• cissig
    Äldre 11 Nov 12:49
    243986 visningar
    289 svar
    289
    243986

    Svampinfektion The NEVER ending story!!!

    Jag har läst en del av svaren här i forumet. Och mitt råd är att gå till en homeopat/biopat för att få ordning på problemen. Som många här säkert har erfarit hjälper det inte att följa de "vanliga" råden med bomullstrosor, tvätta med olja osv. Självklart är det bra och jag gör det själv, men det är något mer som ligger bakom.

    Enligt min biopat hade jag candida som det heter i tarmen och det är härifrån vaginan blir infekterad gång på gång så fort immunförsvaret där är det minsta nedsatt. Immunförsvaret går inte att göra så jättemycket åt, våra hormoner ser t.ex till att immunförsvaret blir nedsatt varje månad för att inte stöta ut ett befruktat ägg.

    Därför gäller det att komma åt problemet. Och enligt henne gör man det genom en svamp-diet plus svampdödande medel plus probiotika (mjölksyrabakterier).

    Svampdieten går ut på att man inte äter pasta, ris, potatis, bröd, frukt, mjölk (yoghurt o syrade produkter ok). Man äter inget som innehåller socker, vinäger, jäst eller svamp.
    Istället äter man rent kött och grönsaker. Griskött ska undvikas eftersom det ofta kan innehålla osynligt mögel.

    Den strängaste dieten kör man i två veckor, därefter kan man börja lägga till lite lite ris, kanske lite gröt, lite 100 % fullkornspasts osv. Sen fortsätter man dieten i tre-fyra månader och efter det blir väldigt många hjälpta, ca 95 procent.

    Jag har själv gått på dieten i två veckor nu, och visst är det jobbigt i början. Man är jättesugen på godis mm. Men det GÅR! Och till slut inser man hur nyttigt man lever och hur bra man mår.

    Jag ska inte säga att detta hjälper än. Jag är orolig varje dag för att jag ska börja känna nåt. Men jag hoppas hoppas!

    Enligt min biopat ska man abslut inte använda apotekets svampmedel och diflucan och liknande ansåg hon var rena rävgiftet som dödar lika många snälla bakterier som det dödar svamp. Därför får många tillbaka besvären efter behandling eftersom svampen bara blir försvagad. Är då tarmens immunförsvar samtidigt försvagat kan svampen lätt blossa upp igen.

    Jag tycker det är konstigt att sjukvården aldrig nämner den här dieten eller ens att man behöver fylla på med goda tarmbakterier om man äter en svampkur. Till och med jag som äter en snäll naturläkemedels-svampdödare har fått öka dosen med mjölksyra till det tredubbla.

    Jag hoppas på den här metoden, att den ska hjälpa mig.
    Alla tips är bra här och jag vet hur fruktansvärt det är med svamp. Man blir galen.

    Någon annan som provat det här`?

  • cissig
    Äldre 12 Nov 13:01
    #0

    Hej! Jag vill inte förringa vad ni tror att ni har för anledningar till att få svamp. De är säkert rätt.
    Men som INgemar här hade skrivit kommer svampen från tarmkanalen. Och även om underlivet är i obalans så skulle vi inte få svamp om vi inte hade den i oss från början. Den kommer inte utifrån!

    Svampen lever på socker, och får den inte socker dör den. Jag vet bara att många många har blivit hjälpta av diet, och det var det jag ville tillägga för att möjligtvis hjälpa någon.

  • cissig
    Äldre 13 Nov 17:12
    #0

    Hej igen.. en sida jag har haft mkt nytta av är den här:
    www.yeastinfectionadvisor.com/
    Där står det mesta!

