• lingon­ben
    Äldre 13 Sep 20:19
    39439 visningar
    27 svar
    27
    39439

    min sambos datorspelande går före allt

    Där har jag varit och när han spelade 40 h i veckan- lika mycket som han också var borta på jobbet så fick jag nog, för han kunde inte sluta. Tillslut åt vi itne tillsammans längre, eller la oss om kvällen och sov ihop eller såg film tillsammans, han skulle alltid "Groupa" för att nu var de andra "online" och tillsammans med dem spå "Levlar" man så fort.... bla bla bla....
    Jag gjorde precis allt, jämt och ständigt i hemmet.
    "Diska? Måste jag diska så vet du att jag blir på dåligt humör, för ajg tycker inte om det, och då kommer det ju bara gå ut över dig..." så gick han och spelade.
    När han kom hem efter jobbet, slängde väskan på golvet och gick och slog på datorn och skippade middagen man gjort, eller slängde i sig den och var sedan borta framför skärmen resten av kvällen.
    Vi fick göra ett schema för hur han "fick" spela tillslut, för det var helt sjukligt. och att styra över någon är ju vansinnigt, det blir ju ingen lycklig av. Så började han förhandla. "Om jag dammsuger, då måste jag ju ha förtjänat mer tid att spela?!?"
    Kärleken är blin heter det. Jag var blind ett par år, usch så dumt! Sedan åkte han ut med näsan före och ååååh vad skönt!
    Nu har jag en sambo som gör saker med mig, som älskar att vara med mig, som lyssnar, förstår och intresserar sig för oss.
    Jag vet inte hur du ska göra. Ni verkar ju ha det så bra annars, förutom detta spelande. Men visst är det ett missbruk. Tror faktiskt att man kan få hjälp med sådant. Men det beror ju på honom själv... vill han ha hjälp?
    Jag vet själv hur daton slukar ens tid. Den är farlig...

    Ja, det är min erfarenhet. Lycka till!

  • lingon­ben
    Äldre 14 Sep 08:09
    #0

    Jag håller inte med att du ska visa dig mer engagerad för hans spelande och ställa frågor. Vore det ett normalt intresse, som han ägnade sig åt några timmar/vecka, så kunde du ju stötta honom i det, vara intresserad och kanske prova på, för att förstå det han är inne i. Men inte som han är idag. Han går helt och hållet in i "sin värld" och stänger dig ute och ser- men bryr sig inte om att du du mår dåligt av det. Totalt respektlöst.
    Jag kände att jag kunde inte få mitt ex att sluta spela, då det verkade vara hans lv, mer värt än mi, och när schemat vi försökte oss på också sprack och han bara var som en oslig ande när han ite "fick" spela, då fick jag nog och åååååh vad skönt. Idag när jag inte har några som helst känslor kvar för honom längre så kan jag för mitt liv inte förstå att jag tillät honom slösa min tid på det sättet. All denna väntan... Nej huvva. Vänta inte, det ångrar du dig bara.
    Du behöver inte pang bom bryta upp, men kräv en förändring- för ER skull, för att det ska vara ett NI och för att man vill vara tillsammans och dessutom visar sin partner respekt.
    Väljer han ändå spelandet, då är det ju så han vill ha det och då skulle jag bryta upp om jag var du.

    Lycka till

Svar på tråden min sambos datorspelande går före allt