• Master­mind
    Äldre 1 Jul 10:37
    4141 visningar
    14 svar
    14
    4141

    varför klagar jag om min vikt

    Rosenhaga - Bantar man och sen går tillbaka till gamla vanor så är det ju klart som korvspad att man går upp i vikt igen. :) Bantning kan funka -om man ändrar sina levnadsvanor efteråt, och därmed håller vikten. Men jag håller med om ändrade levnadsvanor från början (utan bantning) är det bästa.

  • Master­mind
    Äldre 6 Jul 12:42
    #0

    picachu - Det beror nog på vad nu menar med "hjälp". Jag läste att man behövde ha ett BMI på minst 35 för att få Reductil innan, och åt upp mig från BMI 33 till 35 innan jag gick till läkaren. Han räknade inte ens ut mitt BMI utan godkände det direkt.. Så om jag läst fel eller om dom inte är så hårda på det, vet jag inte. Men om du menar hjälp i form av t.ex magsäcksoperation så har jag ingen aning. Men man kan ju tycka att BMI 30 ska räcka. Ring vårdcentralen och hör dig för.

  • Master­mind
    Äldre 6 Jul 12:54
    #0

    Picachu - Hittade detta på viktlinjen.com :

    "Kan en läkare hjälpa mig?
    Hej!

    Jag är en tjej på 24 år och jag har provat alla konstigheter man kan tänka sig och jag undrar kan jag få hjälp med min övervikt genom läkare jag är 171cm lång och väger 100 kg jag har fått höra att jag väger för lite för att få hjälp tacksam för svar.

    TC

    Hej TC
    Med din längd och vikt har du ett BMI på 34,2 vilket är just under gränsen mellan fetma grad 1 och fetma grad 2. Det är absolut medicinskt indicerat med stöd för viktnedgång. Men hur detta stöd skall utformas, kan bedömas efter en läkarbedömning.
    Det är inte säkert att det då bedöms behövas något av de två läkemedel som finns mot fetma. Men om läkemedel skulle bedömas så motsvarar ditt BMI väl indikiationen för att skriva ut läkemedel.
    Däremot är ditt BMI precis under den gränsen, (BMI 35 om du inte har diabetes typ II), som ger rätt till att få något av de två läkemedlena inom läkemedelsförmånsystemet( få rabatt/ingå i högkostnadsskyddet)"

    __

    En specialanpassad diet kan du säkert få hos en dietist, men om dom sysslar med motionsscheman har jag ingen aning om. Annars finns ju personlig tränare.

Svar på tråden varför klagar jag om min vikt