• f.d. Svart brud
    Äldre 9 Sep 11:37
    244080 visningar
    289 svar
    289
    244080

    Svampinfektion The NEVER ending story!!!

    Jag förstår dig verkligen
    Jag har också haft mycket problem med svamp under åren och tack och lov har det till slut gått över! Har bara fått någon enstaka svampinfektion under graviditeterna nu.

    Jag fick till slut flera diflucantabletter utskrivna. Jag tog dem med en veckas mellanrum och sedan under ett par månaders tid vid varje mens.
    Tabletter och krämer tar kål på själva svampen, men inte sporerna. Så så snart som det blir gynnsamt klimat igen, så gror sporerna och man får en infektion igen. Extra gynnsamt blir det om man har mens (det blir mer basiskt då) och om man har sköra slemhinnor och sprickor.

    Svampen i sig kan orsaka sprickor i slemhinnorna, men det kan även lokala svampmedel orsaka. Därför är det en bra idé att bara tvätta sig med olja där nere och om man har duschat, att man smörjer in sig direkt efter duschen. När man har läkt ut ordentligt kan man börja tvätta sig med vatten igen.

    Luftiga underkläder, bara bomull osv är bra.

    Ingen här i tråden har nämnt hur viktig kosten är...

    Svamp kan ju inte skapa sitt eget socker som växter kan genom sitt klorofyll och solljus. Därför lever den där den kan få tag på kolhydrater/socker.
    Så har man mycket problem med svamp. Sluta med allt socker, godis, honung, vitt bröd, vitt mjöl, vit pasta, vitt ris och övergå till fullkorn. Minska på dessutom på kolhydraterna!

    Torka dig med olika handdukar på tårna och i underlivet. Man kan smitta mellan olika ställen.

    Sedan finns det ett hälsokostpreparat (jag har inte provat det själv), som ska vara bra mot svampproblem. Jag har för mig att det bland annat innehåller kanel (som är svampdödande).
    Lite lustigt, för jag har använt kanel på svampdrabbade växter!

    Sedan kan man ta mjölksyretabletter mot svamp (finns också på häslokosten - har inte provat dem själv) www.familjeliv.se/Forum-4-46/m1634273-1.html

    De tär lute kul faktiskt. Jag älskar svamp och är utbildad svampkonsulent (när det gäller matsvamp, förväxlingssvamp och giftsvamp), men jag vill inte själv vara substratet förstås!!!

  • f.d. Svart brud
    Äldre 9 Sep 11:42
    #0

    En sak till Shannon...
    Svamp finns överallt. Det är när det blir överväxt som det blir ett problem och man får en "svampinfektion"

    När det gäller sex. Ta det lugnt med det ett tag. Jag vet att det kan vara svårt... och när ni har det - Använd kondom och mycket glidmedel tills du blivit bra och varit symptomfri i någon månad och se till att han tvättar sig noga. Även om han inte har problem, kan du få tillbaka svampen av honom... Tvätta dig med olja el smörj in dig med intimcreme från apoteket el vitt vaselin efter sex.

Svar på tråden Svampinfektion The NEVER ending story!!!