• Ninno - 79
    Äldre 1 Aug 19:11
    13952 visningar
    97 svar
    97
    13952

    Gifta sig på Åland

    Hej! Det var nog jag och Yllo som var aktivast i vår förra tråd om att gifta sig på Åland. Men nu har yllo redan gått och gift sig, så hon är nog inte kvar särskillt mycket på BT....
    men jag finns kvar, iallafall ett tag till!

    Jag gifter mig med min älskade nu i augusti, den 26:te (SNART!!). Vigseln sker i Hammarland och festen på Hammarbo. Prästen är Gunnevi Styrström.
    Vi kör med havstema i så stor utsträckning det går utan att bli för märkvärdigt eller komplicerat....
    Sambon kusin ska köra oss från kyrkan till Hammarbo i en av sina "jänkar-veteran-bilar" (vad fasen heter det egentligen?!?)
    Foto står min gudfar/morbror för eftersom han arbetar som fotograf. Har hyrt in en tjej från folkis att fota festen för att morbror ska få vara "bara gäst".
    Mat ordnar en kvinna som egentligen är pensionär men som gillar att laga kalasmat nån gång ibland. Fick ett bra deal om ca 17 ? per person för förrätt och varmrätt.
    Orkester blir Janzons trio.

    Kul att det finns fler ålänningar här! PÅ den gamla tråden fanns fler tjejer som skulle gifta sig -07 eller -08. Kanske det blir mer aktivt på tråden när det närmar sig mer för er...

  • Ninno - 79
    Äldre 2 Aug 11:46
    #0

    Telefonnumret tll Pastroskansliet i M:hamn: 5360. (plus riktnummer då förståss...) Är öppet 9-16 alla vardagar. Numret är till en växel, men de lär ju veta vart de ska koppla dig vidare!
    Lycka till!

  • Ninno - 79
    Äldre 13 Aug 10:42
    #0

    vad roligt! Det blir säkert jätte bra det. Bara att sätta igång och boka nu då, om trista ålänningar går med på att boka saker så lågt på förväg...

  • Ninno - 79
    Äldre 13 Aug 13:32
    #0

    Hej igen Yllo!
    Länge sedan.... Hoppas du haft en riktigt bra sommar! Måste säga att vår sommar mest bestått av bröllopsplanerande, på gott och ont. Så här i efterhand hade det kanske varit smartare att göra som ni, och gifta sig tidigt på sommaren, så man sen kan njuta som vanligt resten av sommaren!
    Men nu börjar det dra ihop sig ordentligt för oss. M2B är på jobb och jagar bankrånare, så jag är ensam med allt som är kvar att göra... Men men, det ska nog gå bra ändå!

  • Ninno - 79
    Äldre 13 Aug 21:55
    #0

    Men Yllo!!
    Du menar inte att din pappa missat att berätta att det varit ett värdetransportrån på Ålandsbanken!?!? Lilla Åland blev bestulet på flertalet miljoner svenska kronor. Rånarna (antagligen 4 stycken) var beväpnade med k-pistar och brände flera bilar och hade sig...
    Och naturligtvis hade Robert åkt på jobb samma dag, så sedan i torsdags har han varit ute på sjön (sjöbevakare) och jagat rånare i stort sett dygnet runt! De få korta stunder jag kunnat prata med honom vill jag lova att han låtit trött. Och jag vill lova att jag har svårt att låta bli att vara orolig över att Robert är ute med sina tjänstevapen och letar efter tungt beväpnade människor! Nåja, du måste ju läsa mer på tidningarna. Typ www.tidningen.aland.net!

    För övrigt är du naturligvis välkommen att smita in på vår vigsel! Det pratades om att min ena systers kompis skulle göra det samma, bara för att hon aldrig varit på en vigsel...

  • Ninno - 79
    Äldre 13 Aug 22:09
    #0

    Och ja, det stämmer bra att det är kl 16 i Hammarlands kyrka!