    Jag tror det är individuellt från person till person. Men intressant iaf

  • cissig
    Äldre 14 Nov 21:27
    #0

    Usch och fy! Nu är svampen tillbaka. Och jag som trodde och hoppades på den här dieten. Men jag ska ändå ge det längre tid. Det kan ju tydligen ta tre-fyra månader innan man slipper svamp. Den här gången kliar det av någon anledning inte heller, utan bara "geggan" :(...
    Tycker ändå att jag känt mig fullkomligt frisk under den tiden jag slapp den, vilket inte har hänt innan. Magen har dessutom blivit mindre orolig, så jag hoppas hoppas att det sakta men säkert ger effekt.

    Shannon: Jag hoppas det går bra för dig. Det är viktigt att äta svampmedicin samtidigt som diet, plus mjölksyratabletter.

    Är det någon här inne som har använt Vivag i förebyggande syfte? Till exempel under de perioder när man vet att man har lätt att få svamp (för mig innan mens)

    Orkar inte med det här mer!

  • cissig
    Äldre 15 Nov 09:45
    #0

    Jag vet inte angående dieten. det är klart att man ska vara skeptiskt. Men det känns ju ändå logiskt att inte ge svampen den mat den äter. Och samtidigt ge medel som dödar den. Känns som man får vara öppen för allt när man har mkt svamp.

    Och vad gör man åt den dumma sjukvården som vägrar ta tester utan bara säger: "Testa pevaryl och om besvären försvinner då är det svamp". Inte tal om att kolla exakt vad det rör sig om.
    Blir så trött.

    "Svampen" eller vad det nu är verkar iaf (ta i trä) inte blomma ut som den brukar...

  • cissig
    Äldre 15 Nov 09:46
    #0

    Sen vet jag inte om man ska tro på alla undermedel, men man måste ju också tänka på att alla läkemedelsföretag också bara vill tjäna pengar. Pevaryl och Canesten hjälper ju absolut inte i längden heller.
    Är en djungel :)

  • cissig
    Äldre 15 Nov 22:42
    #0

    Hej igen..
    Jo jag har gjort det där testet precis när jag hade börjat med dieten och det visade mkt riktigt att jag hade svamp i kroppen. Hoppas bara det är riktigt, men det borde det ju vara.

    MIn diet har hållit på i tre veckor snart och det har gått hur bra som helst, helt fri från allt sötsug nu och mina vänner börjar ta efter och vill vara lika "nyttiga". Det är kul att man måste ta tag i sig själv och hitta nya recept och så. Så bara positivt hittills. Plus att "svampinfektionen" jag har nu fortfarande verkar vara väldigt lindrig. Jämfört med de föregående som varit riktiga pains!

    Så jag hoppas hoppas, men det är svårt att vara för optimistisk för man är så rädd att bli besviken.

  • cissig
    Äldre 16 Nov 09:42
    #0

    Jag tycker inte dieten är som att dra ut en tand när man haront. Att ha diet är som att ha diet så man ska slippa dra ut den där tanden. MEN jag tycker inte vi ska hålla på och beskylla varandras metoder, jag ser inte ner på någons metod här. Det enda jag vill är att kanske hjälpa någon. Men jag VET bara att det har fungerat för många. Kemiskt framställda läkemedel är det man ska ta till i sista hand.

    Shannon: jag kom på en sak som jag har läst nånstans. Det var att tjejer som har pojkvänner som dricker mkt öl lätt får svamp just efter sex. Vet inte om det kan vara nåt tips?
    Och du kommer klara dieten det lovar jag! Jag om nån kände uppgivenhet inför det, men det har gått så mkt över förväntan.

  • cissig
    Äldre 16 Nov 19:25
    #0

    Angående testet vet jag inte vad jag ska tro.. många kan ju ha candida utan att besväras av den, eller ås är det bara ett falskt test för att få sälja så mkt som möjligt.

    Men min nuvarande svampinfektion är iaf ingenting i jämförelse med hur det varit innan, så vad kan man tro annat än att det är dieten o medicinerna som sätter in.. hoppas iaf på det.

