång med planeringen länge? Själv så friade killen för en dryg månad sedan så planerna har just börjat men finns otroligt många idéer. Skulle vilja få bokning av lokal och kyrka klart snart dock så vi kan sätta exakt datum, dock problem med alldeles för små lokaler hemma i orten jag växte upp i.

    Ska göra en första tur och titta på klänningar med mina brudtärnor (och fråga om de vill vara brudtärnor!!) senare i veckan, väldigt förväntansfull!

  • Selma2­010
    Äldre 6 May 08:49
    #19

    emmibob, kan bara hålla med de andra, ÄLSKAR dina skor! Vart har du hittat dem?

  • Selma2­010
    Äldre 11 May 14:46
    #70

    NOVEMBER

    DECEMBER
    12: Bittesös, Sorunda (Nynäshamn)
    31: Teapot, Göteborg

    JANUARI

    FEBRUARI
    20: Selma2010, Övik (datum inte helt spikat)

  • Selma2­010
    Äldre 11 May 14:47
    #71

    Har precis fått veta att vår kyrka eventuellt ska renoveras i februari-mars nästa år! Känns så otroligt tråkigt. Eventuellt kommer de skjuta på renoveringen ett år så snälla, håll tummarna för oss!

  • Selma2­010
    Äldre 11 May 15:07
    #73

    Jag tänkte ju att en av fördelarna med vinterbröllop är ju att man kan få den tid man vill och behöver inte möta nästa brudpar på väg ut från kyrkan men nackdelen verkar ju vara renoveringar.

    Jag har alltid sagt att jag vill gifta mig i DEN kyrkan eller ingen kyrka. Hur gifter man sig utan kyrka vintertid? Finns inga häftiga slott eller herrgårdar el liknande i Övik :(

    Håller tummarna för dig också Teapot!

  • Selma2­010
    Äldre 11 May 15:18
    #75

    Slask slipper vi i Övik, faktiskt därför det blivit vinter och just Övik. Sambon är från Göteborg och han ville absolut inte ha regn på vår dag. Snö och kyla går bra men inte regn.

    Problemet med att vara utomhus och i Övik i februari är att det finns risk att det blir -30 grader. Kanske inte så snällt att låta skåningar, göteborgare, fransmän, tyskar och framför allt gamlingar att stå ute och frysa.

    Alternativet blir att flytta till januari men, kanske får bli det.

  • Selma2­010
    Äldre 15 May 11:22

    Jaa! Kyrkan ska inte renoveras så nu är kyrka bokad den 20:e februari kl 16! Underbart!

  • Selma2­010
    Äldre 20 May 09:40

    T0612, fy så tråkigt! Tyvärr är det dock så att det till och med står i lagen något i stil med att större delen av semestern ska vara under sommarmånaderna och då är det upp till chefen om han vill ge ledigt andra tider på året. Sen kan man ju tycka att han kan vara snäll och ge en vecka ledigt eller så, är ju lång tid kvar så de borde ju kunna planera runt det.

    Själv håller jag på att ladda upp för att fråga om ledighet hela mars, vi vill till Australien. Måste dock ta både semester och tjänstledigt men det är det värt för att få komma iväg!

    Lycka till och hoppas det löser sig! Mer flexibilitet!

  • Selma2­010
    Äldre 20 May 13:21

    ninni84r, tack! Vi har fått förslag på flygbiljetter av STA där även stop i hongkong i 3 dagar ingår, kostar ~11 000 per person! Fick precis besked att hon kan hålla biljetterna 1 månad ungefär så måste snart ta tag i att fråga chefen.

  • Selma2­010
    Äldre 12 Jun 08:42

    Har varit lite inaktiv senaste tiden här men inte glömt er, läser allt varje dag!

    Har hänt en del,
    - Kyrka bokad
    - Budget klar
    - Inbjudningskort har fått ett första utkast som känns bra
    - Gästlistan har kapats så vi nu ryms i lokalen vi vill ha
    - Sambons smoking är köpt
    - Jag har hittat 2 drömklänningar i totalt olika stil, beslutsångest!! (men ska prova mammas klänning om några helger, hoppas mest på den)
    - Skickat efter tiara från e-bay, jättefin
    - Tärnor, marsalkar, värdpar, brudnäbbar och toasmaster tillfrågade och alla superglada
    - Fått beviljat semester 4v i mars så bröllopsresan undersöks, fått massa förslag så nu bara boka snart (bästa av allt!)

    Säker en massa som jag glömt så säkert är fixat men viktigast nu är att få klart med lokal men lite svårt då vi gifter oss 55 mil bort.

  • Selma2­010
    Äldre 12 Jun 08:53

    Har lagt in bilder på mina favoritklänningar, säg gärna vad ni tycker. De är i helt olika stil men båda känns ändå väldigt bra. Tyvärr glömde vi ta kort på den ena när jag provade den men den satt helt perfekt!

