• Äldre 8 Feb 18:18
    11085 visningar
    72 svar
    72
    11085

    Skelleftebrudar

    Åh här är ni ju! =)

    Jag skulle vilja boka Fotograf Paulina till vårt bröllop. Jag älskar hennes "stil", hon e en ruskigt duktig fotograf.
    Jag har hört att hon dock tar ca 12 000kr!!
    MEN då fotar hon HELA dagen och jag tror även lite från festen!!
    Mina bekanta som gift sig säger såhär i efterhand att de önskar de hade prioriterat fotograf och video betydligt mer än vad de gjorde då det ju nästan är det enda man har kvar.. Så jag tror det kan vara värt det. Vi ska också leja någon "utomstående" att filma hela bröllopet så ingen gäst behöver spendera kvällen bakom en kameralins. Redigering/dvd gör vi själva.

    Jag jobbar just nu på budgeten, är det någon som har fiffiga spartips, dela gärna med er.
    Jag har bestämt mig för att slopa tårtan + transport från kyrkan. Lägger hellre de pengarna mot fotografen.

  • Äldre 9 Feb 20:52
    #8

    Vad kul med eco-tema!! Å segelbåt har vi också tänkt faktiskt! =) Jag tror det blir mysigare än hotellnatt.. Ingen utcheckning att ta hänsyn till, mysfaktorn är extremt hög och prislappen är ju perfekt! (gratis)
    Har tänkt skicka dit mamma med lite rosor, champagne och annat snask så det är uppdukat och fint när vi kommer! (glöm inte en riktigt smaskig frukost!!)

    Jag ska också vara ambitiös och skriva varje namn med glas-ets (från panduro)på vinglas från Ikea och använda det som placeringskort! Min blivande är amerikan och i USA är det tradition med sk "wedding favors". Dvs man lägger en liten present vid varje kuvert som gästerna får ta hem som minne av dagen. Så jag tänkte att glasen får bli både placeringskort och gåva! (det var kanske inget spar-tips direkt men...)

  • Äldre 11 Feb 16:59
    #12
    mamma68 skrev 2009-02-11 13:42:19 följande:
    Är det någon som vet en duktig (och inte allt för dyr) violinist eller cellospelare som skulle kunna tänka sig att spela ingångsmusiken? Känns lite fånigt med en cd-spelare =)
    En idé kan vara att höra sig för på musikskolan eller kanske musiklinjen på Atorp, kanske någon elev som gärna skulle tjäna några hundralappar?!

    Tre loger har jag hört är en bra lokal. Annars kan jag varmt rekomendera Nyhamnsgården. Hyran är runt en tusenlapp och du får hyra den från fre-sön, vilket är skönt. Jättefint kök också.
  • Äldre 12 Feb 18:36
    #18

    Jag har en fråga om något helt annat!
    Hur mycket kan man styra och ställa med prästen egentligen?

    Jag är lite petig med allt och vi vill ha en engelsk ceremoni med löften som jag hittat på nätet. Jag vill dock inte rabbla dem själv utan vill fortfarande att prästen läser mening för mening sådär som man brukar göra.
    Nu har jag faktiskt inte kollat upp den engelska översättningen av bibeln men jag vet att OM det varit på svenska skulle jag vilja att prästen använder sig av den gamla översättning (tex när de läser ur korintierbrevet, ni vet tro hopp och kärlek-grejen) Jag tycker den nya har förlorat den där poetiska andan som är så fin i gamla.
    Tex
    Allt bär den, allt uthärdar den osv.. Nu säger de: Den bär alltning, uthärdar allting.. (samma sak med bönen "fader vår..")

    Är det någon som vet hur mycket man får bestämma? =)

  • Äldre 12 Feb 18:58
    #20

    Tack för tipsen!

