• ungbru­d
    Äldre 1 Dec 17:39
    43552 visningar
    62 svar
    62
    43552

    Kuvertavgift, hur mkt kan man ta?

    Oj Oj Oj!
    Vad detta var intressant att läsa. Jag trodde inte att så många tyckte att det var så upprörande med kuvertavgift. Det har man ju ofta på 30, 40 -års kalas i stället för presenter. Detta brukar uppskattas då det kan vara svårt att hitta den rätta gåvan åt någon som "har allt". Jag ska gifta mig i aug -03 och jag och min sambo har frågat några av våra vänner hur de känner för detta. Alla tycker att det är helt OK, med tanke på vad de får för pengarna. Kuvertavgiften för oss kostar ca 400:- och vi begär 150:-. Jag har frågat en van bröllopscateringfirma om detta och de sa att om man tar ut en kuvertavgift så kanske gästen förväntar sig något extra. Om man tycker att det är oförskämt att ta ut en kuvertavgift är det i så fall lika oförskämt att förvänta sig få gåvor. Det är väl inte därför man gifter sig!?!

  • ungbru­d
    Äldre 2 Dec 10:30
    #0

    Hur som helst tycker jag att det är fel att hopppa på de som vill ta ut kuvertavgift. Det funkar bra med mig och mina gäster så varför ska någon annan behöva lägga sig i det! Jag minns att den personen som skrev första inlägget frågade hur mycket man kan önska i kuvertavgift. Jag säger att det är beroende på ens egna kostnad. Men inte mer än 50%, anser jag är godtyckligt.

  • ungbru­d
    Äldre 12 Dec 18:44
    #0

    Hej allihopa.
    Det verkar vara lite känsligt det här med pengar. Man tar bort prislappen på julklappen, håller för summan på notan osv. Själv är jag studerande, med en kille som inte tjänar allt för mycket. Vi känner att det är rätt tid i livet att gifta oss nu och vi resonerar naturligtvis så att det är en gång i livet vi kommer göra detta. Därför vill vi att alla gästerna ska få sitta och njuta av middagen, dvs inte hjälpa till att servera, fylla på buffén etc. Och att alla vi vill ska få vara med. Detta är en omöjlighet för oss om vi inte tar ut en kuvertavgift på 150:-, vilket ger oss ca 7000 :- i bidrag i stället för presenter. Vi tar däremot inte kuvertavgift av de som rest långväga då det kostar lite extra för dem att få vara med. Alla jag pratat med utanför denna sajt är positiva till detta och deras åsikter är de enda som räknas för mig.

Svar på tråden Kuvertavgift, hur mkt kan man ta?