• knyttan

    Någon som testat LCHF?

    Aniara4 skrev 2011-01-29 11:01:57 följande:
    Och ja, man får vara mätt och nöjd hela tiden!

    Men man ska också veta om att man oftast får omställningsproblem i början, det kan bli ett par veckor av trötthet, huvudvärk, bottenlös hunger och trögtänkthet innan energiproduktionen ställt om sig helt, men när man väl kommer igenom den perioden brukar det blir tvärtom - man blir piggare och smartare och slipper alla jobbiga blodsockerdippar!
    Jag håller med där! Jag provade LCHF för ett par år sedan och tyckte de två första veckorna var rätt jobbiga minns jag, med yrsel och huvudvärk och illamående. Sen gick det finfint!
    Tyvärr flyttade jag sen hem till min m2b och hans familj som har italienskt påbrå (pasta,pasta, pasta, pizza, pasta, pizza) så de kilo jag gått ner (ca sju kg på tre månader) gick jag upp igen. Om man tänker att det är en diet är man nog fel ute. Man ska också vara medveten om att det kan bli krångligt i längden, givetvis beroende på hur man lever, arbetstider etc, för man måste ALLTID se till att planera vad man ska äta, för man kan inte bara ta en macka på pressbyrån eller så om man skulle bli hungrig.
    Om man tränar ganska mycket ska man också tänka på att de första veckorna kan bli väääldigt sega, man har liksom ingen "utväxling" i kroppen och det kan vara så attt man får blodsockerfall (hände mig). Men om man tar det lungt precis i början kan man träna som vanligt sedan.
Svar på tråden Någon som testat LCHF?