• brudtärna hålla tal?

  Sön 4 maj 2008 15:37 Läst 34238 gånger Totalt 30 svar
  Visar endast inlägg av EnaOline - Visa alla inlägg
  EnaOli­ne
  Återställ
  Sön 4 maj 2008 15:37

  Hej!

  Ska brudtärnan hålla tal? Jag hade hoppats på det men min brudtärna vill inte? Hrmm.. hur hade ni reagerat på detta??Jag kan ju inte tvinga henne, men varför vill hon vara brudtärna, varför säga ja om hon inte vill hålla tal?

  TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2008-05-04 15:46
  Saken är den att hon har känt mig längst och jag hade hoppats på att hon ska hålla tal, det sa jag till henne redan när jag frågade henne om hon ville bli min brudtärna.

  Sedan mejlade jag henne om det och fick inget svar på den frågan. Skickade sms fem dagar senare då skriver hon att hon inte vill hålla tal men vara min brudtärna, varför inte säga nej istället för att bara inte svara på mejlet? sånt är ju bra att veta när man planerar ett bröllop. Jag ska inte behöva dra ur henne svaret. Känner mig lite besviken och sårad faktiskt! Uff!

  Aja det löser sig säkert på något vis.

  TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2008-05-04 17:30
  Jag vill absolut inte tvinga någon till att hålla tal! Jag håller på och skriver ihop festprogrammet, därför ville jag veta om hon skulle hålla tal, för från början sa hon ju att hon skulle det.

  Jag blev bara lite nervös när hon ångrade sig helt plötsligt, för hon ska även fixa mitt hår, vill inte att det ska ske helt plötsligt heller. Hon är ganska spontan av sig och kan ångra sig saker helt plötsligt, det har skett förr vid andra tillfällen, men jag har känt henne sen vi var pytte små och ville ha henne som brudtärna, men jag har ärligt talat varit lite nervös över att hon ska ångra sig under bröllopet också, men jag har litat på henne osv. Lång historia... självklart ska hon få vara min brudtärna ändå, fast hon inte håller tal, men det var lite trist att hon ångrade sig bara sådär och inte sa det till mig, istället valde hon att ignorera mina mejl osv.

 • EnaOli­ne
  Återställ
  Sön 4 maj 2008 15:55 #2

  saken är den att hon är så duktig på att hålla tal, så det handlar ju inte om att hon är blyg eller så. Hon har hållit mycket föredrag osv. men men... hon kunde ha sagt att hon vill vara min tärna men inte hålla tal från första gång hon fick erbjudandet! Det är likadant när det gäller min frisyr, hon vill fixa frisyren på mig, ber mig mejla foton, sen får jag inte svar på om det går att göra den frisyren på mig, eller något. Sånt är ju uppskattat att veta så jag hittar en frisör istället.

  Det skulle ju som sagt hjälpa oerhört om hon kunde säga ifrån i tid så jag hann ordna upp det på annat vis. Jag ska ringa henne och ta ett snack med henne, istället för att klaga här.. hihi..

 • EnaOli­ne
  Återställ
  Sön 4 maj 2008 17:17 #4

  jo jag har ringt och pratat med henne! jag vill absolut inte tvinga henne, men när jag frågade henne att bli min tärna då sa jag att jag också hoppades på att hon skulle hålla tal och då gick det bra, därför blev jag besviken/ sårad... då kunde hon ha sagt det från början.

 • EnaOli­ne
  Återställ
  Sön 4 maj 2008 17:20 #5

  och även ha sagt det vid senare tillfällen, hon har fått flera tillfällen att säga nej, det är väl bättre att hon säger nej till talet redan från början istället för att bara ignorera mejlet jag skickade, sms:en osv. Det var ju hon som ville att jag skulle skicka mejl till henne. Aja det har löst sig ändå så. Men jag är fortfarande besviken. Tycker det är dålig stil att ena stunden säga je och i nästa varken säga ja eller nej och plötsligt säga nej... Man vill ju kunna lita på sin brudtärna, tänk om hon ångrar sig om frisyren också? förstår ni hur jag tänker?

