Inlägg från: Augusti2010 |Visa alla inlägg
  • Augusti2010

    Någon som planerar för 2010?

    Här är en till! Jag är ganska ny här, men tycker inte heller om att hoppa in som ny i en tråd med femtioelva inlägg...

    Siktar som synes på augusti 2010, har varit förlovade sedan 2006, men jag har pluggat och nu har vi nyligen fått barn. Annars skulle det nog ha blivit den här sommaren. Men man vill ju spara lite på det goda, nu njuter vi av vår underbara dotter, och vill inte ställa till med bröllop mitt i allt det här nya. Dessutom vill vi gärna att dottern ska vara tillräckligt stor för att vara brudnäbb =)

    Vi har tittat runt lite på ställen för festen, men inte hittat något som känns helt rätt, så nu har vi utökat sökradien till grannstaden =) Ska kolla på ett ställe som verkar lovande i januari. Annars har vi inte kommit särskilt långt. Tror att vi kommer lägga det lite på is när vi väl har bokat festlokal och kyrka. Det kan nog bli lite mycket att ha detta i huvudet varje dag i nästan två år... Men har man datum och lokaler spikade kan man koppla av och bara njuta av tanken ett tag.

  • Augusti2010

    Vilken budget man får räkna med beror helt på hur festen är tänkt och till mindre del på antalet gäster. Kostar hyran av lokalen något eller är det liksom inbakat i kuvertpriset? Buffé eller sittande middag? Medhavd alkohol eller ställe med serveringstillstånd? Det sistnämnda gör enorm skillnad i budgeten. Vi räknade med runt 20 000 kr bara på dricka till middagen på ett ställe där med serveringstillstånd. Jämför med att åka till/beställa från Tyskland för 5-7 000 kr... Och då är det all dricka, även till baren. Hyra/köpa kläder? Bjuder ni på tärnan/marskalks kläder eller bekostar de det själva? Ringen är en kostnad som kan variera oerhört, liksom fotograf.

    Personligen räknar jag mer efter vad lokal, mat, dricka, ring och klänning kommer att gå på, det är de stora kostnaderna. Resten kommer ju att komma lite pö om pö, inbjudningarna ett tag innan, håruppsättning och smink dagen B, och många saker debiteras i efterskott. Vi vill ha herrgård/slottskänsla, men samtidigt helst möjlighet att ha med egen alkohol. Sittande middag, två- eller trerätters plus tårta. Vi har hittat ett ställe som verkar lovande, men ska dit och kolla i januari. Om det blir det räknar vi med 50 000 kr (högt avrundat) för själva festen med "tillbehör" (lokal, mat, dricka, personal). Vi räknar med 55-60 pers. Sen tillkommer ring, klänning, hans kläder, fotograf och en massa annat smått.

    Oj, det blev visst lite långt =)

Svar på tråden Någon som planerar för 2010?