• Avath

    IBS

    Några här som lider av IBS? Vet att det är många där ute i Sverige som gör det.

    Hur håller ni magen i trim och måendet bra?

    Jag har försökt titta över vad jag äter för orkar inte med mina symptom längre! Min mage sväller upp sig otroligt mycket när jag ätit, och vill inte ha svullen mage som spänner mot klänningen (som är en smula liten men vad gör man inte för den perfekt klänningen). Det enda som jag hittat som jag kan äta utan att må illa/bli svullen av är kokade grönsaker och fullkorns couscous.

    Tips någon?

  • Svar på tråden IBS
  • Avath

    jag blir förstoppad och när den inte får plats nå mer längre så får jag fruktansvärda kramper och sen blir det löst.

    min doktor sa att det inte finns något de kan göra, får helt enkelt acceptera att min mage kommer vara dålig resten av mitt liv.... som tur är har jag en fantastisk akupunktör som jag kan gå till som fixar allt jag har problem med. men har inte råd att gå så ofta som jag skulle behöva för att fixa det.

  • Avath

    Ja, man rusar till toan och jag mår hemskt illa när tarmen krampar så och rör på sig så mycket på en gång och samtidigt fryser jag. Gud. Den första doktorn jag träffade gav mig laxerande medel som jag skulle ta. Herregud, jag satt på toa och skrek av smärta, och jag spände mig så mycket i benen att jag insåg plötsligt att jag stog upp. Det kändes nästan som om någonting gick sönder inuti. Gjorde så hemskt ont. Har inte velat ta laxermedel någonsin igen, även om jag har varit förstoppad i över en vecka.

    Känns som om läkarna inte tar en på allvar. Har bara haft en som verkligen ville hjälpa mig, men jag bor i en sån stad som har läkare man hyr in tidvis och sen försvinner dem igen. Känns som jag står ensam i det, skulle vilja träffa en dietist men ingen läkare vill hänvisa mig och säger bara "ät inte sånt du mår dåligt av" herregud. Ska jag leva på kokta grönsaker resten av livet?

    Tycker inte om att tänka på hur dålig min mage är för blir ledsen och känner mig uppgiven inför framtiden, till och med imorgon, med magen så här =0(

  • Avath

    Visst är det hemskt med svullnaden? Man äter lunch och sedan är byxorna för små resten av dagen haha.

    Jag äter musli med dofilus yogurt till frukost och det har hjälpt lite, och jag dricker såna där shots innan jag äter middag och det hjälper lite med svullnaden.

    Vet inte om jag kan fixa snörning på min klänning. Den är från 40talet så jag vet inte hur mycket jag vill riskera med ändringar =0)

  • Avath

    jag köpte ett probiotiskt piller på hälsokosten när min mage var riktigt, riktigt dålig och jag skulle resa till usa veckan efter. De hjälpte rätt bra men är så dyra. Är studerande etc. Blev riktigt gasig av dom också hahah.

  • Avath

    Jag har provat allt möjligt. Jag har märkt att jag blir mindre illamående när jag dricket t ex ett glas pepsi eller något annat kolsyrat. Däremot kan jag inte dricka mjölk utan att det känns tungt i magen. Vatten brukar jag få små kramp av

  • Avath

    Gud jag hoppas jag kan klura ut min IBS som du har gjort. Har du några bra recept som du kan dela med dig av? =0)


    lilltass skrev 2008-09-02 23:03:11 följande:
    Hej!Jag fick diagnosen IBS för ca 8 år sedan och då var jag verkligen dålig hela tiden. Hade kramper och var dålig i magen flera gånger i veckan. Jag har varit hos en massa läkare och fått många olika råd men efter ha testat allt så har jag äntligen hittat vad som passar mig och mina magproblem. Nu har jag inte haft problem med magen sedan oktober 2006! Och det är verkligen underbart om man jämför med kramper och dålig mage flera gånger i veckan. Men det jag har kommit fram till är att jag inte kan äta mjölkprodukter, vitt mjöl, fett, färdigmat och snacks. Jag har uteslutit allt sånt och äter aldrig halvfabrikat. Jag bakar mitt eget bröd så att det inte finns något vetemjöl eller jäst i brödet. Det som funkar bäst är att äta "ren" mat, för mig iallafall. Jag har ätit medicin förut men nu äter jag enbart probiotika från hälsoapoteket och det räcker i kombination med bra mat. För mig känns det helt otroligt underbart att det finns sätt att kontrollera IBS och att jag kan leva normalt nu till skillnad från förut.
  • Avath

    Jag skulle rekommendera till alla som lider av IBS eller liknande att hitta en duktig akupunktör. Jag gick hos en för mina rygg besvär förut och han fick bort smärtan och de bakomliggande orsakerna (känslor som stoppar upp energi flödet)... något som allehanda läkare, mediciner och sjukgymnaster inte kunnat hjälpa mig med.

    Så nyligen när min IBS helt enkelt tog över mitt liv för mycket så ringde jag upp honom (något jag borde gjort för länge sen) och har nu varit där två gånger och är MYCKET bättre. Han har en ny teknik som en kines har klurat fram som tygligen ska funka mot alla slags magbesvär. Min akupunktör hade provat den på två andra patienter och både hade förbättrats markant.

    Jag med!!!! Jag kan äta utan att må hemskt illa, jag kan äta VAD JAG VILL! utan att får panik ont i magen. Jag har mer energi och jag går på toa oftare utan att det är obehagligt.

    Han sa att en till två behandlingar till och så borde alla mina besvär vara borta.

    "Nackdelen" till behandlingarna är ju att jag måste bearbeta de känslor som har gjort så att jag har IBS. Emotionell stress sätter ju sig ofta i magen.

    Jag är på väg mot ett friskare liv. Jag hoppas någon annan här inspireras till att låta sig prova på andra sätt att laga sig själva utan mediciner och västerländska doktorer.

    =0) Jag är väldigt glad. Jag kan äta choklad!

  • Avath

    Jag åt nyss en mjölkfri kanelbulle så jag anser att jag gör min mage gott ;)

Svar på tråden IBS