    Jag hoppas på att kunna haffa Timothy Lawes till vår vigsel, han är ju brittisk tror jag och borde inte känna att det är jobbigt att prata engelska! =)

  • Äldre 12 Feb 22:58
    #24
    Duchess skrev 2009-02-12 19:36:27 följande:
    .....Det som kan bli mest problematiskt är om ni vill ha brudöverlämning. Det är inte svensk tradition, och många präster (även hela församlingar och stift) har tagit avstånd från det. Du kan läsa mer om det i många trådar här, och även i tråden "Fråga Prästerna".
    GAH! Prästen i tråden sa samma sak. Det är upp till prästen/församlingen!!

    Är det någon som vet om församlingarna här i stan har något emot det??
  • Äldre 13 Feb 13:33
    #27

    Jag skulle vilja gifta mig i st olovs.. Men inget är hugget i sten.
    Jag har tänkt på saken sen igår och jag tror att om dom nekar mig överlämningen så struntar jag i kyrkan. Då går jag helt enkelt ur helt och hållet. Det kan tyckas smått hysteriskt men för mig blir det en principsak. Det är så larvigt så jag kan helt enkelt inte ställa upp på det, och jag har definitivt inte tänkt ge dem ett öre av mina skattepengar om de ska trilskas över en sådan sak!! Dom ska väl skita i vad överlämnadet betyder om jag gör det? Jag tycker att det är en gullig tradition och jag tror att alla vet att fäderna har föga att säga till om idag!?

    Dessutom har min blivande redan bett min far om min hand!! =) Jag tyckte att det var typ det gulligaste någonsin och blev bara ännu mer kär på kuppen!! Många kanske tycker att det är fånigt men inte jag!
    Jag tycker att det är en fin gest!

  • Äldre 13 Feb 15:24
    #29
    DanKat skrev 2009-02-13 14:54:30 följande:
    Jag ska inte börja argumentera mot brudöverlämning nu, men har du läst någon tråd om det här på BT? Om du INTE har gjort det någon gång så kan jag tipsa om det, bara så man hört argumenten från båda sidor Om du sen inte bryr dig om det så är det förstås upp till dig, men jag tycker det är bra om ens beslut bygger på att man ändå hört båda sidor.
    Jag vet att jag vrekar smått galen =)
    Tack för tipset men i det här fallet så spelar det faktiskt ingen roll vad de har för argument. Jag blir bara lite stressad för jag har aldrig hört talas om detta tidigare. Har aldrig hört att någon blivit nekad!! Har någon annan hört något om det?

    Anyway, det ordnar sig nog. Om inte annat för man göra en alldeles egen grej av det med en borgelig vigselförättare. Är ju inte så dumt det heller =) Då får man ju bestämma allt och det passar mig..haha! *bridezilla-varning* :D

    Nu till något annat.. Är det någon som vet något om Skeriaresturangen? Har ni varit på bröllop där? Är jättesugen på att vara där men det verkar ganska omöjligt! (har varit i kontakt med dem, så även min vän och det var då väldans omständingt!)
  • Äldre 14 Feb 17:42
    #32
    ElMac skrev 2009-02-14 17:03:49 följande:
    mässan var typ pinsam..
    Jag har varit på mässa i stan tidigare, även den rätt dålig faktiskt! Jag kunde inte åka idag =( Men då kanske jag inte missade så mycket!

    Men ni som var där, kan ni inte ge en snabb resumé till oss som inte gick dit??
  • Äldre 18 Feb 17:42
    #38
    Mirfak skrev 2009-02-17 23:51:47 följande:
    ...Och har ni några bra idéer på hur man gör snygga, enkla, billiga, men ändå lite speciella, bordsplaceringskort?
    Jag ska skriva gästernas namn på vinglas från Ikea (Ö&B eller Rusta, beror på vart jag kan hitta de billigaste!) med glasfärg från panduro. Detta blir både placeringskort och "wedding favor".

    Jag vet inte om det faller under kategorin "billigt" men.. =)
Svar på tråden Skelleftebrudar