• Lish
    Äldre 13 Mar 10:28
    24903 visningar
    27 svar
    27
    24903

    ska du/ har du bott i Iran med din persiska M2B?

    Herrejisses vad mycket ignorans det finns i denna tråd! Att många av er ens uttrycker er på sättet som ni gör är respektlöst och ni förolämpar trådstartarens intelligens. Jag förbluffas av hur folk tror sig veta SÅ mycket om ett land enbart av att ha sett en film elelr ha hört lite dittan och dattan från div folk.

    Jag är född och uppvuxen i Sverige men har periodvis bott i Iran under min uppväxt, sen har jag även varit där nästan varje sommar fram tills för ett par år sedan, så jag har lite insikt.

    Hursomhelst Sophie, detta med att du ska ha pengar gömda osv, är ren skitsnack, allt detta är individuellt, 90-95% av landets befolkning är så att säga "normala", har normala familjerelationer, kvinnorna jobbar om det så behagar dem OCH de är emot regimen, dvs de bryr sig inte om lagarna om att mannen bestämmer över kvinnan osv, för de lever itne efter dem, därav spriten på de festerna som du har varit på.

    Resterande 5-10% av befolkningen kan vi diskutera i en annan tråd.

    Det må vara ett väldigt speciellt land tack vare den nuvarande regimen, och man ska inte glömma att det faktiskt ÄR en diktatur. Det enda som bekymmrar mig lite när jag är där är att jag ska hamna i trubbel utanför hemmet, alltså ute på stan el något liknande, för hamnar man i en "tvist" med den iranska staten så kan inte ditt svenska medborgarskap rädda dig OM du är iransk medborgare. Men det händer väldigt sällan att man hamnar i någon sån situation, för oftast vill de inte tjafsa med "turister" även om du har iranskt medborgarskap. De har tillräckligt med dålig press, de behöver itne mer.

    Kvinnor jobbar visst!! ALLA mina mostrar är utbildade och jobbar, en har tom startat en egen engelsk skola. Jag skulle rådgiva dig att söka jobb på internationella arbetsplatser, där dina språkkunskaper kan komma till nytta, ex. svenska ambassaden. Om du nu vill jobba där.

    En annan sak som du förmodligen själv kommer lägga märke till är hur folk är så vänliga och främst av allt HJÄLPVILLIGA! Ramlar du ute på gatan har du alltid minst 5 pers som springer fram och frågar hur det gick, försäljare springer ut med ett glas vatten från sin butik, osv. Sedan finns det en stor respekt för kvinnor, om någon "stör" dig så finns det alltid folk som kommer fram och hjälper dig. Här i Sverige kan en människa tyvärr bli misshandlad ute på gatan och inte en kotte går emellan. Detta är som sagt ngt du komemr själv lägga märke till. =)

    För att svara på din fråga ang dagis/skola, jag gick på en internationell skola där man fick lära sig persiska parallellt med standardkurserna för min årskurs. Jag har för mig att det även fanns förskola samt dagis på den skolan. Det som var lite kul var att alla elever på den skolan var från utlandet, vissa var iranier men kunde inte språket, andra var amerikaner, norska, osv. Fördelen där var att de var "snällare" mot eleverna och inte lika stränga vad gäller vissa regler som brukar gälla på "vanliga" skolor.

    Om du vill ha lite tips om dresscode och div andra saker så är det bara att maila mig privat så svarar jag med nöje!

    Haah, vad långt mitt inlägg blev.

Svar på tråden ska du/ har du bott i Iran med din persiska M2B?