    Angående vad mna kna äta.. jag tänkte också så i början. Vad ska jag egentligen äta då?
    Men det finns mycket!
    Man får äta:
    *Allt kött utom gris (lite mindre nötkött också) Griskött innehåller tydligen ofta mögel.
    *All fisk
    *Alla grönsaker utom majs, kålrot, potatis, rödbetor (de är stärkelserika).
    *Ägg
    *Yoghurt, fil och syrade mjölkprodukter (gräddfil, creme fraiche t.ex.) Även grädde går bra.
    *Nötter och frön
    *Gröna äpplen (konstigt nog)
    *Ost i sparsamma mängder
    *Bär

    En dag kan se ut så här:
    Frukost: Kokt ägg med makrill i burk.
    Fil med blåbär och linfrö
    Lunch: Köttfärsfyllda paprikor med en sallad

    Middag: Gratinerad broccoli med pestotorsk och sallad.

    Som snacks äter jag mest morotsstavar och nötter.

    Efter två veckor får man lägga till typ knäckebröd utan jäst (finns några bra sorter), fullkornsris, quinoa och sånt.
    Funkar jättebra hittills.
    Men som jag sa viktigt att läsa innehållsförteckningar, socker döljer sig i allt allt allt. Likaså döljer sig jäst o vinäger i mkt.

    Och ja.. man går ner i vikt litegrann. Jag har väl gått ner tre kg ca på 3 veckor. Man blir dessutom piggare och håller sig mätt längre.

    MEn jag ska inte predika här. Jag är bara såå glad om det kan hjälpa någon.

  • cissig
    Äldre 19 Nov 15:33
    #0

    Är det någon här som har provat Citricidal (grapefruktkärnextrakt) mot svamp?
    Min svamp verkar nu försvunnen igen, helt utan behandling.. om det nu ens var det, hade jag inte sett något hade jag inte ens vetat att något var fel..
    Dieten tuffar på.. ok jag börjar känna ett enormt sug efter pepparkakor men men.. bara ta sig en liten sallad med fetaost och varmrökt lax istället :)

  • cissig
    Äldre 19 Nov 15:34
    #0

    Shannon: jag känner så mkt med dig! Vet hur extremt jobbigt det är med svamp. Tänk om alla bara kunde få bli svampfria!!
    Har du börjat med dieten än?

  • cissig
    Äldre 20 Nov 15:14
    #0

    Usch jag vet mkt väl hur det är att prata med näbbiga sköterskor eller inte ens komma fram. Eller få beskedet "att vi har en tid om två månader"

    Man kan ju bli galen.

    Svamp förstör så mkt..
    Men försök ge dieten en chans, senast idag pratade jag med en sköterska på kvinnokliniken och hon sa att hon har fått höra fler och fler som har blivit hjälpta av det och att det är väldigt nytt för sjukvården att svampen kommer från magen. Men att de tror på det.

    Har du varit hos en biopat någon gång Shannon?

  • cissig
    Äldre 21 Nov 10:09
    #0

    Shannon: Jag tycker dina besvär verkar fruktansvärda och rekommenderar dig starkt att gå till en biopat. Man ska inte ta alternativmedicinen för given, särskilt inte när man ser hur den svenska sjukvården beter sig. Där är det aldrig tal om att hitta underliggande faktorer eller arbeta främjande, utan bara bota problemen för stunden, vilket inte ger något resultat i längden.

    Det är viktigt att använda svampmedel samtidigt som dieten för att det ska ge bästa effekt. Då hjälper man medicinerna med dieten.

    Själv har jag nästan aldrig använt svampmedel och det har alltid läkt själv även om det varit riktigt jobbigt. Detta eftersom den första jag kom i kontakt med var på ungdomsmottagningen där de enbart rekommenderar olja och ALDRIG mediciner. De är de enda jag har hört rekommendera detta, men jag tror på dem!

  • cissig
    Äldre 1 Dec 14:42
    #0

    Hur går det med dieten Shannon? Hoppas bra!

Svar på tråden Svampinfektion The NEVER ending story!!!