  • Selma2­010
    Äldre 12 Jun 10:06

    Mrssstumpan, Tack! Ja det lutar åt den med brodyr, fast ska prova mammas klänning innan jag bestämmer mig helt.

    Åh så roligt att ni också ska till Australien! Vi har inte kommit så mycket längre än till standard grejerna man läser om överallt. Min sambo har Australienska vänner som bor i Sydney, Canberra och utanför Mellbourne så vi hoppas att de kommer med lite tips.

    Har fått tips om några fantastiska (men dyra!) öar som skulle vara underbart att ha några nätter på. Tex Heron island (~1000 /pers/natt) och då i kombination med Wilson island (~3000 /pers/natt). Sedan finns också Lizard island som verkar helt otrolig men ännu dyrare. Vi ska backbacka runt i 4 v Sidney, Mellbourne, Brisbane, Cairnes och sedan stop-over i Hong Kong, så vi tänkte leva fattigt större delen av tiden för att sedan lyxa till ordentligt några dagar, är ju ändå bröllopsresan. Hur länge ska ni vara där och vilken tid på året?

  • Selma2­010
    Äldre 12 Jun 14:18

    Mariavw81, bra! behöver röster på den så blir beslutet lättare

    Mrsstumpan, verkar som att vi ska göra våra resor "skavfötters" . Vi åker i mars, blir borta i princip hela mars. Vi har boende i Sydney och Mellbourne så det är otroligt skönt. I övrigt tänkte vi boka de lite lyxigare nätterna då det låter som att det brukar bli fullbokat ganska snabbt. Jag har fått mycket tips från myplanet.se . Lonely Planet bok är ju dessutom alltid ens bibel när vi är ute och reser. Vi vill vara så fria som möjligt men ändå inte missa något, svår balansgång! Tror vi bokar inrikesflygen innan också så vi kommer nog ha 3 hållpunkter och resten fritt (2 inrikesflyg samt lyxhotell)

    Perfekt att ni åker innan oss, då kan vi få alla superbra tips!

  • Selma2­010
    Äldre 12 Jun 22:09

    Teapot, ja det är kyrkan, den är helt fantastisk, har faktiskt blivit utsedd till Sveriges vackraste kyrka (för typ 10 år sedan) och extra roligt att den är "hem"-kyrkan.

    akms, ja, när jag börja tänka efter ar vi hunnit med en del. Känns inte som vi lagt ner så mycket energi ännu men händer saker hela tiden ändå "bara" 8 månader kvar nu säger de i bröllopsbutiken, blir ju stressad av det! Detaljerna tar vi nog dock tag i till hösten.

  • Selma2­010
    Äldre 12 Jun 22:14

    linvinter, vart ska ni åka?

  • Selma2­010
    Äldre 14 Jun 13:34

    Teapot, kyrkan ligger i Själevad strax utanför örnsköldsvik. Bor dock i Stockholm numera men bröllopet blir "hemma"

    Åhh! NYC! längtar tillbaka, fantastisk stad på alla sätt!

  • Selma2­010
    Äldre 14 Jun 17:10

    linvinter, först och främst ska man bara gå runt och njuta, strosa gata upp och gata ner och kanske snubbla in på nån brunsch i greenvich village. Även häftigt att se staden från vattnet. Vi hade oturen att det regnade massa när vi var där så blev för lite strosande och desto mer shopping. Centery 21 är bra shopping, först måste man dock komma över chocken hur rörigt det är där inne men efter det kan man hitta många guldkorn (jag köpte 4 par skor där). Finns så mycket, ni kommer få en underbar resa.

  • Selma2­010
    Äldre 17 Jun 09:00

    Jahapp, då är man snart arbetslös. Fick i måndags veta att moderföretaget valt att sätta sverigedelen i konkurs, kul besked! Idag ska konkursförvaltaren berätta vad som händer framöver men verkar som att jag har 1 månads uppsägningstid. Jag verkar dock inte behöva vara så orolig för blivit påhoppad lite överallt senaste dagarna och har nu haft en intervju och två stycken inbokade på måndag. Världen vändes dock lite upp och ner.

    Är egentligen mest orolig att vår bröllopsresa till australien inte blir av, kommer verkligen en ny arbetsgivare godkänna att jag är borta 4 v i mars?

    Någon som har intervju-tips inför intervju på engelska med fransmän?

  • Selma2­010
    Äldre 24 Jun 16:08

    Karin längtar,
    Vi åker till Australien i 4 veckor, åker 2 veckor efter bröllopet. Har precis bokat och betalt resan, underbart!

Svar på tråden Vinterbrudar