• Äldre 19 Aug 15:41
    61438 visningar
    269 svar
    269
    61438

    Hjälp... Jag klarar inte det här längre...

    Det här låter som ett klassiskt fall där den ena parten upplever sig ha kämpat länge för en relation och när den andre upptcäker det så har den första parten redan börjat ge upp.

    Skriv ett brev till din fru där du förklarar det du skrivit här. Hur du vill förändras ur att fastna i negativa tankar och tror att det går. Vad du vill för er istället. Hur du känner.

    Kanske lyssnar hon färdigt då och hittar nog med kraft för att våga hoppas på rådgivning för er och en väg till bättre kommunikation.

    Lycka till!

  • Äldre 19 Aug 16:08
    #9

    Jo, jag förstår precis. Men är du allvarlig så måste du försöka hitta ett sätt att kommunicera till henne att den här gången är annorlunda, att du är beredd att förändras. Du kanske måste visa det, inte bara säga det... o gång på gång dessutom.

  • Äldre 20 Aug 10:12
    #33

    Håller med dids, du måste ställa krav på hennes uppförande och åtagande för att kunna rädda er relation - om hon nu vill det.

    Och så måste du visa att du vill ha henne samtidigt som du ställer krav på henne och hennes agerande i ert förhållande.

  • Äldre 20 Aug 10:25
    #38

    Ja, men jag tror du (om inte annat för din egen skull) måste begära att hon väljer. Hon kan inte få leka med dig och er relation såhär. Antingen så har hon en annan eller så gör hon slut, stannar hos dig och ni går i rådgivning.

    Jag förstår precis var ni är, kunde mycket väl hamna där själv och tror det är det enda raka. Om inte annat för din framtida självkänsla, vilket du faktiskt har mer ansvar för än nånting annat i den här soppan.

  • Äldre 20 Aug 10:56
    #45

    Mycket välformulerat - precis vad jag hade velat säga!

    Fröken Larsson skrev 2008-08-20 10:39:36 följande:


    Hej Johan! Jag har läst tråden och jag lider verkligen med dig. Förstår att det är jobbigt att befinna sig i den sits som du/ni är i, du verkar vara i princip låst i situationen och bollen ligger hos henne - om du ex. markerar att du inte tolererar att hon sover hos "Bernt" så är du rädd för att hon ska lämna dig, även om det att hon gör det sliter sönder dig. Fruktansvärt.En tanke slår mig bara. Jag har en vän, en underbar kompis på alla sätt men urdålig som pojkvän då han är notoriskt otrogen. (Jag lägger inga värderingar i det just nu, då det är hans sätt att resonera som jag vill få fram här.) Hans tjej (de har gjort slut otaliga gånger men hon är beredd att kämpa för honom och står alltid och väntar när han vill komma tillbaka till henne) mår jättedåligt över att känna att han ofta föredrar andra tjejer framför henne, men hon vägrar också markera på skarpen att hon inte accepterar hans beteende eftersom hon av naturliga skäl tror att då kommer hon aldrig att få hela hans hjärta. Kanske säger hon det i ord, men vad betyder ord så fort hon står där på nytt med öppna armar när han behagar komma tillbaka? Min poäng är att då jag och min killkompis har pratat om detta så säger han att hennes ständigt förlåtande agerande paradoxalt nog är en av faktorerna till att han gång på gång lämnar henne. Han menar att hennes beteende får henne att förakta henne lite grand, just för att hon kör över sig själv om och om igen. Han tror när han ärligt rannsakar sig själv att det som skulle få honom att vilja stanna är om hon visade sig själv respekt, blev asförbannad och körde ut honom med huvudet före. DÅ skulle hon visa sig som den starka kvinna som han skulle vilja leva med. Han kan inte fullt ut älska henne eftersom han märker att hon inte respekterar sig själv. Det här blev lite rörigt kanske, men jag menar att man kanske MÅSTE stå upp för sig själv ibland, även om det riskerar att rasera allt. Ditt beteende kanske signalerar fel saker för din fru? Kanske behöver din fru känna att "Oj, han accepterar inte att jag velar fram och tillbaka med en annan man, det måste betyda att han verkligen älskar mig.". Bara en tanke. Personligen förstår jag din fru som kanske ser det som sin rätt att vara egoistisk och vela fram och tillbaka då hon har kämpat sig trött, samtidigt som jag tycker att om hon är gift med dig så har hon fortfarande skyldigheter. Du är trots allt fortfarande hennes man och hon har lovat att under alla omständigheter älska och stödja dig i nöd och lust, gäller inte det än? Hon kräver ständiga bevis på din kärlek samtidigt som hon vill sova hos en annan man?! Hon måste ju välja, och om hon är idiotisk nog att välja 19-åringen som bor hos mamma och inte kan tvätta eller betala räkningar själv så får hon skylla sig själv. Jag tror att det mer är nyhetens behag som lockar...Det här blev långt. Mest ville jag egentligen bara säga att jag önskar dig och er båda lycka till./Anneth
  • Äldre 20 Aug 11:29
    #56

    Sluta vela, ta ansvar för dig själv. Såhär kan du faktiskt inte ha det, oavsett vad du tror är bäst för henne. Bäst för dig är att inte bli så överkörd och utnyttjad.

    Ledsen att jag säger det, men du ursäktar henne så. Det kallas medberoende...

Svar på tråden Hjälp... Jag klarar inte det här längre...