• lillaj
    Äldre 15 Jan 16:38
    12898 visningar
    25 svar
    25
    12898

    Hur många tar lån för att gifta sig?

    Jag och min blivande överväger ett mindre lån till vårt bröllop (inte hela beloppet men en del eftersom vi har sparkonto) - grejen är att vi tjänar bra normalt sett men nu lever vi snålt pga. föräldrapenning. Vi skulle kunna vänta med att gifta oss och spara eftersom vårt bröllop inte kommer kosta mer än ca 50 000 så är det inga större problem. När vi båda efter föräldraledigheten börjar jobba är det inga problem att betala lånet eftersom vi brukar kunna spara rätt bra i vanliga fall. Men nu vill vi kunna vara hemma med sonen så länge som möjligt OCH under tiden gifta oss eftersom vi har tid till planering och allt känns passande.

    Alternativet är att man lånar av någon närstående, kanske det bästa alternativet om den möjligheten finns. Eventuellt kommer vi göra det.

  • lillaj
    Äldre 15 Jan 16:42
    #4

    Men vi skulle aldrig välja de låneformer som finns på marknaden med hög ränta utan ordna det på annat sätt i så fall, bank eller via som sagt närstående.

    Om man väljer att låna eller ej är ju upp till var och en men man bör nog tänka genom det mer än en gång. Har man många lån t.ex. bil, hus och studielån kanske det är tungt. Vi har inte mer är studielån.

Svar på tråden Hur många tar lån för att gifta sig?