 • EnaOli­ne
  Återställ
  Sön 4 maj 2008 17:21 #7

  jag vill ju inte att hon kvällen innan bröllopet ska säga, nej jag vill nog inte göra frisyren heller, lite framförhållning är inte för mycket begärt tycker jag.

 • EnaOli­ne
  Återställ
  Sön 4 maj 2008 17:22 #9

  men jag vill inte och ska inte tvinga någon att hålla tal, hon har ju haft valmöjligheten att säga det från början... säga nej alltså. Hon kunde ha sagt jag är gärna din tärna men jag vill inte hålla något tal.

 • EnaOli­ne
  Återställ
  Sön 4 maj 2008 17:24 #10

  det beror väl helt och hållet på hur man har sitt bröllop osv. jag vill inte bestämma över om de ska ha tal eller inte, det var mer som ett önskemål och hon sa ja. det är jag som ska fixa allt med fest programmet osv. därför ville jag veta det för jag ska skriva det i programmet. Jag vill absolut inte planera min möhippa! Det blir ju hur trist som helst! :)

 • EnaOli­ne
  Återställ
  Sön 4 maj 2008 18:00 #12

  hon sa att hon inte känner för det

 • EnaOli­ne
  Återställ
  Sön 4 maj 2008 20:00 #17

  tack för era synpunkter! Jag ville väl att någon skulle hålla tal från brudens sida, jag har ju inga anhöriga som kommer att komma på bröllopet, därför känns det lite extra om någon från min sida också kunde/ ville hålla tal.

 • EnaOli­ne
  Återställ
  Sön 4 maj 2008 20:01 #18

  och saken är den att jag då blev jätte glad över att hon ville hålla tal och sen plötsligt inte, det kom väl som en chock! jag vill absolut inte tvinga henne till att hålla tal...

 • EnaOli­ne
  Återställ
  Sön 4 maj 2008 20:25 #20

  FruHamberg
  Tack det ska jag göra!

 • EnaOli­ne
  Återställ
  Sön 4 maj 2008 21:24 #23

  jag räknar inte med att hon ska hålla tal, men varför lova att hålla tal o sen säga nej jag känner inte för det? det tycker jag är respektlöst! Jag tycker heller inte att det är en rättighet att någon ska hålla tal för mig, absolut inte! Det var faktiskt hennes idè om att skriva att hon ska hålla tal i programmet, det är därför jag blev besviken. Men självklart ska hon slippa hålla tal, jag vill inte tvinga till någon till något. Jag har kommit på idèn att faktiskt själv hålla tal men det ska bli en överraskning, inget jag kommer skriva med i programmet. ;) Det är självklart viktigt att alla ska ha kul och inte bara jag och jag vill verkligen inte att någon ska snacka skit eller inte känna sig uppskattad.

  Saken är den att jag sa till henne när jag frågade henne att vara min tärna att det hade varit kul om du ville hålla tal, men självklart gör du som du vill, då sa hon att hon gärna vill hålla tal och att det var en självklarhet, hon föreslog att jag skulle skriva det i programmet, hon tyckte det skulle kännas mindre krystat/ nervöst då. Och sen helt plötsligt, när jag ville veta vad jag skulle skriva i programmet, då vägrar hon svara på mejl eller sms och sen säger helt plötsligt att hon inte känner för det... det finns lite finare sätt man kan säga nej på tycker jag. Men jag och hon har pratat om det här och rett ut det, så det är inga problem, jag blev bara lite sårad/chockad i just det ögonblicket och sättet hon sa det på.

  Tack för alla era råd!

 • EnaOli­ne
  Återställ
  Sön 4 maj 2008 21:34 #26

  nej jag tänker inte tjata på henne, det vill jag inte, jag sa det till henne att jag respekterar att hon inte vill, vem vet hon kanske vill överraska mig? hihi Annars är jag faktiskt helt säker på att bröllopet kommer att bli helt underbart, med eller utan tal ;)

 • EnaOli­ne
  Återställ
  Sön 4 maj 2008 21:50 #28

  Ja absolut, det vet jag! ;) Jag gifter mig ju med en fantastisk man! hihi

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll