• molnis

    Bröllop 2010 nr 6

    Försöker läsa i kapp lite, det skrivs mycket=)

    Åker till fjällen med jobbet i morgon över helgen å nästa helg fyller pappa jämt så är en del annat just nu. Men försöker ändå hänga med lite här inne undertiden. =)

  • molnis

    Bra tv-tips! har läst om programmet innan men missat att det börjar idag. Just hemkommen från hemsedal å är helt slut så blir perfekt, min m2b kommer hem från frankrike sent ikväll å våra katter kommer hem från sin kattvakt i morgon. Lite tråkit å komma hem till tom lght men ska slappa lite i tv-soffan nu då=)

  • molnis

    Hej på er!
    Har haft fullt upp med annat de senaste men nu ska vi försöka få planerat lite igen=) Får försöka läsa ikapp lite vad ni pratat om. Fick en chock när vi fick offert av en fotograf vi känner lite (Min m2b har jobbat lite med henne innan). Hon har nyligen börjat fota bröllop och bla sett hennes namn i någon bröllopstidning å så. 36 000 för 6 timmars fotografering och alla foton är bearbetade och man får dem digitalt. liiite mer än vad vi tänkt...

    Men idag blev jag glad för hade sett några perfekta lyktor på hemtex för några v sedan men tänkte att jag väntar lite för hade så mycket annat än bröllop i huvudet. Sedan var de självklart slut! Då kände jag att även om det är ett helt år kvar ska man inte vänta om man ser något som känns perfekt... Men fick veta att de fanns i en butik utanför stan, så idag åkte vi dit å köpte 4 st. Gick med i deras club så fick 40% så betalade ca 500 kr totalt så var ju kanon! (La upp en bild i mitt galleri)

    Hoppas på lite mer inspiration i dagens avsnitt av Vårt bröllop i era händer .

  • molnis

    Inte hänt mycket på bröllopsfronten för oss de senaste. Men förra helgen var det precis ett år kvar så i går åkte vi ut till stället där vi ska ha vigseln och festen för att känna lite hur det är vid den här tiden=). De har lite försäljning på gården och även cafe inne där vi ska ha vigseln (när ingen hyr just den delen) så kunde verkligen sitta å fundera på hur det ska vara.

    De skulle även vara en bröllopsfest på kvällen i festlokalen så vi fick gå in å kika och se det uppdukat med de nya runda borden osv.. var jätte kul!

    Och idag köpte jag och en av mina två tärnor tärnklänningar!!!=)

    Jag hade provat den igår för det var en sådan vi pratat om men var osäker på va de skulle tycka, men de gilla den. Så vi köpte med oss en till andra tärnan på öppet köp. den va precis tydligen men hon har ändå tänkt och försöka få bort lite av bonuskilon efter hennes senaste barn och har ju ett år på sig så ville nog köra på den. Skulle fundera. Å de kostade bara 400kr st så är ej hela världen om det ej går vägen. Men kändes väldigt bra att man är ute i tid och att vanliga affärer har sånna klänningar nu i student/bal tider så man kan fynda.

    Nu ska jag bara börja sy upp min egen klänning, ska bara bestämma hur den ska se ut upptill... jobbigt när man ska rita egen och har så många val ;) men löser sig nog. Vi kikar även på resor om det finns något alt till Seychellerna..

    Oj nu blev det långt, bara kul att det händer lite igen, även om det var skönt att komma bort från bröllopstankarna ett tag, blir lite mycket om man ska va så inne i det under ett år. Försöker ta det i doser=)

  • molnis

    Sundance, om du väljer en klänning du gillar betyder ju det att den är "du", din stil och han kommer tycka du är super fin i det. Om du känner dig bekväm och nöjd kommer det synas och göra dig ännu vackrare. De är vad jag tror iallafall..=)

  • molnis

    mv85 kanske vänta lite till och se vad som kommer in i för nya sommarkläder i de vanliga affärerna? Inte sett något bland studentkläderna?

  • molnis

    va konstigt, fanns ju så många förra året. ska hålla utsikt när jag ränner runt i affärerna =)

  • molnis

    MV85 - Jag var på Åhléns idag och såg en söt bolero, har ingen koll på vilken stil du tänker dig, men sökte snabbt på nätet och hittade den där också.

    www.ahlens.se/opencms/mode/frk_var09/

    Den är några rader ner och det står nyhet..mycket spets och den är tunn.

