• ElMac
    Äldre 8 Feb 10:30
    10962 visningar
    72 svar
    72
    10962

    Skelleftebrudar

    Den tidigare tråden var stängd så ja drar igång en ny. De måste ju finnas fler!

    Tänkte tipsa om Bröllopsmässan på Nordanå nästa helg. Var på den i Umeå 25e januari och den gav väl inte så mycket (samt att det var dålig lokal, mycket folk och varmt) Samtidigt är de ju mysigt att bara strosa runt och kika så vi ska gå iaf.

    Om vi är några fler kanske man kan ses på stan och fika och prata planer för att avlasta m2b och de närmsta lite ;) Samt få lite andra tips :)

    Vi har inte pratat med vigselförrättare ännu, men hittar vi någon som känns bra så blir det den 090807.

    Fyll på listan när ni ansluter er till tråden :)

    ElMac 090807

  • Svar på tråden Skelleftebrudar
  • ElMac
    Äldre 8 Feb 10:52
    #2

    Men, vart har ni gömt den då? Under Luleå? (eftersom jag pluggat/jobbat i Umeå så känns det mer Skellefteå för mig, samt att de ligger i samma län). För mig spelar de ändå ingen roll eg vilken tråd vi kör på, bara jag hittar den rätta tråden :)

  • ElMac
    Äldre 9 Feb 19:07
    #6

    Sparar på:
    Vi kommer att spara n pengar på bröllopsnatten då vi kommer sova på en segelbåt :)
    Tårtan gör blivande svärmor :)
    Maten kommer vi delvis att ta från catring (tror jag) och göra en hel del själv för att få ner priset. Å andra sidan är det ecomat så de kommer kosta hur som helst.
    Dekorerar med naturliga prylar (inte för att de är billigt utan med hänsyn till temat)

    De finns en tråd med spartips någonstans förresten :) Men kommer ni på nå bra (kanske nå speciellt erbjudande kring stan) så dela med er!

  • ElMac
    Äldre 9 Feb 19:08
    #7

    Idag har vi haft första kontakten med vigselförrättaren. Alltså bara via mail och kollat om hon är tillgänglig då och det var hon så vi ringer och spikar datumet i morgon eller på onsdag :)

  • ElMac
    Äldre 10 Feb 19:23
    #9

    Hehe frukosten har jag redan skrivit på listan. Samt mina favoritsängkläder och en resorb ;)

    Vi kommer också ha en wedding favors - så klart i ecotema den med:)

  • ElMac
    Äldre 12 Feb 16:57
    #17

    Mässan är mellan 10-14 och det är några lokala företag som visar upp sig. De bjuder på någon form av snacks oh dryck. Stod inget om entré.

  • ElMac
    Äldre 14 Feb 17:03
    #30

    mässan var typ pinsam..

  • ElMac
    Äldre 15 Feb 11:58
    #35

    Visst det var gratis så man ska väl inte ha nå förväntningar. Till att börja med så höll vi inte på att hitta dit, trots att vi båda är uppvuxna i stan. Inte en endaste skylt..

    en katalog med tårtor - tråkigt att Stigs inte var där själv och kunde svara på frågor. Tog tom ett tag innan jag hittade vem som var "utställare" (innan tårtkatalogen var förresten lappar med kort på en tjej som sjunger)

    en katalog med buketter - dels tråkigt att de inte var några riktiga buketter och bilderna i katalogen var hyffsat kassa. Där såg jag inte ens vem som var utställare utan mamma berättade då vi åkte förbi henne och åt lunch. hon visste eftersom hon läst annonsen i tidningen)

    en borgerlig vigselförrättare som delade ut visitkort - som vi redan vart i kontakt med men hennes pris tyckte jag var på tok för högt. Man får inte bli privat vigselförrättare i det här länet och den enda som finns tar flera tusen plus ytterligare ett par hundra för resan (beroende på hur långt hon ska ta sig från Burträsk).

    nåt mer(sambon tror det var hotel Malmia, jag missade det)- missade jag med

    Kort Karin,visade trycksaker och pyssel - kändes ointressant

    Atelje Elisabeth Victoria - hur många klänningar hade hon med sig? En på dockan? Ett plus att hon hade katalog från en klänningsleverantör ;)

    jag vet att nån stod här men jag kan inte alls komma på vad eller vem - minns inte ens att de stod något där

    Guldsmeden från Arkaden - kikade knappt på vad de hade med eftersom vi redan har sett ut ringarna :)

    Newens - samma här, fotograf klar..

    en trubadur "Soulmate",

    och en uppdukad provmeny från Nordanågården med provsmakning - det var dock riktigt trevligt att få smaka några förrätter och se hur dessa såg ut på faten.

