• Lilla Li
    Äldre 14 Nov 11:06
    72014 visningar
    653 svar
    653
    72014

    Bilvande brudar i Jönköpingsområdet? Del2

    Tomterna låg mellan 150000-300000 beroende på storlek och läge. Fanns i Rogberga, Ölmstad, Gränna och Svarttorp. Vi kommer nog leta tomter dels genom husfirman men också privatägda tomter.

  • Lilla Li
    Äldre 14 Nov 11:20
    #0

    Jag tror faktiskt det är billigare att köpa genom husfirman. De tomter jag sett utannonserade kostar runt 300000-400000 kr och då tillkommer det ibland att man måste dra vatten och el till tomten. Husfirmans tomter är ju "körklara".

    Njäe vi kollade lite på min vigselring när vi valde ut våra förlovningsringar. Jag vet ungefär hur jag vill att den ska se ut. Han tror att han får vara med och bestämma. ;) Men jag har överlåtit till honom i alla fall att välja vad som ska graveras inuti. Så det får jag inte veta förrän på bröllopsdagen! :)

    Märkte förresten nu att jag glömt förlovningsringen hemma... Tog av mig den när jag diskade igår. Känns jättekonstigt att inte ha den på sig!

  • Lilla Li
    Äldre 14 Nov 12:05
    #0

    Vi använder oss också av guldsmedjan. Där köpte vi förlovningsringarna och därifrån ska min vigselring komma också. :)

    www.gotenehus.se hade de ett par tomter uppåt Gränna-trakten. Såvitt jag förstod så är de köpklara. Du binder dig ju till att köpa hus via Götenehus också då givetvis, men ändå.

    Sen finns det ju en del privatägda tomter i Gränna som utannonseras. Kolla på www.hemnet.se

  • Lilla Li
    Äldre 14 Nov 13:00
    #0

    Shiliz: De vigselringar jag kollade på låg runt 2500-3000. Men det beror ju lite på hur de ser ut, hur många stenar det är osv.

    Hela huspaketet - tomt och nyckelfärdigt hus - kommer antagligen landa på ca 2 miljoner. Det är mycket pengar - men köper man att gammalt hus så kommer man antagligen inte vara nöjd och bara flytta in, utan vill renovera, bygga om osv. Så köper man ett gammalt hus för 1,5-2 milj så tillkommer kostnader för ombyggnationer. Det gör det ju inte på de här nya husen. Så resonerar vi, det är det som gör att vi tänker bygga nytt. Då slipper vi dessutom underhållskostnader (för saker som går sönder och behöver bytas ut m.m.) de närmaste 10 åren i princip. :D

  • Lilla Li
    Äldre 14 Nov 13:41
    #0

    Andromeda: Nej jag tycker inte det är dyrt alls. Inte om man tänker att man får ett nytt hus som man inte behöver lägga mer pengar på under de närmaste åren. :) Men många andra kan tycka att det är mycket pengar.

  • Lilla Li
    Äldre 14 Nov 13:53
    #0

    Shiliz: Insatsen har jag ingen aning om. Vi har inte kommit så långt att vi kollat upp med bank och sånt än. Men jag har hört att det inte är någon insats i nya hus. Andromeda, du kanske vet?

    Vi kommer sälja vår lägenhet efter årsskiftet och använda pengar från vinsten till det nya huset. Eller hur det nu blir.

    Tror inte guldsmedjan har någon hemsida... Är du som jag, kollar hellre hemsidan istället för att orka ringa? ;)

  • Lilla Li
    Äldre 14 Nov 14:07
    #0

    Aaa... För oss blir det som sagt efter nyår. Då får vi skatta mindre på vinsten för lägenheten när vi säljer den. Fast sen blir det ju antagligen så att vi inte kan sälja vår lägenhet förrän huset står klart - måste ju bo nånstans under tiden! ;)

  • Lilla Li
    Äldre 14 Nov 14:18
    #0

    Andromeda: Jo det tar ju ett tag. Själva husbygget, från bottenplatta till nyckelfärdigt hus, tar 2 veckor med det företag vi tittat på. Vi kommer välja ett hus som är som en byggsats, möjligtvis några små justeringar men inget stort. Så det som kommer ta tid är att planera tillval m.m., få bygglov, ta lån osv. Har beställt kataloger från 6-7 företag så när vi får dem börjar planeringen på allvar! :D Ska bli jättekul!

    Har ni ett arkitektritat hus eller är det "byggsats"?

  • Lilla Li
    Äldre 14 Nov 14:27
    #0

    korall: Aaa jag är i stort sett färdig. När jag kommer hem kan jag skriva ut här vilka punkter jag har med.

    Shiliz: Nej jag har inte tänkt ha handskar. Men tycker det kan se väldigt vackert ut!

    Andromeda: När började ni planera och när kommer ni flytta in? Eller har ni redan gjort det kanske...

  • Lilla Li
    Äldre 14 Nov 14:27
    #0

    Andromeda: Jodå. Satt precis och tänkte på det! caranlachiel@hotmail.com har jag.

Svar på tråden Bilvande brudar i Jönköpingsområdet? Del2