• Cciccc­i
    Äldre 10 Aug 12:15
    4121 visningar
    16 svar
    16
    4121

    bröllop utomlands - frakt av klänning?

    Ska gifta mig utomlands och måste frakta bruklänningen och två andra aftonklänningar på något sätt. Eftersom det är tre klänningar vill jag inte ta med dem som handbagage på flyget.

    Ni som ska gifta er utomlands, hur plannerar ni att göra? Funderar på att kontakta någon budfirma. Är det någon här som har tips på bra budfirmor? Klänningarna ska fraktas till Mellanöstern.

  • Svar på tråden bröllop utomlands - frakt av klänning?
  • Cciccc­i
    Äldre 10 Aug 22:29
    #0

    London wedding

    Det är just det jag är rädd för, att de inte gillar att man har tre stycken klänningar... Just nu vet jag faktiskt inte om jag kommer att flyga själv eller om mina föräldrar kommer att åka samtidigt som jag.

    Ska kolla upp Fedex,UPS och DHL men tänkte fråga om det var någon här som hade skickat eller hade tänkt skicka klänningen med bud.

  • Cciccc­i
    Äldre 11 Aug 17:20
    #0

    London wedding - hu, flera tusen? låter inte så himla roligt! Berodde det kanske på att besticken vägde en hel del? Vet inte hur mycket klänningarna väger tillsammans faktiskt. Får kolla upp det där.

  • Cciccc­i
    Äldre 11 Aug 18:49
    #0

    Ringde precis till DHL. Ett paket på 5kg skulle kosta 3500kr, ett paket på 10 kg 5111kr. Vill man tilläggsförsäkra så tillkommer 1% av värdet på varorna. Man måste dessutom skaffa sig en tullfaktura från tullverket. Hu, det här känns ganska omständigt och dyrt!

  • Cciccc­i
    Äldre 12 Aug 11:59
    #0

    ja, det verkar definitivt vara det enklaste och billigaste sättet...

Svar på tråden bröllop utomlands - frakt av klänning?