    Vi saknade viljan hos utställarna att vilja sälja något. Inga lokerbjudande tex. Dålig uppvisning av sortiment, eller inget deltagande alls från utställaren.
    Saknade saker som underkläder, herrkläder, tidningen, någon som hyr ut tex tält och annat till en utefest osv.

    Men visst. I den lilla lokalen hade inga fler rymts. I umeå var det mer utställare och mycket mer folk så de va varmt, trångt och jobbigt att gå där, men betydligt mer erbjudanden och företag som verkligen visade upp vad de hade.

  • ElMac
    Äldre 18 Feb 17:46
    #39

    Vad ska ni ha för något old, new borrewed, blue?

    Jag hade tänkt låna ett gammalt halsband av mamma, men de va på tok för långt :( Skulle få låna en väska av sambons brors tjej, men så läste jag att de lånade skulle vara från någon lyckligt gift. Så de går inte så bra för mig ;)
    New - klänningen
    Blue - Blåbandet (pappa gick bort i prostatacancer okt 07)

    Bordsplaceringskorten: Vi hade först tänkt låta barnen såga ut trähjärtan som vi skulle måla vita och skriva namnen på, men så såg jag fina små näverhjärtan i panduro så de blir nog sånna istället så slipper man måla :) Vi kommer att ha servetterna "ihoprullade" och knyta dessa med ett natursnöre och sätta hjärtat i det.

  • ElMac
    Äldre 14 Mar 09:51
    #41

    Händer de något? Å är vi verkligen de enda från skellefteå som hänger här?

  • ElMac
    Äldre 14 Mar 12:39
    #43
    MilaPila skrev 2009-03-14 12:36:40 följande:
    Vi har kikat på catering från Tyske kocken och Proppmätt. Någon som vet hur dessa är? Prisvärda, bra mat?Tacksam för svar
    Tyske kocken tycker jag är toppen! (på mitt första jobb för måånga år sedan jobbade jag med micke) Senast jag åt hans mat var på pappas begravning, en jättegod kyckling och potatisgratäng. Bra sallad har han också. Mamma var jättenöjd med servicen!
    Proppmätt vet jag inget om..
  • ElMac
    Äldre 14 Mar 13:00
    #45

    Det var rejäla portioner för vi åt maten några dagar efteråt också :)

  • ElMac
    Äldre 26 Mar 19:55
    #57

    Är det ett enkelt vitt tält? Vi kan ev vara intresserad av att låna det helgen efter i så fall. Vi ska ha ett stort tält men funderar på att ha maten under ett eget.


    Dinnajad skrev 2009-03-25 22:09:31 följande:
    Nej än vet jag inte. Jag ska troligen anlita Ida på färgklippet, vi är bekanta sen tidigare. Men jag har inte sett några frisyrer hon gjort än. Ska klippa mig där på fredag och färga, hmm ska man bli blondin eller brunett...Vi kände oss lite galna idag och köpte ett 5x8m tält på jysk för vi har kommit fram till att vi knappast ryms i bara det vi ska låna av Skebo. Jag tycker det känns jätteskönt att ha det ordnat, och slippa leta ett till. Bara den känslan är värd pengarna. så efter bröllopet kan jag nog tänka mig låna/hyra ut tältet.
  • ElMac
    Äldre 28 Mar 23:37
    #59

    Ikväll har vi skrivit ut kuverten, de blev jättefina och i morgon kommer inbjudningskorten så då börjar de första korten levereras :)

  • ElMac
    Äldre 31 Mar 19:06
    #60

    Är det någon här som har stolsöverdrag att låna ut?

  • ElMac
    Äldre 17 Apr 19:11
    #65

    Min erfarenhet av MUS är mycket varierande. en del gånger har jag vart riktigt missnöjd och tvättat bort sminket omedelbart och ibland har de blivit bra. beror mycket på den som sminkar så jag skulle nog göra en sminkning innan. Sen håller jag med om att de är najs att man får varor för samma summa. 500 smink kommer man fort upp i där :)

Svar på tråden Skelleftebrudar