  • Ninno - 79
    Äldre 13 Aug 22:15
    #0

    Nä, det stämmer nog. Det var ju ett halvhjärtat försök till rån för några år sedan. Men det blev ju aldrig mer än en parodi och ett allmänt skämt. Men denna gången är det på riktigt. Känns lite obehagligt faktskt... Det har hänt grejer på brottsfronten på Åland i sommar. Det har varit ett mord, ett par våldtäkter, och nu detta! Vad är det som händer?!?!?

    PS Ni verkar ha haft ett jättefint bröllop!

  • Ninno - 79
    Äldre 28 Aug 09:33
    #0

    Yllo!
    Tack så mycket!! Ja, vi hade en helt enastående, underbar, alldeles fantastisk dag och kväll/natt!!
    Vädret var som beställt. Vi var nere i Marsund och fotade, med fint väder. När vi kom till mina svärföräldrars hus för att ta inonhus bilder (som planerat) började det ÖSregna! Det fullkomligt hällde ner. Men när vi ca 1 timme senare stod utanför kyrkan sken solen igen, och det forsatte den med hela kvällen! UNDERBART!!
    Festen översteg alla förväntningar och lite till, den med. Vi är så lyckliga och så nöjda man kan vara med vår bröllopsdag!

    Det var roligt att du kunde komma och titta, synd bara att vi inte hann träffas och ta några ord....

  • Ninno - 79
    Äldre 1 Sep 12:03
    #0

    En bröllopsträff är väl en strålande idé!! Nämn en tid och plats och jag ska försöka ta mig dit!
    Yllo! Såg i en annan tråd att du är nyopererad, hoppas du mår bättre...

    Ska föröska sätta mig och skriva ner vår berättelse om vår dag vid tillfälle. Men ännu har jag inte riktigt smält alla intryck för att kunna göra en samlad och vettig redogörelse (och så har jag inte tagit mig tid, heller...)

  • Ninno - 79
    Äldre 4 Sep 14:33
    #0

    tillåt mig småskratta lite ironiskt. Just den 23/9 är jag bortlovad på möhippa till Uppsala -om jag lyckas få ledigt...
    MEN! OM jag jobbar så tror jag att jag har morgontur. Så det innebär att jag är ledig från kl 15. Isåfall kanske det kunde passa...?
    Borde väl få veta under kommande vecka, om jag ska på jobb eller ej...

  • Ninno - 79
    Äldre 4 Sep 15:25
    #0

    Ni kommer tycka jag är jätte krånglig. Men den helgen vet jag att jag jobbar nätter. Så då sover jag hela dagarna...
    Sen har jag inte schema för längre fram än så, så det vet jag inte hur det blir att jobba. Vet att schemat är spikat, har bara inte skrivit av det. Så när jag komemr på jobb nästa gång ska jag ta reda på mer...
  • Ninno - 79
    Äldre 23 Sep 10:12
    #0

    Skulle vara kul att hänga på, men jag jobbar natt hela helgen, så då sover jag hela dagarna...

  • Ninno - 79
    Äldre 26 Sep 19:43
    #0

    Ja, jag sover i stort sett hela dagen eftersom jag ska på jobb igen följande natt. Och när jag stider upp hinner jag bara äta lite och sen är det iväg igen....

  • Ninno - 79
    Äldre 2 Oct 06:04
    #0

    Tant Blå!
    Grattis till köpet. alltid kul när man hittar nåt man känner sig så där riktigt nöjd med!

    Yllo & Jenny!
    Hade ni trevligt i helgen? Hittade varandra och så? Önskar jag kunde ha varit med, men men... Sitter på jobbet just nu, ska snart få gå hem och sova. SKÖNT!!! Sen är jag ledig en dag, så då ska det till att skrivas tackkort så vi får dem gjorda nån gång!

  • Ninno - 79
    Äldre 2 Oct 14:33
    #0

    Jag jobbar på sjukhuset, sjuksköterska. Inga barn ännu. Fyller snart 27. Själv då?

Svar på tråden Gifta sig på Åland