• Sophie­09
    Äldre 13 Feb 19:41
    24976 visningar
    27 svar
    27
    24976

    ska du/ har du bott i Iran med din persiska M2B?

    Jag och min underbara man gifter oss i sommar.
    han är född i Iran och har bott i sverige i 8 år. Vi har pratat om att om några år flytta till Iran och bo.
    är det någon annan som planerar samma? eller bor/ bott i Iran?
    hur var det isåfall för dig?
    hur gick det med dagis och liknande? jag tycker att detta ska bli jätte spännande!
    har ni likande tankar?
    skriv, vill gärna höra hur det går för er!

  • Svar på tråden ska du/ har du bott i Iran med din persiska M2B?
  • Sophie­09
    Äldre 14 Feb 17:21
    #4

    tack persianbride2009! :)

    jag har varit i iran och jag vet att det är ett annorlunda land. men jag är absolut inte rädd för det. snarare tycker jag att det skulle vara spännande. min man har hela sin familj där och längtar tillbaka. hade varit kul om våra framtida barn får en stor dos av den kulturen också..
    det är en väldigt stor förändring men samtidgt får vi mycket stöd ifrån hans familj. jag håller på att lära mig persiska, har förstått att det är viktigt att kunna därnere:)

  • Sophie­09
    Äldre 14 Feb 20:51
    #11

    oj vad kul att så många engagerade sig med sina kunskaper. vad jag har upplevt i iran är att skillnaderna är vääääldigt stora i teheran (där min mans familj bor) och i andra städer eller områden. jag har inte alls upplevt "inte utan min dotter" känslan när jag varit där. snarare att familjebanden är mycket "starkare" och att dom är väldigt kärleksfulla.
    visst såg jag när vi reste runt dessa områden där alla är super religösa och detta har då hängt samman med att folket är väldigt fattiga. men det är alltså inte till dessa områden vi planerar att flytta till..i teheran var vi på fester med tjejer och killar som var mer upppiffade än man träffar på ett besök på stureplan. med vodka och baileys shottar som välkomst drink.. det skiljer sig väldigt mycket ifrån bilden man fått innan man åkt dit.

    jag är inte orolig över att jag inte skulle få lämna landet utan min man. däremot undrar jag hur det är att leva där..

  • Sophie­09
    Äldre 17 Feb 18:42
    #19

    vad härligt att få sådant stöd. tack så mycket!
    det är precis så jag känner och jag uppskattar verkligen det stödet.
    som sagt just angående ämnet iran är det lätt att dra alla över en kam. och hade jag inte varit där och upplevt motsatsen hade jag kanske gjort samma sak :)
    merci az harfaye ghachngat! =)


    Persianbride2009 skrev 2009-02-17 11:54:44 följande:
    Tycer du är en stark människa men ett otroligt mod. Att kunna flytta till ett annat land (oavsett vilket) med annat språk och kultur är modigt! Jag är inte orolig att du ska bli utsatt för hela hemska utan min dotter skiten eftersom det är bullshit! Klart det finns idioter men folk tror ju det är så alla lever i Iran... men du verkar ju veta bättre!Jag önskar dig lycka till och hoppas allt blir som du önskar dig. Omidvaram khoshbakht beshi =)!
Svar på tråden ska du/ har du bott i Iran med din persiska M2B?