• Smuppr­a
    Äldre 29 Jan 13:11
    6160 visningar
    20 svar
    20
    6160

    Någon som testat LCHF?

    amorvincitomnia87 skrev 2011-01-28 15:31:04 följande:
    Det låter bra ju..
    Men frågan är om de är något för mig?
    Jag är inte överviktig, och vill egentligen inte gå ner i vikt speciellt mycket. Jag vill bara få bort "sambo-magen" som kommit efter för många myskvällar. Är denna diet något o ha då?
    Jag körde på lchf förut. Låg på normalvikt men i övre kanten, och ville gå ner några kilo bara. Det gick kanon. Men sambon hakade på han också, annars blir det jobbigt med matlagning. Känns jobbigt i början för plötsligt ser man kolhydrater i allt och allt man vill äta. Men efter ett par dagar blir det lättare. Eftersom jag inte hade många kilo så följde jag den inte slaviskt. Jag åt blodpudding någon gång, för att det är nyttigt trots sina kolhydrater. Jag åt frukt, fast det innehåller kolhydrater. Osv. Men visst rök de där sista kilona ändå.

    Jag skulle säga att lchf är en livsstilsbrytande diet faktiskt. Det ska tydligen inte vara bra att hålla på för länge, men om det tvista de lärda. Jag tycker iaf att det är ett bra sätt att bryta dåliga vanor för att efter ett par månader få till en riktigt hållbar livsstil. Man inser ju att man faktiskt inte behöver potatis/ris/pasta för att maten ska vara komplett. Supergott utan också! Osv.

    Efter två operationer med efterföljande strikta dieter ordinerade av läkare gick jag ner alldeles för mycket i vikt. Jag var tvungen att äta upp mig lite för jag tyckte inte om att vara så smal. Jag var faktiskt normalviktig då också (i nedre kanten enl bmi), men trivdes bättre med mig själv med två kilo mer på kroppen!
    Men det blev för mycket av det goda och nu skulle jag gärna gå ner 3-4 kg inför bröllopet. De där sista svåra. Så på tisdag börjar jag och sambon igen.
  • Smuppr­a
    Äldre 29 Jan 15:19
    #20

    Om det tvista de lärda. Jag är inte en av de lärda. Det finns de som påstår att det är helt riskfritt men också de som påstår att hjärnan tar stryk om man äter så i många år. Vad som är sant? Ingen aning!

    Självklart ska man inte återgå till den livsstil man hade innan. Det fattar ju vilken grankotte som helst att det är oklokt. Men jag kommer inte använda det som en helt ny livsstil, utan som en hjälp till en bättre livsstil. Den är perfekt för att bryta sockerberoende och få koll på kolhydraterna.

    Men att vara en "halv"(?)-lchfare bland sådana som strikt följer lchf är ingen god idé. Vi kan inte "omvända" varandra. Anledningen till att jag skrev var för att Amorvincitomnia87, liksom jag, inte är överviktig, vill gå ner några få kg och har en "sambomage". När jag har några få kg att gå ner blir jag inte övertygad om att dieten/livsstilen är något för mig för att andra går ner 20kg av det. Det är ju de sista få kg till målvikten som är svårast, och det är inte säkert att de sista 3 kg funkar att få bort med alla dieter/livsstilar som förespråkas.

    Förresten måste väl alla överviktiga byta livsstil för att uppnå viktminskning? Men att lchf nödvändigtvis måste vara den slutgiltiga livsstilen för ett lyckat resultat och kvarstående, bara för att man börjar med den, är jag inte överens med er om.

    Men men... Fred i lchf-tråden.

Svar på tråden Någon som testat LCHF?