  • molnis
    rosesarered skrev 2009-04-29 22:19:52 följande:
    En Ot-fråga: Har ni tips på dopgåva? Vi ska på dubbeldop i juni vilket innebär 2 olika presenter. Sambon blir dessutom gudfar till det ena barnet som döps, vad ska man ge för gåva då? vi vill gärna ta tag i detta NU så att det inte blir sista minuten-shopping sedan. Vad brukar ni ge i dopgåva? om ni har döpta barn, vilka presenter uppskattades?
    Har gett boken Lejonen och badkaret till två st och vart jätte uppskattad! Det är en jätte fin bok med fina bilder som man då fyller i namnet på den som får boken + föräldrar och några fler som då nämns i boken.
  • molnis

    Har ju tänkt sy min klänning via lillsessan och hade tänkt å ta tag i det nu och sätta ihop bilder skisser osv. Men nu visa det sig att min svågers syster som precis lagt ner sin klädaffär egentligen är utbildad sömmerska och syr lite klänningar osv med en annan person. Träffade henne igår på ett kalas och hon skulle kika på det och så ska vi höras i veckan.
    Kan ju vara bra att kunna testa den under tiden osv ändå, de bor ca 3 mil härifrån så är ju ok. Vill även se exempel på va de gjort men det kändes som de hade koll å de hade ju massa maskiner osv. Så om det matchar kinapriset kanske jag kör på det.

    Kul när folk erbjuder sig med tjänster som man inte riktigt känner till när man berättar om bröllopet=)

    Tänkte ringa vigselförrättaren i veckan med, om han ej vill/kan känns det som man får börja kika mer på det där..

  • molnis

    Fru Högstadius - Så jag tycker att han skulle kunna ha den västen utan att de färgerna tas upp i resten.

    Vårt färgtema är vitt, rosa (både ljus och cerise) och rött. Sedan har vi tyll och pärlor på ståltråd som en grej med. Detta tas upp i buketter och Corsage. Tärnorna kommer ha ceriserosa klänningar och bestmen kommer kanske ha tex ceriserosa slips. Men vi tänker lite att våra kläder ska synas. Min m2b säger att han vill ju helst va det finaste den här dagen och sticka ut på samma sätt som jag gör i vit klänning. Så han ska antagligen ha någon lite brungrå färg på kostymen och ev lite champagne på västen osv.

    Men många gör ju så att de matchas och tycker det kan vara fint också. Men man måste ju inte=)

  • molnis

    Vi funderar med på den!! Har dock ingen romantisk koppling till den som ni har utan tycker den är fin helt enkelt=). Har ej bestämt oss men vi har den överst på listan så får vi se om det skulle dyka upp något. Men vi har en lista i spotify med låtar vi kan tänka oss i cermonin. Det är rätt bra för den listan kör vi ibland när man grejar med annat och då kan man känna lite på det vilket gjort att vi raderat vissa från den och fått vissa favoriter. Har en bestämd låt som är vår, resten ska vi klura på ett tag till=)


    Sundance skrev 2009-05-04 07:54:01 följande:
    Vi kommer att ha Forest Gump theme som ingång. Första delen av stycket när tärnorna går in och själva "ping-pong-delen" när jag går in (om du lyssnar på "meny-musiken" på dvd:n. Jag vet att den är ganska vanlig men för oss har den faktiskt innebörd, eftersom vi låg och tittade på den den kvällen vi blev tillsammans. Av någon anledning kändes det helt naturligt att krypa upp i samma soffa den kvällen (innan låg vi alltid i varsen) och sen i mitten av filmen började vi kyssas *rodnar*. Till slut när vi pussats ett bra tag, sa min m2b: "Har vi inte hört den här slingan (ping-pong-slingan) väldigt många gånger nu?" Haha. Ja så gick det till.
  • molnis

    MissMijah! Jätte fin i klänningen! Vart köpte ni kostym? Holmens herr ska min blivande nog kika lite snart.

  • molnis

    Ska försöka maila några st fotografer i helgen. Vem är det ni hittat? =) Tänkte om du hade några tips på någon i gbg-området!


    maj2010 skrev 2009-05-19 09:46:12 följande:
    Vad härligt att saker faller på plats, Pandis!Själv ska jag boka fotograf idag. Har mailat med honom och han är ledig på vårt datum, så det är väl bäst att boka innan någon annan gör det. Måste bara kolla med min sambo först Jag tenderar att glömma att vi är två som ska gifta oss, haha...
  • molnis

    ah oki han är en av dem jag har på min lilla lista att kontakta. För mig det var räät ok pris med?


    maj2010 skrev 2009-05-19 14:41:24 följande:
    Vi ska ha Peter Olsson (photprint.se). Fick tips av en bekant som har bokat honom för sitt bröllop i höst. Hon har tagit porträtt hos honom tidigare och sa att han är fantastiskt lyhörd och kreativ. Ska bli spännande att få se bilderna från deras bröllop sen.
Svar på tråden Bröllop 2010 nr 6