• Jenny_­Åland
    Äldre 1 Aug 18:26
    13948 visningar
    97 svar
    97
    13948

    Gifta sig på Åland

    Jag såg en tråd som handlade om att gifta sig på Åland. Tyvärr hade den hunnit bli stängd för svar... Så jag startar en ny! Yllo och andra som gifter sig/har gift sig på Åland. Välkomna hit :D

  • Svar på tråden Gifta sig på Åland
  • Jenny_­Åland
    Äldre 1 Aug 18:34
    #0

    Jag puffar för denna tråd. Skulle vara kul att höra hur andra som gift sig på Åland styrt upp bröllopet: transport, festlokal, mat, kläder osv.

  • Jenny_­Åland
    Äldre 1 Aug 18:57
    #0

    Då berättar jag väl lite mer om vårt bröllop. Vi ska gifta oss sommaren 2008 (har ínte bestämt datum än). Vi ska gifta oss i Jomala kyrka då min m2b kommer från Jomala ursprungligen, själv är jag från Mariehamn ;). Festlokal har vi inte bestämt än men vi vill gärna ha festen i samma kommun. Hade tänkt ha catering.. fördrink, 3-rättersmeny + tårta (maries tårtor kanske?) och nattamat. Ett bröllop med 50-talstema på trycksaker och dekorationer. Även 50-talsmusik och 50-talsbil som transport. Funderar på att hyra en buss till gästerna. Sundqvists kanske?

  • Jenny_­Åland
    Äldre 1 Aug 20:30
    #0

    Gunnevi Styrström råkar vara min kompis faster, kul :) Vi har tänkt ha en av m2b:s bekanta att köra oss från kyrkan i 50-talsbil. m2b:s ena syster har en egen blomaffär så vi kommer låta henne fixa alla blommor till bröllopet ;)

    Hoppas också att alla brudar som ska gifta sig -07 och -08 hittar hit :D

  • Jenny_­Åland
    Äldre 1 Aug 20:58
    #0

    Bröllopsängeln: Titta här: www.evl.fi/srk/mariehamn/

  • Jenny_­Åland
    Äldre 13 Aug 10:05
    #0

    Vi har bestämt oss för att gifta oss den 9/8 2008 (i jomala kyrka)

  • Jenny_­Åland
    Äldre 13 Aug 10:46
    #0

    Vi är 100% säkra på var och när vi ska gifta oss nu, så det är nog bara att boka och sätta igång med planeringen.. fast det är 2 år kvar ;)

  • Jenny_­Åland
    Äldre 13 Aug 11:01
    #0

    Bröllopsmässa måste jag minsann gå på. Ska se till att få med min sambo också. Har inte en aning om vad han ska ha på sig på bröllopet än. Vill ju gärna att det ska vara lite 50-talsinspirerat och snyggt, och att han ska trivas i det förstås ;)

  • Jenny_­Åland
    Äldre 13 Aug 11:25
    #0

    Yllo

    Cakedesign hade många fina tårtor. Hoppas vi har plats i budgeten för en tårta därifrån. Din tårta var jättefin :)

    På Arken skulle man förstås också kunna ha bröllopsfesten, fast jag vill fixa dukningen själv, åtminstone dekorera festplatsen och fixa bordsplaceringen. Kan man göra det där skulle det vara ett bra alternativ.

    Att bara bjuda på dryck till maten är bra. Så kommer nog vi också att göra.

    En snygg kostym skulle nog passa jättebra på min sambo. Jag vet inte om han skulle känna sig så bekväm i frackcoat. Och att kunna använda den flera gånger är ett stort plus.

  • Jenny_­Åland
    Äldre 13 Aug 13:28
    #0

    När jag tänker efter kanske det är mest praktiskt att ha festen på Arken. Då kan ju de som vill fortsätta festa efter att själva bröllopsfesten är slut, göra det i nattklubben eller på någon annan krog i närheten. Och ifall vi bestämmer oss för att ha bröllopssvit där passar det ju jättebra.

    Att göra som du gjorde, göra ritningar och skriva hur dukningen och bordsplaceringen ska se ut är ju också en bra idé.

    Ja, den tårtan blev dyr. Fast å andra sidan så gifter man sig förhoppningsvis bara en gång så det kan man unna sig om budgeten håller för det ;)

    Sockerduvor. Vad är det eller hur ser de ut ?

Svar på tråden Gifta sig på Åland