• Aniara­4
    Äldre 29 Jan 10:59
    6162 visningar
    20 svar
    20
    6162

    Någon som testat LCHF?

    Jag har ätit LCHF i tre år och gått ner drygt 20 kilo, det mesta under det första året. Sen har det stått still rätt länge, men jag nyligen kommit fram till att jag nog äter för mycket - jag åt nästan lika mycket som jag gjorde i början, trots att jag vägde 20 kilo mindre! Så nu prövar jag mig fram hur mycket jag faktiskt behöver för att hålla mig mätt.

    Förutom viktminskningen och att jag äntligen blivit fri från mitt sockermissbruk (känner inget som helst sötsug så länge jag inte gör några avsteg!) har jag blivit av med mina plågsamma ledinflammationer som gjorde att jag inte kunde gå i trappor eller plocka in porslin i skåpet. Jag har MYCKET mindre migrän och huvudvärk, och jag slutade snarka inom ett par veckor efter att jag började med LCHF. Min IBS har förbättrats dramatiskt. När jag gör avsteg och äter kolhydrater så kommer alla problemen tillbaka som ett brev på posten. Så jag går aldrig mer tillbaka till kolhydratkost!

    Jag tror inte alla behöver äta så strikt som jag måste göra för att må bra. Är man inte kraftigt överviktig, diabetiker eller sockermissbrukare räcker det nog väldigt långt att bara skippa socker och spannmål, men kanske ta en potatis då och då eller rentav en frukt - fast frukt är väldigt överskattat, innehåller jättemycket socker och försumbara mängder vitaminer. Grönsaker är mycket nyttigare! Men mjöl och socker är dåligt för ALLA, det är jag helt övertygad om. Liksom margarin och oljor med mycket omega 6 - ät smör, men ta lite mindre då om du är fettskrämd.

    Det bästa stället att skaffa information om man är intresserad är www.kostdoktorn.se och kolhydrater.ifokus.se .

  • Aniara­4
    Äldre 29 Jan 11:01
    #13

    Och ja, man får vara mätt och nöjd hela tiden!

    Men man ska också veta om att man oftast får omställningsproblem i början, det kan bli ett par veckor av trötthet, huvudvärk, bottenlös hunger och trögtänkthet innan energiproduktionen ställt om sig helt, men när man väl kommer igenom den perioden brukar det blir tvärtom - man blir piggare och smartare och slipper alla jobbiga blodsockerdippar!

  • Aniara­4
    Äldre 29 Jan 14:09
    #18

    Det finns inga som helst belägg för att det skulle vara farligt att äta LCHF någon längre tid. Om man har hittat något som funkar, varför gå tillbaka till den kost som gjorde en överviktig och i många fall sjuk till att börja med?

    Som sagt, det är INTE en tidsbegränsad diet, det är en livsstil. Som man kan välja att lägga på mer eller mindre strikt nivå.

Svar på tråden Någon som testat LCHF?